Geçici Dövme Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Geçici Dövme Hakkında Merak Edilen Bilgiler
20.09.2021 15:30
Geçici dövme, kalıcı dövmeden farklı olarak genelde yapıştırılarak uygulanan ve istenildiği zaman kolayca çıkartılabilen bir dövme türüdür. Geçici dövme fiyatları ne kadar, nasıl yapılır, günah mı, ne kadar kalır? Geçici dövme spreyi nedir? Geçici dövme abdest geçirir mi, cilde zarar verir mi, denizde çıkar mı, iğneyle mi yapılır?

Geçici dövme, kalıcı dövmeden farklı olarak genelde yapıştırılarak uygulanan ve istenildiği zaman kolayca çıkartılabilen bir dövme türüdür. Genelde bir jelatin tabakasından oluşmaktadır. Tabii geçici dövmenin de farklı türleri bulunur. İngilizcede temporary tattoo ya da flash tattoo olarak bilinen ve ülkemizde çoğunlukla sticker dövme adıyla vücuda uygulanan bir dövme çeşididir. Geçici dövmenin en iyi yanı kolayca temin edilebilen, istenildiği zaman vücuttan çıkarılabilen ve yapılışı kalıcı dövmeye göre acısız oluşundan çok tercih edilen ve popüler bir dövmedir.

Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

Geçici dövme yapmak oldukça basit bir eylemdir. Bunun için 1 adet sticker dövme ve ıslak bir beze ihtiyacınız olacaktır. Bunları temin ettikten sonra yapacağınız işlem çok basit. Kullanacağınız dövme figürünü ambalajın üstünden kaldırın daha sonra elinizde kağıtla bütünleşmiş üst yüzeyi yapışkan bir dövme figürü kalacaktır. Daha sonra yapışkan tarafını cildinizin istediğiniz bölümüne yapıştırarak hemen ardından ıslak bezi koymanız gerekir. Islak bezi 20-30 saniye stickerın üstüne bastırmalısınız. Bunları yaptıktan sonra geçici dövmeninizin kağıdını yavaş yavaş çekmeye başlayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra geçici dövmeniz hazır hale gelmiş olacak.

Geçici Dövme Günah mı?

Kalıcı dövmeler İslam dinine göre yasak kabul edilmekte fakat geçici dövmede durum farklıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre geçici dövme kullanımı haram olmamakla birlikte sadece gusül ve abdest alındığı zaman çıkarılmak şartıyla kullanımında hiçbir sakınca görülmemiştir. Geçici dövmeler cildin üstünde bir tabaka halinde olduğundan altına su geçirmeyeceğiz için abdestiniz tam manası ile yerine gelmeyecektir. O yüzden abdest alırken geçici dövmenizi çıkarmanız gerekir.

Geçici Dövme Ne Kadar Kalır?

Geçici dövme türlerine göre bu faktör değişkenlik gösterir. Sticker şeklinde olan geçici dövmeler genel olarak sadece iki, üç gün dayanmaktadır. Geçici dövme kalemleri ile yapılan dövmelerde ise bu süre en fazla 2 gün olmaktadır. Çünkü bu tür dövmeler su ile etkileşimi girdiğinde yavaş yavaş silinmeye başlarlar. Cildin altına sabitlenen geçici dövmeler ise bu dövmelere göre çok çok daha uzun süre cildinizde kalmaktadır. Yaklaşık olarak 5 ila 10 yıl arasında bir kullanım süresi vardır. Bazı geçici dövmelerse 2- 4 hafta arasında kalabilmektedir.

Geçici Dövme Spreyi Nedir?

Geçici dövme spreyi yapıştırma ve çizmeden ziyade özel boya spreyleri ile yapılan bir dövme çeşididir. Geçici dövme için kullanılan spreyler ile herhangi bir figürün şablonu kullanılarak yapılmaktadır. Bunları temin ettikten sonra uygulayış şekline gelecek olursak ilk yapmanız gereken uygulayacağınız bölgeye şablonu koymak olacaktır. Şablonun dövmeyi uygularken sabit durduğundan emin olmalısınız. Daha sonra şablonun üstüne sprey sıkılarak bu işlem sonlanır ve istediğiniz figürü cildinize bu şekilde kolayca işleyebilirsiniz. Daha sonra şablonu uyguladığınız yerden yavaş yavaş çekerek dövmenizin yapım aşaması sona ermektedir. Geride kalan sıçrayan boyaları ise bir kolonya ve pamuk bezle silebilirsiniz. Böylece dövmeniz hazır hale gelecektir.

Geçici Dövme Abdest Geçirir mi?

Geçici dövmeler yapılmasında hiçbir sakınca yoktur fakat bu dövmeler abdest geçirmezler. Bunun nedeni ise derinin üstünde kalan jelatin tabakasının altına su geçirmemesi nedendir. Eğer abdest alacaksınız bu dövmenizi vücudunuzdan çıkarmalı ve o şekilde abdest almalısınız. Eğer normal abdest alıyorsanız ve dövmenizi çıkarmak istemiyorsanız abdest esnasında su ile temas etmeyecek bölgelere de dövmenizi yapabilirsiniz.

Geçici Dövme Cilde Zarar Verir mi?

Geçici dövmeler yapıldığı maddelere göre sağlıklı olabilir ya da olmayabilirler. Bazı doktorlar geçici dövmelerin kalıcı yan etkilere sebep olduğunu söylemektedir. Alerjik etkiler enfeksiyonlar ve geçici tüylenmeler gibi etkiler yapabilmektedir. Bazı insanlarda ciltte karıncalanma hissi ve yanma gibi etkiler gösterir. Bunun yanı sıra dövmenin yapıldığı bölgede rahatsızlık, şişme, kızarıklık gibi etkiler görürseniz yaptığınız dövmeyi hemen cildinizden temizleyin. Çünkü bu tür maddelere karşı alerjik reaksiyonlar gösterebilmeniz normaldir. Yani çoğu geçici dövmenin cilde az da olsa yan etkileri olabilmektedir.

Geçici Dövme Denizde Çıkar mı?

Geçici dövmelerin suya dayanıklı olan türleri ve sudan etkilenen türleri de vardır. Sudan etkilenir geçici dövmeler su ile etkileşime girdiği zaman yavaş yavaş çıkmaya başlayacaklardır. Suya dayanıklı olanlar da ışıltılarını biraz da olsa yitirmeye başlayabilir. Tabii daha uzun süre kalıcı olan geçici dövme türleri sudan pek etkilenmeyeceklerdir çünkü cilt altına sabitlendikleri için kolay kolay çıkmazlar.

Geçici Dövme İğneyle mi Yapılır?

Geçici dövmelerin çoğu sticker gibi yapışkanlı malzemelerden yapılır. Ayrıca sprey ve kalem ile yapılan türleri de vardır fakat cildin altına sabitlenen geçici dövmeler hafif milimetrik iğnelerle yapılır. Kalıcı dövme kadar acı hissi yaşatmaz. Bu dövmelerin ömrünün uzun olması içindir. Yaklaşık 5-10 yıl kadar dayanmalarının sebebi budur. Eğer genelleme yapacak olursak çoğunluk olarak geçici dövmeler iğnesiz yapılır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir