Karanfilin Özellikleri Nelerdir?

Karanfilin Özellikleri Nelerdir?

Karanfilin Özellikleri Nelerdir?

Karanfilin özellikleri arasında önemli besinler içermesi, antioksidanlarda yüksek olması, kansere karşı korunmaya yardımcı olması, bakterileri öldürmesi, karaciğer sağlığını iyileştirmesi, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olması, kemik sağlığını geliştirmesi, mide ülserlerini azaltması bulunmaktadır.

Karanfil hakkında merak edilen çeşitli konular mevcuttur. Karanfil, karanfil ağacının açılmamış çiçek tomurcuklarıdır. Endonezya ve Hindistan'a özgü, yüksekliği sekiz ila on iki metre arasında değişen, herdem yeşil olan karanfil ağacı, hasat için hazır olduklarında önce soluk renkli, sonra yeşile dönen ve daha sonra parlak kırmızı olan salkımlarda çiçek tomurcukları üretir. Kurutulmuş karanfil kahverengi, sert ve tırnak benzeri bir şekle sahiptir. İngilizce adı Latince clavus'tan (tırnak) türetilmiştir; çivi için Fransızca kelime clou'dur. Bir baharat olarak, bütün veya toz halinde karanfil, dünyanın her yerindeki mutfaklarda kullanılmaktadır. Ayrıca gıda koruyucu olarak da kullanılırlar. Baharatın kullanımının ne kadar yaygın ve çok yönlü hale geldiğini anlamak için sadece bütün karanfillerle süslenmiş bir jambonu düşünmek gerekir. Karanfil kokusu parfümlerde yaygındır ve karanfillerin portakallarda dekoratif bir pomander olarak kullanılması Noel tatili sezonunda popüler bir Avrupa geleneğidir. Karanfil yağı hem antiseptik hem de anestezik özelliklere sahiptir; örneğin, yüzyıllardır diş ağrısı tedavisinde kullanılmıştır. Birçok Asya ülkesi baharat için sayısız terapötik kullanım geliştirmiş olsa da, Batı kültürü genellikle bitkisel bir ilaç olarak potansiyelini küçümsemiştir.

Karanfilin Özellikleri Nelerdir?

Karanfilin özellikleri arasında önemli besinler içermesi, antioksidanlarda yüksek olması, kansere karşı korunmaya yardımcı olması, bakterileri öldürmesi, karaciğer sağlığını iyileştirmesi, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olması, kemik sağlığını geliştirmesi, mide ülserlerini azaltması bulunmaktadır.

Karanfil Bakımı Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve güçlü büyüme için tropikal bir iklime ihtiyaç duyar. Karanfil, karabibere benzer yarı gölgeli bir pozu tercih eder. 32 F (0 C) altındaki kış sıcaklıklarına dayanamaz. Bu nedenle, soğuk ve sert kışları olan bir alanda dışarıda dikmeyin. Ancak, ara sıra kısa süreli donları tolere edebilir. Toprak, iyi drenaj ve çok fazla organik madde ile zengin ve tınlı olmalıdır. Karanfil ağacı ıslak tropik bölgelerde yetişir. Özellikle bitki gençken (ilk 3-4 yıl) düzenli sulama gerektirir. Aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Bitkilerin çevresine yılda 2-4 kg 50 kg yaşlı gübre veya kompost ve kemik unu veya balık unu uygulayın. Organik gübre genellikle karanfil yetiştirilen bölgelerde yağışlı mevsimin başında uygulanır. Bitki büyümeye başladığında, MOP yerine 40 gram üre, 110 gram süperfosfat ve 80 gram MOP uygulayın, potasyum sülfat da kullanabilirsiniz. Doz artırılmalı ve olgun ve 15 yaşından büyük ağaç için yılda 600 gr üre, 1560 gr süperfosfat ve 1250 gr MOP uygulanmalıdır. Gübre, yaz sonundan sonra bitki çevresinde kazılmış sığ hendeklerde eşit bölünmüş dozlarda uygulanmalıdır.

Karanfil Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Karanfil çiçeğinin anlamının ne olduğu araştırılmaktadır. Karanfil çiçeğinin anlamı yas olarak bilinmektedir. Çelenklerde ve mezarlarda karanfil çiçeğinin kullanılmasının sebebi budur.

Karanfil Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Karanfil çiçeğinin çeşitleri merak edilmektedir. Karanfil çiçeğinin Pesent karanfili, Çin karanfili, Margarit karanfil, İspanya karanfili, Amerikan karanfili gibi çeşitleri mevcut olmaktadır.

Karanfil Güneşi Sever Mi?

Karanfil çiçeğinin güneşi sevip sevmediği insanların meraklandığı bir konudur. Karanfil çiçeği güneşi çok seven bitkiler arasında yer almaktadır.

Karanfil Hangi Ayda Çoğaltılır?

Karanfil çiçeğinin hangi ayda çoğaltılması gerektiği araştırılır. Karanfil çiçeğini çoğaltmaya başlamak için Ağustos ayını seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Karanfil Hangi Ayda Ekilir?

Karanfil çiçeğinin hangi ayda ekilmesinin doğru olduğu insanları meraklandırır. Karanfil çiçeğini Nisan ayında ekmeniz çiçek için en iyisi olacaktır.

Karanfil Hangi Renk Olur?

Karanfil çiçeğinin hangi renk olduğu araştırılan bir konu olmayı başarmıştır. Karanfil çiçeği genellikle kırmızı, mor, beyaz ve pembe yapraklara sahip olan bir bitkidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir