Hanım Düğmesi Çiçeği Tohumu Nasıl Alınır?

Hanım Düğmesi Çiçeği Tohumu Nasıl Alınır?
11.08.2022 15:26
Çiçekleri oldukça iri yapılı olan Hanım Düğmesi Çiçeği, sıcaklıktan oldukça etkilenmektedir. Serin olan alanları tercih eden hanım düğmesi çiçeği, maalesef tek yıllık bir bitki olmaktadır. Peki, hanım düğmesi çiçeği bakımı nasıl olur, nasıl ve nerede yetişir, sulaması hatta dolması nasıl yapılır?

Hanım düğmesi çiçeğinden tohumu şu şekilde alınmaktadır; çiçeği ilk öncelikle kafasından koparıp kuruması için birkaç gün bekletmelisiniz. Kurumaya beklettiğiniz çiçek kuruduğu zamanda iç kısmında tohumlar oluşur. İç kısmındaki tohumları da, eliniz ile çiçeğin başını ovuşturarak dökerek tohumları almış olursunuz.

Hanım Düğmesi Çiçeği Nasıl Ekilir?

Hanım düğmesi çiçeğinin Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında ekilmesi uygun olmaktadır. Bu bitki iç mekânlarda ve kış ayında ekimi yapılmalıdır. Sıcaklık olarak tohumun çimlenmesi için 15-20 derece olması gerekmektedir. Toprağın yaklaşık olarak 0,5 ila 1 cm kadar altına dikilmesi gerekmektedir tohumun. 10 ila 14 gün arasında çimlenmektedir. Çimlendirme işlemini de ışık gören bir alanda yapılması gerekmektedir.

Hanım Düğmesi Çiçeği Nasıl Bakılır?

Çıkan fidenin toprağını fısfıs yardımı ile nemlendirmelisiniz. İlk önce 10 ila 15 gün yarı gölge olan dış mekânda beklettikten sonra artık dışarıdaki koşullara alışmış olan fideleri direk güneş ışığı alan bir yere koyabilirsiniz. Eğer dış mekânda bakacaksanız bitkiye o zaman bitkilerin arasında 30 -40 cm olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Toprağın nemli ve iyi dreneli olması gerekmektedir.

Hanım Düğmesi Çiçeği Nerede Yetişir?

Hanım düğmesi çiçeği kesinlikle ama kesinlikle güneş alan bir yerde bulunması gerekmektedir. İyi güneş almış olan hanım düğmesi çiçeği yaz boyunca çiçeklenme işlemine devam eder. Belirli koşulların hanım düğmesi çiçeği için sağlanması sonucunda bitkinin boyutu 30 ila 50 cm kadar olabilmektedir.

Hanım Düğmesi Çiçeği Anlamı Nedir?

Görünüşü ile dünyadaki pek çok insanın içini ferahlatan bu güzel çiçeğin anlamını ne kadar da araştırsak ne yazık ki bulamadık. Hanım düğmesi çiçeği oldukça faydalı olması ile bilinmektedir. Bu çayın faydaları şunlardır; ateş düşürücü özelliği, akciğer sorunlarında destekleyici, bağırsak sorunlarında çözücü, hemoroit tedavisinde yardımcı, Eklen ağrılarında ağrı kesici özelliği, ağız ve içerisinde çıkan yaraların tedavi edilmesinde yardımcı, Diyabet tedavisinde destekleyici, sahip olduğu antiseptik özellik sayesinde gargara olarak da kullanıldığı bilinmektedir. Fakat diğer tüm bitkilerde olduğu gibi, tüketilmeden önce alerjik reaksiyonlara karşı her zaman bir doktora danışılması gerekmektedir.

Hanım Düğmesi Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

Her ne kadar bu konu hakkında detaylı olarak araştırma yapsak bile maalesef Hanım düğmesi çiçeğinin dolmasının nasıl yapıldığı hakkında herhangi gibi bir bilgiye ulaşamadık. Her ne kadar dolması olmasa da hanım düğmesi çiçeğinin çayı oldukça bilinmektedir.

Hanım Düğmesi Çiçeği Sulama Nasıl Yapılır?

Tohumu çimlendirdiğiniz toprağın fazla sulu olmaması gerekmektedir. Toprağın hafif nemli olması yeterli olacaktır. Hanım düğmesi çiçeğinin güneş gören bir alanda bakılması bitkinin gelişimi için oldukça önemli olmaktadır. Güneşi çok sevmesine rağmen fazla sıcaklık bitkiyi kötü etkilemektedir. Bu yüzden serin ortamlarda bakılması gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir