E-devlet Üzerinden Sağlık Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet Üzerinden Sağlık Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet Üzerinden Sağlık Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sağlık raporunu e-Devlet üzerinden almak isteyen kişilerin öncelikli olarak e-Devlet sistemine kendilerine özel şifreleri ve TC kimlik numaralarıyla giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ise 'Kişisel Sağlık Bilgi Formu' şeklinde bir arama yapılmak gerekir. Forma ulaşarak doldurduktan sonra başvuru yapılmış olacaktır.

Kişisel sağlık bilgi formu olarak formu bilinen formunun doğru ismi ‘ Kişiye Ait Sağlık Bilgi Formu ‘ dur. Söz konusu form; sürücü olur sağlık raporu, yivsiz tüfek bulundurma sağlık raporu ve birçok sağlık raporu başvurusu öncesinde kişiler tarafından doldurulması gerekmektedir. Forma, ‘ https://www.turkiye.gov.tr/saglik-surucu-raporu-beyan-basvurusu adresine e- Devlet ile girişi yaparak kolayca ulaşabilirsiniz.

E-devlet Üzerinden Sağlık Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sağlık raporunu e-Devlet üzerinden almak isteyen kişilerin öncelikli olarak e-Devlet sistemine kendilerine özel şifreleri ve TC kimlik numaralarıyla giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ise 'Kişisel Sağlık Bilgi Formu' şeklinde bir arama yapılmak gerekir. Forma ulaşarak doldurduktan sonra başvuru yapılmış olacaktır.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Ne Demek?

Kişisel sağlık bilgi formu e-devlet üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz bir belgedir. Adından da anlaşılacağı üzere kişisel sağlık bilgi formu, insanların kişiye özel sağlık durumlarını belgeleyen bir araç olarak nitelendirilebilir. Bu belge sayesinde çeşitli kurumlara başvuru yapmak ya da belgeleri tamamlamak mümkün olacaktır.

Sağlık Raporunda Neler Var?

Çalışılacak olan iş yerinin sektörüne göre ve iş yeri hekiminin belirlediği çerçevece sağlık tetkikleri olarak; biyolojik, biyokimyasal, fizyolojik ve radyolojik ölçümler yapılmasını istenebilmektedir.

Bu test ve ölçümler çalışanın uygun pozisyonda uygun işçiyi çalıştırılması, çalışanda işe bağlı olan hastalıkların gelişme durumunun analizi gibi durumlar için ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kapsamında zorunludur. Yapılacak olan işe göre bu kapsam genişleyip, daralabilmektedir.

Sağlık Raporu İçin Hangi Testler Yapılır?

Genel olarak işe giriş sağlık raporu alınırken; akciğer filmi, işitme testi, görme testi,  Sft, hemogram ve açlık kan şekeri tetkikleri istenmektedir. İşyeri doktorları,  çalışanların işyerinde maruz kalacakları riskleri dikkate alarak daha kapsamlı sağlık tetkikleri de isteyebilmektedir.

Sürücü Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu almak için bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Bu rapor; aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler, özel hastaneler ve devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında kişiye bilgi verilir. İş için sağlık raporu ise aile hekimi veya iş yeri doktorundan alınabilmektedir. Sürücü sağlık raporu içinde aynı işlemler geçerli olup oda sağlık kuruluşlarında alınmaktadır.

Sağlık Beyanı Ne Demek?

İnsan sağlığına doğrudan veya dolaylı olarak faydalı olduğunu ya da hastalıklar, belirtilerine karşı etkili olduğunu, koruduğunu, tedavi ettiğini belirten, ileri süren tüm ifadelerin bütünü belirtir. Sağlık beyanı formu,  sağlık kurumlarından alınan sağlık raporu ile karıştırıyor. Ancak bu form sağlık raporu formu değildir. Sağlık Beyanı Formu, Adalet Bakanlığı sitesinde bulunan bir formdur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir