Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir?
08.01.2022 13:00
Hindistan cevizinin kullanım alanları son zamanlarda her yere yayılmış durumda. Yenilebilen ve hatta ürünleri saç ve cilt bakımında kullanılan hindistan cevizinin sayısız faydası bulunuyor. Durum böyle olunca hindistan cevizinin faydaları sıkça araştırılıyor. Bizler de Hindistan cevizi faydaları nelerdir?, Hindistan cevizi besin değeri kaçtır?, Hindistan cevizi evde nasıl kırılır?, Hindistan cevizi ile ne yapılır?, Hindistan cevizi zararları nelerdir? sorularının cevabını sizler için araştırdık.

Lezzeti ile bilinen Hindistan cevizinin sayısız faydası bulunuyor. Bu faydalar yönünden hindistan cevizinin kullanımı özellikle son zamanlarda hindistan cevizi yağı olarak da kullanımı hayli artmıştır. Demir ve kalsiyum kaynağı olarak bilinen Hindistan cevizi C vitamini açısından da oldukça zengindir. Ayrıca pek çok minerali bünyesinde barındırmaktadır. Hindistan cevizinin faydaları arasında; kansere karşı koruyucu olma, bağışıklık sistemini güçlendirme, ağız ve diş sağlığını koruma, içerisinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirme, idrar söktürücü ve idrar yolları enfeksiyonlarına karşı koruma, kolesterol seviyesini düzenleme, stresi azaltarak yorgunluğa iyi gelme, cilde güzellik ve canlılık vermek ve kilo vermeye yardımcı olmak gibi özellikleri bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Besin Değeri Kaçtır?

Hindistan cevizi kilo vermeye yardımcı olmakla birlikte insan vücudu için pek çok fayda sağlamakta. C vitamini açısından son derece zengin olan hindistan cevizi, demir ve kalsiyum kaynağıdır. Bu faydaları bilenler hindistan cevizinin besin değerini sorgulamaya başlıyorlar. Hindistan cevizi içerisinde; %8,81 karbonhidrat, %7,22 protein, %67,27 yağ barındırmaktadır. Bir porsiyon orta boy hindistan cevizinin besin değeri; 89,50 kalori, 1,20 gr karbonhidrat, 0,98 gr protein, 9,13 gr yağ, 2,25 gr lif, 8,75 mg sodyum, 95,00 mg potasyum, 5,00 mg kalsiyum, 0,56 demir barındırmaktadır.

Hindistan Cevizi Evde Nasıl Kırılır?

Hindistan cevizinin kullanım alanları artarken, faydaları saymakla bitmeyen bu faydalı besinin nasıl tüketileceği sorgulanıyor. Dışı sert bir kabuktan oluşan hindistan cevizinin nasıl kırılacağı merak ediliyor. Hindistan cevizini kırmak için, ihtiyacınız olan şey ucu sivri metal bir şiş. Şişi yardımıyla hindistan cevizinin suyunu boşaltmanız gerekmektedir.. Bunu yapmak için hindistan cevizinin alt kısmında bulunan gözlerden en yumuşak olanı seçerek, o bölgeyi şiş yardımıyla delmelisiniz. Hindistan cevizinin altına bir bardak veya kâse koyarak ters çevirip içindeki suyu boşaltmanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra yapabileceğiniz iki şey var. Bunlardan biri hindistan cevizini çekiç gibi sert bir alet ile kırmak, diğeri meyveyi bir süre sıcak fırında tutmak. Çekiçle kırma yöntemini kullanacaksanız, hindistan cevizini havluya sarmak ortalığın temiz kalmasını ve daha rahat çalışmanızı sağlayacaktır. Daha sonra ince ve keskin bir bıçak yardımı ile meyveyi kabuktan ayırabilirsiniz. Son olarak hindistan cevizinin beyaz kısmını kaplayan kahverengi zarı soyarak istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. 

Hindistan Cevizi İle Ne Yapılır?

Hindistan cevizi ile yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor. Hindistan cevizinin kabuğu üzerinde iyi bir delik açarak pipet yardımıyla suyunu içebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak çiğ meyve olarak tüketebilirsiniz. Hindistan cevizinin beyaz ve etli bölümü rendeleyerek tatlıların üstünü süsleyebilirsiniz. Hindistan cevizini baharat olarak kullanarak süsleme malzemesi olarak özellikle tatlılarda kullanabilirsiniz. Puding gibi tatlıların süslenmesinde hindistan cevizi ve çikolatanın uyumlu bir ikili olduğu bilinmektedir.

Hindistan Cevizi Zararları Nelerdir?

Hindistan cevizinin faydaları olduğu kadar zararları da vardır. Hindistan cevizinin zararları arasında; gereğinden fazla tüketilmesi sonucunda kilo alımına sebep olabilir. Bu durum zihinsel aktiviteleri olumsuz etkileyebilir. Karaciğeri hassas olan kişilerin hindistan cevizi tüketimi sıkıntılar doğurabilir. Taze olmayan Hindistan cevizlerini tüketmek gıda zehirlenmeleri yaşanmasına sebep olabilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir