Gülhatmi Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

Gülhatmi Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?
11.08.2022 14:18
Gülhatmi çiçeği, familya olarak ebegümecigillere ait olan, çiçekli ve çok yıllık otsu bir bitki türü olmaktadır. Nerdeyse boyutu 2 ila 2,5 metreye çıkabilmektedir. Peki, Gülhatmi çiçeği fiyatları nedir? Gülhatmi çiçeğinin dolması, kızartması, şarabı nasıl yapılır?

Malzemeler; 10-15 Gülhatmi çiçeği, 1 su bardağı bulgur, 1 su bardağı çorbalık pirinç, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 adet soğan, bir tutam maydanoz, yarım çay kaşığı karabiber, çay kaşığı ucu kadar tarçın, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 çay kaşığı taze nane ya da nane, yarım çay kaşığı kimyon ve yenibahar, 2 salkım koruk, 1 adet limon ve 2 su bardağı su.

Üzeri için; yarım su bardağı zeytinyağı, su ve 1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı; Soğanları kavurun, daha sonra da pirinçleri ilave edin. Suyunu ve baharatlarını ekledikten sonra pişmesine az kaldığı gibi altını kapatın. Maydanoz ekleyip karıştırın ve kenara soğuması için alın. Gülhatmi çiçeklerinin içerisindeki tohumu ve sapındaki yeşil kısmı çıkarın. Suya tutup kağıt havluya koyun. Soğuyan iç harcı kaşık ile alıp Gülhatmi çiçeklerini doldurun. Tencereyi doldurduktan sonra da sosu hazırlayıp üzerine dökün, üzerine de zeytinyağı gezdirin. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.

Gülhatmi Çiçeği Fiyatları Ne Kadardır?

Dükkandan dükkana, siteden siteye değişkenlik gösterebilen Gülhatmi çiçeklerinin fiyatı genel olarak 20-40 TL arasında olmaktadır. Gülhatmi bitkisinin çiçekleri lekeli veya çizgili olabilmektedir. Kalp şeklinde olan yaprakları yuvarlak ve geniş olmaktadır. Rüzgarın olmadığı güneşli yerleri oldukça fazla sevmektedir. Toprağının da besin maddelerinin fazla olduğu, killi ve gübrelenmiş olmasını sever.

Gülhatmi Çiçeği Kızartması Nasıl Yapılır?

Sarması, dolması, çayı, sütü gibi oldukça fazla sayıda, çeşit çeşit tüketilebilinen Gülhatmi çiçeğinin kızartması hakkında ne kadar da detaylı bir şekilde araştırma yapsak da bu konu hakkında kesin olan bir bilgiye maalesef ulaşamadık.

Gülhatmi Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Gülhatmi çiçeğinin bakımını şu şekilde yapabilirsiniz; sulanması konusunda aşırıya kaçılmaması gerekmektedir ve sadece kurak olduğu vakitlerde sulanması gerektiğini unutmamalısınız. Gülhatmi çiçeği ağır olan yapraklara sahip olmadığı için güneşi oldukça sevmektedir. Yarı gölgeli olan veya güneşli olan ortamlarda bakılması, iyi bir biçimde yetişebilmesi açısından gerekmektedir.

Gülhatmi Çiçeğinin Rengi Nedir?

Gülhatmi çiçeğinin rengini oldukça fazla türde görebilmekteyiz. Genel olarak bu çiçeğin rengi; kırmızı, beyaz, turuncu, pembe, eflatun, sarı olmaktadır. Rengarenk renk skalasına sahip olan bu çiçeğin en iyi bir biçimde yetişmesi ve gelişmesi için güneşli ortama kesinlikle ihtiyacı vardır.

Gülhatmi Çiçeği Şarap Yapımı Nasıldır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Gülhatmi çiçeğinin oldukça farklı şekillerde tüketimi mümkündür. Dolması, sarması, çayı, sütü gibi çeşit çeşit şekillerde tadına varabilmekteyiz bu güzel kokulu çiçeği. Fakat maalesef ne kadar çok araştırsak bile Gülhatmi çiçeğinden şarap yapımı hakkında en ufak bir bilgiye ulaşamadık. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir