Araba Çizilmemesi İçin Nasıl Yıkanmalı?
Araba yıkama işlemi basit bir eylem gibi karşımıza çıksa da bazı noktalara dikkat edilmezse araca büyük zararlar verebilmektedir. Yanlış yıkama sonucunda özellikle aracın dış boyasında hasar meydana gelebilmektedir. Bu yüzden ilk dikkat edilmesi gereken aracı yıkama sıklığı olacaktır. Aracınızı haftada 2 den fazla yıkamamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca yıkama yapılırken köpük kullanımına dikkat etmelisiniz. Köpük fazla bekletilmeden durulanmalıdır. Araç yıkama işlemlerini güneşte yapmamalısınız. Özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde araba yıkama yapıldığında boya üzerinde lekeler oluşabilmektedir. Son olarak da temizlik malzemelerini seçerken araç için üretilenleri tercih etmelisiniz. Ayrıca bilinmeyen markaların ürünlerini kullanmamak doğru seçim olacaktır.
Araba Nasıl Yıkanır?
Araba yıkama işlemi için benzinliklerde bulunan makineleri çoğu kişi tercih etmektedir. Ama bu tip makinelerin araca zarar verme ihtimali bulunuyor. Bu yüzden arabayı basınçlı su ile yıkamak daha doğru olacaktır. Yıkama işlemi için ise aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:
· Öncelikle jantlar ve tekerleklerdeki kiri akıtmalısınız.
· Sonrasında basınçlı suyu, yukarıdan aşağı hareket ettirerek diğer bölgelerdeki kirlerden kurtulmalısınız.
· Aracı bir kez su ile yıkadıktan sonra kovanın içerisinde; su ile karıştırdığınız oto şampuanı, sünger yardımı ile aracın üzerine sürün.
· Köpüklenen aracı fazla bekletmeden su ile durulama işlemine geçin.
· Su ile duruladıktan sonra camlarda ve aynalarda kalan fazla suyu çek çek yardımı ile alın. Bu bölgelerde iz kalmaması için mikrofiber bez ile tekrar kurulayın.
Siyah Araba Nasıl Yıkanmalı?
Siyah arabalara temizlik konusunda ayrı özen göstermek gerekiyor. Çünkü siyah arabalar tozu daha çok belli ederek kirli gözükmektedir. Aynı zamanda yıkama yapılırken oluşabilecek çiziklerde, açık renkli araçlara göre daha çok belli olmaktadır. Bu yüzden siyah araba yıkarken otomatik makineleri kullanmamak daha doğru olacaktır. Bu makinelerin yapısı araçları çizmeye müsaittir. Bunun için basınçlı su tercih etmelisiniz. Ayrıca köpük sürülürken mutlaka yumuşak sünger tercih etmelisiniz. Köpüğü fırça ile sürmek de araca zarar verebilmektedir. Son olarak fazla tozlanma olduğu için aracı sık yıkıyor olabilirsiniz. Haftada ikiden fazla yıkamanın da boyaya zarar verdiğini belirtelim.
Sıfır Araba Nasıl Yıkanır?
Sıfır arabaların kaportaları fabrikadan tertemiz çıktığı için kusursuz bir görüntü sunmaktadır. Canlı görünen ve çiziksiz olan bu görüntüyü muhafaza etmek de araç sahibine kalıyor. Bu görüntüyü korumak için mutlaka aracın yıkama işlemlerini dikkatli yapmak gerekiyor. Birkaç noktaya değineceğiz ve bu noktalara dikkat ederseniz aracınızın dış görüntüsünü daha uzun süre koruyabilirsiniz. Öncelikle benzinlik istasyonlarında bulunan yıkama makinelerinden uzak durmalısınız. Bu makineler, kılcal çizikler meydana getirecektir. Bunun için basınçlı su veya kovaya su doldurarak aracı yıkayabilirsiniz. Yıkama yaparken bazı kullanıcıların bulaşık deterjanı gibi farklı temizlik maddeleri kullandığını görmekteyiz. Bu tip kimyasallar aracın boyasına zarar vermektedir. Bu yüzden mutlaka araç yıkama için özel şampuanlar tercih edilmelidir. Şampuan araç üzerinde kullanıldıktan sonra fazla bekletilmeden durulanmalıdır. Ayrıca aracı güneşte yıkamamalısınız. Güneş ışınları, ıslak olan araçta lekelere yol açmaktadır.
Araba Nasıl Yıkatılır?
Araba yıkatma işlemi her araç için zorunluluk olmaktadır. Güzel görüntünün dışında araç üzerindeki lekeler temizlenmediğinde boyada kalıcı izler bırakmaktadır. Bu yüzden araba yıkatmaya dikkat etmek gerekiyor. Araba yıkatma işlemini daha önce yapmayanlar için aşağıdaki adımları takip etmek yeterli olacaktır.
· Öncelikle basınçlı su makinesi tercih etmek yıkama işlemi için kolaylık sağlayacaktır. Eğer makineyi kullanma imkanınız yok ise birkaç kova su da işinizi görecektir.
· Jantları ve lastiklerdeki kirlerden kurtularak işe başlamalısınız.
· Sonrasında aracın diğer bölümleri su ile yıkanmalıdır.
· Yıkama işleminden sonra oto şampuanını su ile karıştırıp aracın üzerine sürünüz. Şampuanlama işlemini mutlaka yumuşak bir malzeme ile yapın. Aksi halde araçta çizilmeler olacaktır. Yumuşak süngerleri tercih edebilirsiniz.
· Köpükleme işlemi bittikten sonra bol su ile aracı durulayın. Bu işlemden sonra hemen mikrofiber bez ile kurulama işlemine geçilmektedir. Kurulamayı iyi yapmazsanız araçta iz kalacaktır. İlk olarak camlar ve aynalar sonra aracın diğer bölümleri kurulanmalıdır.
Araba Çizilmemesi İçin Nasıl Yıkanmalı?
Araç yıkatırken en sık karşılaşılan durum, boya üzerinde oluşan çiziklerdir. Çiziklerden tam anlamıyla kurtulmanın mümkün olmadığını belirtelim. Ama yine de bazı konulara dikkat ederek çizikleri en az indirebilirsiniz. Bunun için öncelikle istasyonlarda bulunan yıkama makinelerinden uzak durmalısınız. Çiziklerin en büyük sebebi bu makinelerdir. Kendiniz yıkama yaparken de yumuşak malzemeler tercih etmelisiniz. Çoğu kullanıcının köpükleme işlemini fırça ile yaptığını görmekteyiz. Kolaylık olsun diye fırça tercih etmek de çiziklere sebebiyet verecektir. Bunun için yumuşak sünger kullanmalısınız. Son olarak da kurulama işlemini yaparken seçeceğiniz bez önemlidir. Mikrofiber bezler araca daha az zarar vermektedir.
Araba Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kendi görüntümüz kadar arabanın görüntüsünün de önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Kıyafetlerimizi ve bedenimizi temiz tuttuğumuz gibi arabanın da temizlenmeye ihtiyacı vardır. Arabayı temizlemek içinde düzenli yıkamak gerekmektedir. Ama yıkama işlemini yaparken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Çünkü bu durumlara dikkat edilmezse aracın dışında ufak tefek hatalar oluşacaktır. Yıkama sonucu oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için aşağıdaki maddelere mutlaka dikkat emelisiniz.
· Yıkama işlemi için istasyonlarda bulunan makinelerden uzak durmalısınız. Bu makineler aracın çizilmesine yol açıyor.
· Kendiniz yıkayacaksanız mutlaka yumuşak malzemeler tercih edin. Özellikle köpükleme işlemi için fırça kullananlar olmaktadır. Fırça yerine sünger tercih etmek doğru olacaktır.
· Yıkama yapacağınız zaman güneşten uzak durmalısınız. Bunun için en iyi zaman gün batımı olmaktadır. Güneşin tepede olduğu vakitlerde yıkama yapmak araçta güneş lekelerinin oluşmasına yol açacaktır.
· Temizlik malzemelerini seçerken mutlaka arabalar için özel üretilen ürünler kullanılmalıdır. Bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi bazı maddelerin uzun vade de zarar verdiğini görmekteyiz.
· Aracı yıkadıktan sonra mutlaka kurulamalısınız. Islak halde bırakmak boyaya zarar veriyor.
· Son olarak da köpüklenen bölgeleri hızlıca su ile durulayın. Köpüğün aracın üzerinde çok beklememesi gerekiyor.