Aiesec Açılımı Nedir?

Aiesec Açılımı Nedir?

Aiesec Açılımı Nedir?

AIESEC Fransızca bir kelimenin kısaltılması olarak bilinir. Bu kısaltılmış kelimenin karşılığı ise ‘Association Internatiole des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales’tir. Bu kelimeye bakıldığında Türkçe karşılığı ise şu şekildedir; Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği’dir.

Aiesec, 1948 yılında kurulan bir öğrenci sistemi olarak bilinir. Esasen association ınternationale des etudiants en sciences economiques et commerciales olarak bilinir. Fakat uzun yıllardan beri kurum kendi simini tüm dünyaya bu uzatma yerine AIESEC kısaltması ile tanıtmıştır. Türkçe olarak daha iyi anlaşılabilmesi için bakıldığında AIESEC’in Türkçe anlamı uluslararası iktisadi ve ticari ilimler talebeleri derneğidir. Ülkemizde yanı zamanda staj komitesi derneği olarak da bilinmektedir. Hem ülkemizde hem de dünyada hem üniversite öğrencilerini hem de mezunların kullandığı bu program, hem staj imkanı sunup hem de ülkeler arası sosyalleşme için de son derece elverişli bir program olarak bilinir.

Çeşitli şirketlerin ve başarılı öğrenci ya da iş insanlarının bir araya gelmesine olanak tanıyan AIESEC programı, hem küresel hem de herhangi bir kar amacı gütmemesi ile bilinir ve genelde 18 ile 30 yaş aralığındaki kişiler için sıklıkla önerilir. Genç liderler yetiştirilmesi, dünya barışına katkı sağlanması gibi pek çok durum için oluşturulan bu global sistemde yer almak neredeyse her gencin hayali arasındadır ve bu sistem içinde yer almak son derece kolaydır. 128’den daha fazla ülkede ve aktı kıtada faaliyet gösteren AIESEC programı hakkında daha fazla bilgi edinelim…

Aiesec Açılımı Nedir?

AIESEC Fransızca bir kelimenin kısaltılması olarak bilinir. Bu kısaltılmış kelimenin karşılığı ise ‘Association Internatiole des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales’tir. Bu kelimeye bakıldığında Türkçe karşılığı ise şu şekildedir; Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği’dir.

Aiesec Şartları Nelerdir?

Bir öğrenci ya da yeni mezunun AIESEC programına katılabilmesi için belli başlı kriterleri taşıması gerekmektedir. Bu kriterler ise şu şekildedir;

·        Üniversitede hala aktif bir şekilde öğrenci olmak gereklidir.

·        18-30 yaş aralığında olunması gereklidir.

·        En düşük not ortalamasının en az 2.00 olması gereklidir.

·        Öğrencilerin bu programa katılması için son sınıf olmaması gereklidir.

Aiesec Nasıl Yapılır?

AIESEC katılımı için gerekli şartlar taşınmalı ve ardından üniversitelerde bulunan tanışma gününe katılım sağlanmalıdır. Söz konusu eğitim döngülerinden fayda sağlamak için online olarak web sitelerinde ki başvuru formunun doldurulması gereklidir. Buna ek olarak bu programa katılım sağlanmasının ardından yaklaşık ili hafta süren eğitimlere de katılma sürecine eksiksiz katılım sağlanması gereklidir.

Aiesec İle Gidilebilecek Ülkeler Hangileridir?

AIESEC programına bakıldığında öğrencilere farklı ülkelere gitme imkanı tanınmaktadır. Bu AIESEC programı kapsamında öğrencilerin en fazla tercih ettiği ülkeler arasında ise Endonezya, Mısır, Sırbistan, Hindistan ve Yunanistan gibi ülkeler yer almaktadır.

Aiesec İçin İngilizce Seviyesi Ne Olmalı?

AIESEC için İngilizce seviyesi oldukça önemlidir. Fakat bunun için programın belirttiği herhangi bir İngilizce seviyesi şartı aranmamaktadır. Yapılacak İngilizce mülakatlar kapsamında sizler için verilecek notla birlikte alım yapıldığı bilinmektedir. Kısacası az ya da çok bir İngilizce aşinalığının olması yeterlidir.

Aiesec Ne Kadar Sürüyor?

AISEC programının ne kadar sürdüğü noktasında net bir süreçten bahsetmek mümkün değildir. Dolayısı ile ilk iki haftalık katılımı başarı ile geçtikten sonra kişilerin bu programa devam edip etmeme şansı tamamen kendi istek ve sorumluluk alabilme kapasitelerine bağlıdır.

Aiesec Güvenilir Mi?

AIESEC programı yüzlerce ülkede var olduğundan dolayı ve binlerce öğrencinin katılımı ile oluşturulduğundan dolayı güvenilir bir proje olarak kabul edilmektedir. Yine de bu konudaki inisiyatif tarafınıza ait olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir