Burun İçi Yarasına Ne İyi Gelir?

Burun İçi Yarasına Ne İyi Gelir?
25.01.2022 16:30
Burun içi son derece önemsenen bir bölge. Ancak insan hayatında sıklıkla burun içi yaralarına rastlamak mümkün. Hal böyle olunca burun içi yaralarına nelerin iyi geleceği halk arasında yaygın olarak sorgulanıyor. Burun içi yanması nasıl geçer, iltihabı sivilce nasıl geçer? Burun içinde mantar olur mu, içi ağda zararlı mıdır? Burnu kanayan okuyucularımız bu yazımızı okumalısınız.

Burun içi yaraları insan hayatının hemen her döneminde ortaya çıkabilen can sıkıcı durumlardan biridir. İnsan hayatında en az bir kere yaşanan bu olumsuz durum, burun içi yaralarına neyin iyi geleceğini sorgulatır olmuştur. Burun içi yaralarına; vazelin, hindistan cevizi yağı, tuzlu burun spreyi, zencefil gibi uygulamalar iyi gelecektir. Vazelin burun içerisinde oluşan kuruluklara iyi gelir. Hindistan cevizi yağı ise burun içerisinde yer alan her türlü bakteri ve enfeksiyona karşı savaş açma özelliğine sahiptir. Tuzlu burun spreyi burun içerisinde bulunan yaraların oluşturduğu bakterileri temizleme özelliği ile bilinmektedir. Zencefil ise iltihap önleme özelliği ile burun içi yaralarının tedavisinde sık tercih edilmektedir.

Burun İçi Yanması Nasıl Geçer?

Burun içi yanması pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Burun içi yanmalarının geçmesi adına birden fazla yöntem bulunmaktadır. Örneğin; aloe vera yapraklarını ortadan keserek içindeki jel formu alın. Burun içinde yanan bölgeye uygulayın. Bu uygulama yanma hissiyatını kısa sürede alacaktır. Burun içinde yanan bölgeye bal sürebilir ya da eşit olarak karıştırılmış elma sirkesi ve su karışımını burnunuza çekebilirsiniz. Burun yanması durumu güneş yanığı ve kimyasal gibi nedenlerden meydana geliyorsa, soğuk su uygulaması da yapabilirsiniz.

Burun İçi İltihaplı Sivilce Nasıl Geçer?

Burun içinde çıkan iltihaplı sivilceler pek çok insanın ortak sorunu haline gelmiş durumda. Son derece can sıkıcı olan burun içi sivilceleri, çoğu zaman iltihaplı olarak görülür. Bu durumda, bir diş sarımsağı küçük küçük parçalara kesin. Burun içerisinde bulunan iltihaplı sivilcelere uygulayın. 5 dakika boyunca bekletin. Ardından burun deliklerinizi ılık su ile derinlemesine durulayın. Etkili ve hızlı sonuç almak adına bu işlemi her gün aksatmadan tekrarlayın. Ayrıca burun içerisinde çıkan iltihaplı sivilceye bir kulak pamuğu yardımı ile elma sirkesi uygulayabilirsiniz.

Burun içerisinde bulunan sivilcenin üzerine sürdüğünüz elma sirkesini 30 dakika boyunca bekletin ve ardından bol su ile durulayın. Bu uygulamayı günlük olarak tekrarlayın. Önemli ölçüde iltihap öldürücü etkisi bulunan çay ağacı yağını burun içerisinde bulunan iltihaplı sivilcenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca hindistan cevizi yağı, limon suyu ve biberiye yağı uygulaması da yapabilirsiniz. Bu uygulamaları düzenli olarak yaptığınız takdirde burun içi iltihaplı sivilce kısa süre içerisinde geçecektir.

Burun İçinde Mantar Olur Mu?

Burun çevresinde yer alan boşlukların yani sinüslerin enfeksiyon kapması durumuna sinüzit denir. Sinüzitin etkeni mantar enfeksiyonu olabilir. Şayet etken mantar enfeksiyonu ise mantar sinüziti adını alır. Bu sebeple burun içinde mantar çeşitli etkenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Burun İçi Ağda Zararlı Mıdır?

Burun içine ağda uygulaması geçtiğimiz birkaç sene içerisinde popüler olmuştur. Kadın ve erkek için yapılan burun içi ağdasının zararlı olup olmadığı sıklıkla sorgulanıyor. Dışarıdan bir tür müdahale ile çekilen burun kılları, burun içerisinde bulunan kılcal damarların çatlamasına neden olabilir. Ayrıca burun köklerinde yer alan bakterilerin de kolay türemesine sebep olur. Bu nedenle burun içi ağdasının zararlı olduğunu söylemek mümkündür

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir