Sümbüller Ne Zaman Açar?

Sümbüller Ne Zaman Açar?

Sümbüller Ne Zaman Açar?

Sümbüller ilkbaharda çiçek açar ve çiçeklenmeden önce uzun süre soğuk ortamlara uyum sağlayabilirler. Yani sümbüller özellikle sonbahar ve kış aylarında ekim, çimlenme ve gelişme dönemlerinde soğuk yerlerde açık havada tutulabilir.

Sümbül doğrudan güneş ışığını sevmez. Bu nedenle dolaylı ışıktan da yararlanabilen bu bitki çok sıcak olmaması için gölgeli bir alanda saklanmalıdır. Rüzgâra ve cereyanlara karşı hassas bir bitkidir. Kapı ve pencere önünde olmayı severler. Ortalama sıcaklığı daha çok seven bir bitki türüdür. Sümbüllerin bulunduğu ortam 14 ila 15 derecenin altında olmamalıdır. Sümbül bitkilerinin susuz kalmamasına özen gösterilmelidir. Yaz aylarında haftada en az iki kez sulamanız gerekir. Suyun bitkinin her yerine ulaşması ve toprağın nemli olması gerekir. Sulamadan sonra bitkinin tabağında su kalmamalıdır. Sulama oranınız, oda sıcaklığında ve durgun suda her seferinde aynı olmalıdır. Sümbül toprakları humusça zengin, kumlu, nemli ve gevşek yapılı olmalıdır.

Sümbüller Ne Zaman Açar?

Sümbüller ilkbaharda çiçek açar ve çiçeklenmeden önce uzun süre soğuk ortamlara uyum sağlayabilirler. Yani sümbüller özellikle sonbahar ve kış aylarında ekim, çimlenme ve gelişme dönemlerinde soğuk yerlerde açık havada tutulabilir.

Sümbül Bahçede Yetişir Mi?

Sümbül çiçeğinin bahçede yetişip yetişmeyeceğine dair pek çok farklı söylem vardır. Sümbül çiçeğinin bahçede yetişip yetişmeyeceği hakkında açıklama yapacak olursak; sümbül çiçeği bahçede yetiştirilebilmektedir.

Sümbül Balkonda Yetişir Mi?

Sümbül çiçeğinin bahçede yetişip yetişmeyeceği sorusunun ardından en çok merak edilen konu; sümbül çiçeğinin balkonda yetişip yetişmeyeceği gelir. Bu noktada şunu belirtmek isteriz ki; sümbül çiçeği doğru toprak, saksı, güneş ışığı gibi koşullara uyulduğu sürece balkonda yetiştirilir.

Sümbül Çiçeği Solunca Ne Yapılır?

Sümbül çiçeği kış ayları içinde yeşermeye, ilkbahar başlarında ise çiçekler görülmeye başlar. Çok senelik bir nebat olduğu her sene bu döngünün devam etmesi önemlidir. Sümbül çiçeği solunca budama işlemi yapılır. Bu işlem için; çiçek olan sap kesildikten sonrasında yaprakların sararması beklendikten sonrasında yapılır. Kesimden sonrasında güneş ışığında 2-3 gün içinde tam kuruma olması beklenir.

Sümbül Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Sümbül çok sıcak havayı sevmez. Sümbül çiçekleri doğrudan güneş ışığını sevmez. Çiçek sağlığı için önemli olan çiçekleri güneş ışığından dolaylı olarak yararlanan bir ortama yerleştirmek gerekir. Sümbül soğanlı özelliklere sahiptir. Bu nedenle, çok güçlü ve büyümesi kolay bir çiçektir. Sümbüllerin mavi, pembe, beyaz, sarı ve mor gibi renkleri vardır. Sümbül çok hoş bir kokuya sahiptir. Ayrıca ortamdaki kötü havayı alma işlevine de sahiptir.

Sümbül Faydaları Nelerdir?

Sümbül çiçeği; sarılık, bel soğukluğu tedavisinde kullanılır. Sümbül çiçekleri idrar söktürücü etkiye sahiptir. Sümbül çiçekleri sivilceleri giderir ve cilt üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Sümbül çiçekleri sindirimi destekler ve ayrıca kramplara da çözümdür. İktidarsızlığa çözümdür. Sümbül, baş ağrıları için doğal bir ağrı kesicidir. Karın ağrısını dindiren sümbül aynı zamanda midede oluşan kabarcıkları da rahatlatır. Boşaltım sistemini düzenler. Sakinleştirici etkisi olan sümbül, vücudu rahatlatır ve rahatlatır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir