Evrenin En Soğuk Yeri Nerede?

Evrenin En Soğuk Yeri Nerede?
23.01.2023 19:06
Dünyada yanıtı en çok merak edilen soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. Evrenin en soğuk yeri neresidir, eşekarısı bal yapar mı, digital fotoğraflar 100 yıl saklanır mı? Havaya atılan su buz olarak yere düşer mi, neden ozon tabakasını ozon gazıyla dolduramıyoruz, kusursuz görüş nedir? Merak edilen detaylar yazımızda.

Bu soruya cevap vermeden önce dünya ve evren arasındaki farkı anlamalıyız. Öncelikle dünya güneş sisteminde yer alan gezegenlerden biridir. Evren ise çok daha büyük bir şeyi ifade etmek için kullanılır. Dünyada dahil olmak üzere, güneş sistemi, gezegenler ve galaksilerin içinde bulunduğu alandır. Bu zamana kadar ölçülen en düşük sıcaklık dünyadan 5 bin ışık yılı uzakta bulunan, ölmüş bir yıldızdan kaynaklı açığa çıkan toz ve gaz bulutunun oluşturduğu “Bumerang Bulutsusu“ dur.

Eşekarısı Bal Yapar Mı?

Tüm arılar sosyal düzene sahip olan canlılardır. Eşekarıları böcek yiyerek beslenen etçil hayvanlardır. Bundan kaynaklı olarak bitkileri ve çiçekleri dolaşmazlar. Yani eşekarıları bal yapmazlar.

Digital Fotoğraflar 100 Yıl Saklanır Mı?

Fotoğraflarımızı ve videolarımızı uzun yıllar saklamak ve bizden sonraki nesil için bir miras olarak bırakmak isteyebiliriz. Gelişen teknolojik imkanlar sayesinde bir fotoğrafı ya da veriyi yıllarca saklayabilirsiniz. SSD ( disk teknolojisi),Mikro SD Card teknolojisi, cloud teknolojisi(bulut veri alanı) ile digital fotoğraflarınızı güvenle muhafaza edebilirsiniz.

Havaya Atılan Su Buz Olarak Düşer Mi?

Soğuk havanın ne kadar etkili ve düşük bir sıcaklıkta olduğunu göstermek için su deneyi oldukça sık yapılmaktadır. Şöyle ki özellikle Rusya, İzlanda, Finlandiya, Kanada, Alaska gibi ülke ve eyaletler düşük sıcaklık ölçümleriyle bilinmektedir. Türkiye’de de genellikle dağlık kesimlerde hava sıcaklıkları kış aylarında epey düşmektedir.

Bunun ne kadar etkili olduğunu göstermek için bir kova sıcak su havaya atılır ve düşük sıcaklığın etkisiyle sıcak su buz tanecikleri olarak yere düşer. Suyun buz tanecikleri olarak düşmesi için ortamdaki hava sıcaklığının -20 ve daha düşük sıcaklık değerinde olması gerekmektedir.

Neden Ozon Tabakasını Ozon Gazıyla Dolduramıyoruz?

Sanayi devriminden sonra, özellikle fabrika bacalarından çıkan zehirli ve kimyasal gazlar sebebiyle ozon tabakası tehlike altına girmektedir. Bilimsel ölçümlere göre ozon tabakasının neredeyse %90’lık bir kısmı ozon ile kaplıdır.

Bu özel olarak zararlı maddeleri ve güneşin etkili ve zararlı ışığı ultraviyole ışınlarını filtreleme özelliği bulunan bir katmandır. Kimyasallar ile zarar gören ve eksilen ozon tabakasının yerini ozon ile doldurmak çok fazla enerji ihtiyacı gerektirmektedir. Ayrıca atmosferdeki ozon tabakasının eksikliğini saptamak ve ozon gazını doğru yere taşımak bu günün teknolojisi için imkansız bir süreçtir.

Kusursuz Görüş Nedir?

Göz muayenesi için gittiğimiz kliniklerde bir harfli çizelge tablosu görürüz. Bu tabloyu okuma yetkinliğimize göre de göz bozukluğumuz ve kusurlarımız saptanmaktadır. Bu çizelge ile hasta arasındaki mesafe 6 metrelik bir mesafedir. Eğer bu mesafeden harfleri %100 net, açık ve doğru bir şekilde görebilme yeteneğine kusursuz göz denilmektedir.

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir