Hamilelikte Röntgen Çekmek Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelikte Röntgen Çekmek Bebeğe Zarar Verir Mi?
23.12.2022 01:15
Annelik serüvenin başlangıcı olan ve en kıymetli dönemlerden biri olan hamilelik aşamalarındaki olumsuz durumların araştırdık. Bebeğe zarar verip vermeyeceğiniz yazımızda paylaştık. Hamilelikte röntgen çekmek bebeğe zarar verir mi, radyasyon, sağa yatmak, safra kesesi taşı bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte sinirlenmek, üst solunum yolu enfeksiyonu, gaz sancısı bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte röntgen çektirmeyi gerekmedikçe ertelemeniz gerekir. Çünkü röntgenin verdiği sinyal ışıkları anne karnındaki bebeği olumsuz şekilde etkiler. Bebeğin gelişimlerini etkilemesi ve doğduğunda bir takım sıkıntıların baş göstermesine neden olur. Bu yüzden annelerin 8. Ve 16 haftalık süreçler içinde doktorların röntgen çekimlerine göndermeleri normaldir. Bunun dışında gerekmedikçe röntgen çekimini erteleyin.

Hamilelikte Radyasyon Bebeğe Zarar Verir Mi?

Radyasyon sadece hamilelik döneminde değil her anlamda insan beynine zararlı bir durumdur. Bu yüzden hamilelik sürecinde tek olmadığınız için bebeğin gelişimi için biraz uzak durmanızı gerekir. Bebeğinizin daha sağlıklı gelişim evresini tamamlamasına yardımcı olursunuz. Radyasyon nedeniyle bebeğin beyin gelişimin olumsuz şekilde etkilenmesinden ötürü doğduğunda bazı çocukların zihinsel engelli olması gibi bir takım sıkıntılar yaratacaktır. Çok radyasyonla iç içe durumlara maruz kalmaktan çekinin.

Hamilelikte Sağa Yatmak Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamileliğiniz ilerledikçe hareket alanınız da daralır. Gece yatacağınız ortamın ve yatağınız bu durumda çok önem taşır. Hamilelik döneminde sola yatmanız önerilmez. Çünkü kalbin bu bölgede olması ve annenin de hamile olmasından ötürü birçok olumsuz duruma neden olmasından ötürü sağ tarafa yatması önerilir. Hem bebeğin hem de annenin doğru nefes almasını sağladığı için sağa yatması gerekir.

Hamilelikte Safra Kesesi Taşı Bebeğe Zarar Verir Mi?

Safra kesesi taşının hamilelik döneminde ciddi bir risk doğurduğu bilinir. Çünkü bebeğe etkilemesi ve düşmesine kadar varan bir süreci kapsayabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde bu sürecin doktorların kontrollü şekilde izlenimleri ile geçirmeleri gerekebilir. Eğer riskli bir durum olursa hemen acile giderek müdahale edilmesine izin vermeniz gerekir.

Hamilelikte Sinirlenmek Bebeğe Zarar Verir Mi?

Evet, hamilelikte sinirlenmeye dayalı stresler düşük yapma nedenlerinden biri olmaktadır. Anne karnında strese maruz kalan bebeklerin doğduklarında daha stresli ve sürekli ağlamalarına neden olmaktadır. Bu dönemde anneler sinirlerini ve duygularını hormonel sebeplerden ötürü kontrol edemese de pek stres dolu ortamlarda bulunmaması gerekir. Çevresini de buna göre ayarlaması gerekir. Aksi durumda bebeğinize zarar verecek dereceye kadar gelebilirsiniz.

Hamilelikte Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Bebeğe Zarar Verir Mi?

Üst solunum sonucunda fazla öksürme ve hapşırma gibi süreçleri yaşayabilirsiniz. Bebeğinizin bu durumlarda herhangi bir sıkıntı yaratmadan karnınızda durması gerekir. Eğer aşırı derece öksürme ve bebeğinizi etkilediğiniz düşünüyorsanız uzmandan yardım alınız. Fakat çok fazla ilaç kullanımını önermeyecektir.

Hamilelikte Gaz Sancısı Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelik sürecinde annenin gazı ve kabızlığı olabilir. Endişe etmeyin bebeğe zarar verebilecek bir durum değildir. Çünkü normal bir süreçtir ve bebekleri de etkilemeyecektir. Doğduktan sonra yediklerinize dikkat ederek sütünüzün bebeğe gaz yapmaması için dikkat etmeniz gerekebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir