Kefir Bozulur Mu?

Kefir Bozulur Mu?

Kefir Bozulur Mu?

Kefirin bozulup bozulmayacağı insanlarımızı meraklandırır. Kefir doğru koşullarda saklanmadığında ve saklama süresi geçtiğinde bozulan bir içecektir.

Kefirin uzun süre nasıl saklanacağı kefir severlerin merak edip araştırdığı bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Buzdolabı yöntemi muhtemelen en kolay ve en uygunudur. Ara sıra yapıldığında, genellikle harika çalışır. Adım 1: Kefir tahıllarınızı temiz bir kavanoza koyun. Adım 2: Kefir tahılların üzerine tamamen süte batmaları için taze süt dökün. Su altında kaldıkları sürece ne kadar süt kullandığınızın bir önemi yoktur. Bir haftadan daha uzun süre saklamayı planlıyorsanız, daha fazla süt eklemekten çekinmeyin, ancak sonuçta o kadar da önemli değil. Adım 3: Kapakla örtün ve buzdolabında 1 aya kadar saklayın. Donma potansiyeli olan soğuk noktalardan kaçındığınızdan emin olun. Birkaç yıl olmasa da birkaç ay hayatta kalacaktır; ancak yaklaşık 1 ay sonra hasar riski (özellikle yeni büyüme söz konusu olduğunda) artar. Kefir tahılları yeniden etkinleştirmek için: Tahılları sütten süzün. Sonra taneleri bir kavanoz taze süte koyun ve her zamanki gibi mayalandırın. Buzdolabından yavaş çıktıklarını unutmayın, bu nedenle ilk parti için daha az süt kullanın. Kefir tahılları buzdolabında saklamaya ilişkin BÜYÜK bir uyarı: Oda sıcaklığındaki fermentler ile buzdolabı arasında sürekli olarak çok sık geçiş yaparsanız, bu uzun vadeli sorunlara neden olabilir. Bir hafta kadar sonra, o belirgin buzdolabı kokusunu alabilir ve oradan daha dengesizleşmeye başlar. Genellikle birkaç grup sorunu çözecektir, ancak bu yöntemi ayda bir defadan fazla yapmamanızı öneririz. Ayda bir ara verir ve bu yöntemi uygularsanız, genellikle sorun olmaz, ancak bu yöntemi ayda birden çok kez yapıyorsanız, mayanın kıvamı veya tadı biraz değişebilir. En büyük potansiyel sorun, bazen yeni büyümenin tamamen durmasıdır. Ayrıca, tahılları buzdolabında bir aydan fazla bırakırsanız, sorunlarla da karşılaşabilirler. Su kefir taneleri ve zencefilli bira bitkisinin buzdolabında saklanması bu sorunlara neden olmaz. Kurutma, bize göre 3'ün en az istenen yöntemidir. Tahılları özellikle büyüme hızını olumsuz etkileyebilir. Mola verirken kurutmayı öneren sağlık kültürleri gibi şirketler var, ancak bunun nedeni yalnızca kurutulmuş kültürler sunmaları. İdeal olarak, tahılları canlı durumda tutmak en uygunudur. Kurutulmuş taneler, çok uzun geçişlerde taneleri sabit tutmak için iyi bir seçenektir. Kurutma için en uygun yöntem: Adım 1: Tahılları klorsuz suyla durulayın Adım 2: Tahılları bir kağıt havluyla kurulayın Adım 3: Tahılları pişirme kağıdı gibi yapışmaz bir yüzeye düz bir şekilde koyun. Adım 4: Tahılların üzerinde havayı çalıştırmak için bir fan kullanın. Yaklaşık 1 gün içinde kurumaları gerekir. Bir kurutucu kullanabilirsiniz, ancak tahıllara zarar verebilecek herhangi bir ısı kullanmadığından emin olun. Adım 5: Tanelerin dış katmanını biraz kuru süt tozu ile hafifçe kaplayın. Tahılları yeniden etkinleştirmek için: Tahılları en az 6 saat buzdolabında bir kavanoz süt içinde yeniden nemlendirin. Kavanozu çıkarın ve her zamanki gibi oda sıcaklığında mayalayın.

Kefir Bozulur Mu?

Kefirin bozulup bozulmayacağı insanlarımızı meraklandırır. Kefir doğru koşullarda saklanmadığında ve saklama süresi geçtiğinde bozulan bir içecektir.

Kefir Pişirilir Mi?

Kefirin pişirilip pişirilmeyeceği araştırılmaktadır. Kefirden maksimum verimi almak için kefiri soğuk bir içecek olarak tüketmeniz önerilmektedir.

Kefir Alkollü Müdür?

Kefirin alkollü olup olmadığı insanlarımızın akıllarına takılan bir soru olmuştur. Kefirde alkol bulunmaktadır ancak bu alkol sütten kefir oluştuğu sırada doğal bir şekilde oluşmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir