Katipler Ne Kadar Maaş Alıyor?

Katipler Ne Kadar Maaş Alıyor?

Katipler Ne Kadar Maaş Alıyor?

Katiplerde diğer memurların sahip olduğu haklara sahiptirler. Çalışma saatleri sabah 8 akşam 5 ya da sabah 9 akşam 6 şeklindedir. Maaşlar Temmuz ayı ile birlikte en düşük 9.260 en yüksek 11.580 TL’dir

Katipler, bir diğer adıyla zabıt tutan katiplere yani yazmanlara verilen isimdir. İdari duruşmalar mahkemelerde geçen davalar gibi yasal iş ve işlemlerin kayda geçirilerek saklanmasını sağlayan kişiye denilmektedir.

Mahkemelerde genellikle hakim kürsüsünün ön kısmında konumlanmışlardır.

İfadelerin değiştirilmeden doğru ve yorum katılmadan yazarak kayda geçmesini sağlamaktadır. Tüm yazışmaları vaktinde kayıt altına almak ve dava dosyanın içerisinde özenli bir şekilde saklanmasını sağlamaktır. Mahkemenin görevli hakimi talep ettiği sürece bir kısmını veya tamamını okumakla görevlidir.

Yazmış olduğu ifadenin, gizliliğini koruyarak, avukat, mahkeme yetkilileri ya da ilgililerine konuşma metnini ulaştırmakla da görevlidir. Ayrıca zabıt katiplerinin, işitme engelli bireyler için işaret dili kullanabiliyor olması da şart.

Katipler Ne Kadar Maaş Alıyor?

Katiplerde diğer memurların sahip olduğu haklara sahiptirler. Çalışma saatleri sabah 8 akşam 5 ya da sabah 9 akşam 6 şeklindedir. Maaşlar Temmuz ayı ile birlikte en düşük 9.260 en yüksek 11.580 TL’dir

Katipler Nasıl Giyinir?

Resmi bir kuruma başlarken veya mülakatta aklımıza gelen ilk soru nasıl giyineceğimiz olacaktır. Katipler genellikle resmi kıyafet giymektedirler.

Erkekler her gün sakal tıraşı olmak zorundadır.  Bıyık bırakılmasında bir sakınca yoktur. Saçlar arkadan bakıldığında gömleğin yakasını aşmayacak biçimde bırakılabilir. Kravat takılabilir. Açık ayakkabı giymek yasaktır. Ütülü ve temiz kıyafet giyilmesi zorunludur.

Katipler Adli Tatil Yapıyor Mu?

Yargı ile olan faaliyetlerin, çok acil ve istisnai bir durum olmaksızın bir süre askıya alınması durumuna adli tatil denilmektedir. Yeni yargı yılı ise 1 Eylül tarihinde yeniden başlamaktadır.

Adli tatil yalnızca hakim ve savcıların yaptıkları bir tatildir. Bu yıllık izin olarak da ifade edilebilir. Hakim ve savcıların adli tatilleri yıllık izin olarak sayılıp, yıl içinde tekrar bir tatil yapma hakları bulunmamaktadır.

Zabıt katipleri ve diğer mahkeme çalışanları adli tatil yapmazlar. Fakat isterlerse, yıllık izinlerini adli tatil döneminde kullanabilirler.

Katipler Yeşil Pasaport Alabilirler Mi?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün açıklamış olduğu karar ile artık zabıt katipleri yeşil pasaport sahibi olabilecek. Karar 18 Mart tarihli resmi gazetede yayınlandı.  Fakat karar açıklanmadan önce emekli olan zabıt katipleri bu haktan yararlanamayacaktır.

Kadın Katipler Nasıl Giyinir?

Resmi bir kurumda gözümüze çarpan ilk unsurlardan birisi düzendir. Bu düzeni oluşturanda kişilerin kendisidir.  Kadın bir katibin, kurum içerisindeki giyimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken bazı kurallar mevcuttur.

Kadın katipler öncelikle çok yüksek topuklu ayakkabılardan, ağır kokulu parfüm ve çok abartılı makyajdan uzak durmalıdırlar. Ucu açık veya ipli ayakkabılar tercih edilmemelidir.

Genellikle kıyafetlerini seçerken, çok canlı olmayan daha koyu ve ciddi renklere yönelmeleri gerekmektedir. Gri, lacivert, siyah gibi renkler hem daha ciddi hem de kurum içinde tek tip giyime daha yakın olduğu için, tercih edilmesi gereken renkler olarak belirlenmiştir.

Kadınlar genellikle kumaş pantolon, etek, ceket gibi kuruma uygun temiz ve düzenli bir giyim şeklinde olmaları beklenmektedir. Aşırı dekolte ve kısa kıyafetlerin tercih edilmemesi gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir