Medya Ve İletişim Bölümü Dersleri Nelerdir?
Haberciliğin Temel Kavramları
Hukukun Temel Kavramları
Medya ve İletişim
Siyasal İletişim
Uluslararası İletişim
İletişim Kuramları
Haber Toplama Teknikleri
Birey ve Davranış
Haber Türleri
Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği
Medya Siyaset Kültür ve benzeri derslerden meydana gelmektedir.
Medya ve İletişim bölümü son zamanların en sık tercih edilen bölümü olma konumunda yer alıyor. Medya ve İletişim bölümü; lisans ve ön lisans alanında eğitim vermektedir. Medya ve İletişim bölümünde, Medya ve İletişim sektörünün ihtiyaç duyduğu istihdamı karşılamaya yönelik, temel teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitim de verilmektedir. Medya ve İletişim bölümünde tek bir alana yönelmek yerine iki alanla da alakalı çok yönlü bilgiler verilmekte ve öğrencilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim verilmektedir. Öğrenciler bu bölümde kendilerini medya ve iletişim alanında geliştirebiliyorlar.
Medya Ve İletişim Bölümü Dersleri Nelerdir?
Medya ve İletişim bölümü dersleri dönemden döneme ve seçmeli derslerin varlığına göre farklılık gösterir. Ancak Medya ve İletişim bölümü dersleri genel anlamda;
Haberciliğin Temel Kavramları
Hukukun Temel Kavramları
Medya ve İletişim
Siyasal İletişim
Uluslararası İletişim
İletişim Kuramları
Haber Toplama Teknikleri
Birey ve Davranış
Haber Türleri
Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği
Medya Siyaset Kültür ve benzeri derslerden meydana gelmektedir.
Medya Ve İletişim Bölümü Olan Üniversiteler
Medya ve İletişim 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans şeklinde eğitim vermektedir. Buna göre Medya ve İletişim bölümü olan üniversiteler;
İstanbul Bilgi Üniversitesi
İbn Haldun Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Yaşar Üniversitesi
İstinye Üniversitesi
Medipol Üniversitesi
Fenerbahçe Üniversitesi
Ankara Bilim Üniversitesi
Arel Üniversitesi
Gelişim Üniversitesi gibi üniversitelerde bulunmaktadır.
Medya Ve İletişim Bölümü Taban Puanları
Medya ve İletişim bölümü taban puanları bölüm için tercihte bulunacak adaylar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Medya ve İletişim bölümü taban puanları üniversiteden üniversiteye farklılık gösterse de; 433,11564 ile 194,5117 arasında farklılık gösteriyor.
Medya Ve İletişim Bölümü İş İmkânları
Medya ve İletişim bölümü iş imkânları açısından da seçilmek ve tercih edilmek üzere sık araştırılıyor. Medya ve İletişim bölümü iş imkânları açısından önü hayli açık bir bölüm olarak değerlendiriliyor. Medya ve İletişim bölümü mezunları, görsel tasarımcı, kurumsal iletişim uzmanı, dijital içerik yazarı, sosyal medya uzmanı, içerik uzmanı, web içerik tasarlayıcısı, web programlayıcısı olarak pek çok alanda çalışma hayatı kurabilirler.
Medya Ve İletişim Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Medya ve İletişim bölümü mezunlarının ne iş yaptığı, bölümde okuma planları yapan öğrenciler tarafından merak konusu olmuştur. Medya ve İletişim bölümü mezunları; medya ve televizyon sektörünün hemen her alanında iş yapabilirler. Medya ve İletişim bölümü mezunları görsel tasarımcı, sosyal medya uzmanı, içerik uzmanı, kurumsal iletişim uzmanı, web programlayıcısı, web içerik tasarlayıcısı, dijital içerik yazarı olarak iş yapabilirler.
Medya Ve İletişim Bölümü Sözel Mi?
Medya ve İletişim bölümünde okumak isteyen ve tercih yapacak adaylar bölümün sözel mi olduğunu araştırıyorlar. Medya ve İletişim bölümünün Sözel alan ile alım yaptığı belirtiliyor. Bu bakımdan Medya ve İletişim bölümü Sözel diyebiliyoruz.