Hdr Fotoğraf Ne Demek?
Teknolojik gelişmelerin ışında dilimize yeni kavramlar girmektedir, bu kavramlardan biri de HDR kavramıdır. HDR fotoğraf ve video olarak çeşitlenebilen bir kavramdır. HDR fotoğraf parlak veya koyu kısımları olduğundan daha parlak ya da daha koyu görmemizi sağlar. Aslında daha belirgin bir kontrast anlamına da gelebilmektedir. HDR ile çekilen fotoğraflar, 3 ayrı pozlama ile çekilir. Çekilen fotolar daha aydınlık ve karanlık olarak ayarlanabildiği için ortaya dördüncü bir fotoğraf çıkarılabilmektedir. Güçlü bir kaynağının olması ve bazı objelerin karanlıkta kaldığı zamanlarda HDR özelliği kullanılarak daha kaliteli fotoğraflar elde edilir.
Hdr Fotoğraf Ne Demek?
İngilizce bir kısaltma olan HDR açılımı itibari ile High Dynamic Range, Türkçesi ise Yüksek Dinamik Aralığı anlamına gelmektedir. HDR dijital çekilmiş bir fotoğrafın renk ve kontrast ayarlarının gelişimini destekleyen yeni nesil bir teknolojidir. Bunu hem video hem de fotoğraflarda yapabilirken, çekilen görüntüyü başka bir boyuta taşır.
Hdr Fotoğraf Nasıl Çekilir?
HDR fotoğraf 3ayrı fotoğraf karesini birleştirerek ışığı ve rengi dengeleyip yeni bir fotoğraf meydana getirir. Bize karanlıkta ya da çok ışıktan bozulan fotoğrafları dengeleme şansı verir. HDR daha çok ışığın eşit dağılmadığı kareler için kullanılır. HDR çekimlerinde ilk kareyi en aydınlık bölgeye odaklamalı, ikinci kare ise tam ortadan çekilerek denge unsuru göz ardı edilmemeli, son karede ise en karanlık ve gölgeli yerler çekilmelidir. Sonra HDR kullanılarak dengeli bir fotoğraf elde edilir.
Hdr Fotoğraf Nasıl Açılır?
Bazen çekeceğimiz fotoğraflar ışığın eşit dağılmaması sebebi ile bize zor anlar yaşatır, HDR özelliğini açarak bundan kurtulabiliriz. HDR özelliğini açmak için gereken adımlar:
· Ayarlardan kamera menüsüne girin.
· HDR başlığı altında kalan Normal Fotoğraf Tut anahtarını açın.
· 1 kamera uygulamasına tıklayın.
· İki üstteki HDR yazısına tıklayın.
· Açılan seçeneklerin içinden Otomatik ve Açık seçeneğine dokunun.
Hdr Fotoğraf Düzenleyici Nedir?
HDR ışığın eşit olmadığı alanlarda renk ve kontrast ayarlarını yapabilmemiz için gereken bir yazılım olarak karşımıza çıkmaktadır. 3 pozlama tekniği ile çekilen kareleri birleştirerek karanlık ve aydınlık kısımları dengeler. Buda bize daha kaliteli fotoğraflar yakalamızda ve ışık sorunlarını aşmamız için yardım eder. Bu özelliği kullanmadan karanlık ve aydınlık tarafta kalan karelerin anlaşılması zordur.
Fotoğraf Makinesinde Hdr Nedir?
HDR fotoğraftaki karanlık ve aydınlık kısımlarının dengelenmesini sağlayan, bir yazılım türü olup, bize kolaylıklar sağlar. Bu özelliği kullanarak karanlık kısımda kalıp görünmeyen ya da fazla ışıktan dolayı aşırı parlak olan çekimlerde ki bozuklukları dengeleyebilmekteyiz. HDR İngilizce bir kısaltma olup, High Dynamic Range diye açılır. Dilimize ise Yüksek Dinamik Aralığı olarak geçmiştir. 3 pozlama tekniği ile çekilen kare birleştirilip, dengeli bir fotoğraf ortaya çıkar.
Photoshopta Hdr Fotoğraf Nasıl Yapılır?
HDR günümüzde ışık sebepli sorunları büyük ölçüde halletmektedir, HDR olmadan çektiğimiz bir fotoğrafı photoshop kullanarak HDR yapabiliriz. Photoshop uygulamasını açın, bir fotoğraf seçin görüntü ayarları menüsüne gidin ve HDR tonları seçeneğine basın. Burada karşınıza tonlar çıkacak resmi istediğiniz gibi HDR efektleri verebilirsiniz.