İkincil Veriler Hangi Kaynaklardan Elde Edilir?

İkincil Veriler Hangi Kaynaklardan Elde Edilir?

İkincil Veriler Hangi Kaynaklardan Elde Edilir?

Araştırmacının amaçlarına uygun olan bir şekilde daha önceden kaynaklarda yer alan bilgiler ikincil ve veri olarak ifade edilmektedir. Daha önceden toplanmış olan kaynaklarla birlikte ikincil veri elde edilir. Araştırmayı yapan kurumlar ya da kişiler, amaçları doğrultusunda daha önceden elde edilmiş bilgiler olarak öne çıkmaktadır. Bu veriler araştırmacının kendisinin elde ettiği kaynaklar dışında bir kaynaktır. Yani daha önceden başkaları tarafından da elde edilmiş kaynaklar olarak açıklamak mümkündür.

Araştırma yapmamızı kolaylaştıracak birçok kaynak vardır. Kütüphaneler, kitaplıklar, arşivler, kitaplar ve dergiler oldukça değerli araştırma kaynaklarıdır. Aynı zamanda araştırma yapmanızı kolaylaştıracak birçok internet kaynağı bulunmaktadır:

·        Intute

·        Perseus Digital Library

·        Project Gutenbarg

Bu kaynaklar çok kapsamlı olan internet kaynaklarıdır. Araştırma yaparken bu kaynaklardan faydalanmayı es geçmemeliyiz.

İkincil Veriler Hangi Kaynaklardan Elde Edilir?

Araştırmacının amaçlarına uygun olan bir şekilde daha önceden kaynaklarda yer alan bilgiler ikincil ve veri olarak ifade edilmektedir.  Daha önceden toplanmış olan kaynaklarla birlikte ikincil veri elde edilir. Araştırmayı yapan kurumlar ya da kişiler, amaçları doğrultusunda daha önceden elde edilmiş bilgiler olarak öne çıkmaktadır. Bu veriler araştırmacının kendisinin elde ettiği kaynaklar dışında bir kaynaktır. Yani daha önceden başkaları tarafından da elde edilmiş kaynaklar olarak açıklamak mümkündür.

Araştırma Kaynakları Nelerdir?

Araştırma yaparken birçok kaynaktan faydalanabiliriz. Birçok kişi araştırma yaparken nelerden, hangi kaynaklardan faydalanabileceğini merak etmektedir. Bunlar makaleler, tezler, ansiklopediler, kitaplar ve dergiler olabilir. Bunların yanı sıra internetten de birçok istediğimiz bilgiyi edinebiliriz. İnternet artık günümüzde birçok bilgiye erişebileceğimiz bir ağdır. Araştırmanızı yaparken hangi konuyu araştırdığınızı, hangi türde içeriklere ulaşmak istediğinizi iyi bilmelisiniz. Bunu iyi bildiğiniz takdirde hangi kaynağı kullanacağınızı da daha iyi bilebilirsiniz.

Araştırma Yaparken Hangi Sitelerden Yararlanılır?

Artık günümüzde internette birçok ihtiyacımız olan birçok bilgiye ulaşmak mümkündür. Araştırmanızı yaparken hangi konuyu araştırdığınızı, hangi türde içeriklere ulaşmak istediğinizi iyi bilmelisiniz. Daha sonra araştırma yaparken karşınıza konuyla ilgili birçok site çıkmaktadır. Güzel bir araştırma elde etmek için sadece googleda ilk çıkan sitelerle yetinmemelisiniz. Daha sonra bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Daha fazla kaynağa ulaşmak için de ilk çıkan sitelerle yetinmeyip daha fazla sitedeki bilgileri okuyup daha fazla kaynağa ulaşmalısınız.

2 Veri Kaynakları Nelerdir?

Araştırmacının amaçlarına uygun olan bir şekilde daha önceden kaynaklarda yer alan bilgiler ikincil ve veri olarak ifade edilmektedir.

İkincil Analiz Nedir?

İkincil analiz, halihazırda olan bilgileri kullanmayı içeren bir yöntemdir. Elimizde mevcut olan veriler yapacağımız araştırma için, araştırmanın etkinliğini araştırmak için baştan özetlenir ve yeniden derlenir. İkincil analiz birincil analize çok daha uygun maliyetlidir. Çünkü ilk elden toplanmaz

Araştırma Etiği Ne Demek?

Araştırma etiği; araştırmanın gerçekçi olarak ve etkin olarak ihtiyaca cevap verebilecek şekilde hazırlanmasına, katılımcıların bütünlüğünü koruyarak yürütülmesine, sonlandırılmasına ve çalışmanın yayınlanırken dürüst olunmasına rehberlik eden etik gereklilikler sunar.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir