Tapusuz Hazine Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Tapusuz Hazine Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Tapusuz Hazine Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Tapusuz hazine arazisi satın almak için öncelikle kişilerin dilekçe ve taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede Mal Müdürlüğü, ilde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü ya da Millî Emlak Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Bu başvuruları yaptıktan sonra arazi satın alabilir.

Köy meralarının satın alınabilmesi için öncelikle tapu sicilinde Hazine adına tescil edilmesi gerekmektedir. Bu tescil yapılmadığı sürece köy merası satın alınmaz. Çünkü Mera Kanunu, meraların tahsis amacı değiştirilmedikçe başka amaçla kullanılması yasaklanmıştır. Yani köy merası satın alabilmek için tapu siciline gidip alınmalıdır.

Tapusuz Hazine Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Tapusuz hazine arazisi satın almak için öncelikle kişilerin dilekçe ve taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede Malmüdürlüğü, ilde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü ya da Millî Emlak Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Bu başvuruları yaptıktan sonra arazi satın alabilir.

Vakıf Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Vakıf araziler mal edinilebilir. Vakıf Genel Müdürlüğe ve mazbut vakıflara ait akar mallar ile hakların daha yararlı olanları ile değiştirilmesine veya paraya dönüştürülmesine ve değerlendirilmesine Meclis karar vermektedir. Vakıf arazisini ise Vakıf Genel Müdürlüğüne gidip gerekli işlemleri yaparak satın alabilirsiniz. 

Ada Nasıl Satın Alınır?

Ada satın almanın özel bir yönetmeliği yoktur. Şehir içinde ya da dışında normal arazi satın alma işlemleri gibi ada satın alma işlemleri gerçekleştirilir. Yani kısacası beğendiğiniz adayı almak için sahibine ulaşıp pazarlığınızı yapıp noterden tabu işlemleriniz gerçekleştirebilirsiniz. 

Hazine Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Hazine arazisi satın alabilmeniz için o arazinin kullanıcısı veya yararlanıcısı olmanız gerekmektedir. Arazi için bir bedel belirlenir. İhale kararı ile satışa uygun olduğu takdirde peşin veya taksitli olacak şekilde hazine arazisi satılır. Ödeme işlemleri ise 15 gün içerisinde gerçekleşmelidir.

Orman Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Orman arazisi yani 2B tipindeki bu arazileri satın almak için Defterdarlık, Mal müdürlükleri ve herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Ancak orman arazileri orman köylüsünden başkalarına satılmamaktadır. 

Metaverse Arsa Nasıl Satın Alınır?

Metaverse sitesinde arsa almak için öncelikle bir sanal para birimine sahip olmanız gerekir. Bu sanal para birimi için en güvenilir kripto para borsasından hesap açmanız gerekir. Ve ardından metaverse arsalardan istediğiniz kadar alabilmeniz mümkündür. 

Toki Evleri Nasıl Satın Alınır?

Toki evleri almak için kişiler konutlara başvuru yaparlar. Ve kurayla başvuru yapan kişiler toki sahibi olarak seçilirler. Sonrasında ise toki kurasından kazanan kişiler 20 yıla kadar olan vadelerle ev sahibi olurlar. Toki’den ev almak ise belirlenmiş olan gelir gibi şartlara sahip olmaları gerekmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir