Eskiden İnsanlar Nasıl Beslenirdi?

Eskiden İnsanlar Nasıl Beslenirdi?
02.01.2023 22:11
Çok eski dönemlerde insanların kendilerini yaşama ayak uydurmak için buldukları yöntemleri araştırarak sizlerin merakını giderdik. Eskiden insanlar nasıl beslenirdi, dişleri çürüyünce ne yapıyorlardı, daha mı uzundu? Eskiden insanlar dünyamızın nasıl olduğunu düşünüyordu, dişlerini nasıl temizliyordu, depremin nasıl meydana geldiğini inanıyorlardı?

Eskiden insanlar yaşam şekli ve yiyeceğin hiç işlem görmeden yenmesine dayalı bir hayat sürmekteydiler. Yani yabani hayata karşı mücadele etmek adına fit ve kaslı bir vücuda sahip olmaktaydılar. Otlar ve yabani hayvanları avlayarak beslenme şekilleri vardı. Bu yüzden beslenme şekillerinin günümüze göre daha sağlıklı ve yaşam koşulları gereği kendilerini daha sağlıklı hissettiği kesin gözüyle bakılıyor.

Eskiden İnsanlar Dişleri Çürüyünce Ne Yapıyorlardı?

Çok eski çağlara gidecek olursak insanların dişlerin çürümesi ile alakalı devaları yine doğa aracılığıyla buluyorlardı. İlk insanların biraz daha diğer yaşama göre acemi olduğu ve bazı doğal ve hayvani saldıranların olmasıyla hemen pes ettiği ortadadır. Daha sonraki çağlarda hem fiziksel hem de beşeri gelişmelerin yaşanması ile daha olumlu sonuçlar bulduğu gözlemleniyor. Diş çürümesine karşı doğadan bulunan doğal karışımlarla yapılan uygulamalar yapılırdı. Nane yapraklarının ezilmesi ile çürük olan yere uygulama yapılarak çürük olan yerin giderek erimesi ve bu noktanın bir noktadan sonra çekilmesi ile sonuçlanır.

Eskiden İnsanlar Daha Mı Uzundu?

Kimi kaynaklara göre eski çağlarda insanlar daha kısaydı. Fakat bu yere ve yerleşime göre değişen bir durumdu. Eğer kendini savunan ve ihtiyaçlarını karşılayan bir kabileyse beslenme şeklini ve gelişimi ile değişikliklerin yaşanması söz konusu olmaktadır. Bu yüzden buna dayalı olarak boyları uzun olabilir. Kendi kültürümüze bakacak olursak Türk genlerinde fazla bir uzunluk yoktur. Ortalama şu anki insanların boyları civarında olduğumuzun kanıtları vardır.

Eskiden İnsanlar Dünyanın Nasıl Olduğunu Düşünüyordu?

Eskiden insanların dünyaya bakış açıları ve nasıl olduğuna dair düşünceleri her dönem değişiyordu. Örnek verecek olursak Türklerin inanış şekli ve dünyayı nasıl algıladıkları hakkındaki bilgiler ilk dünyanın ne olduğuna dair bir algı yoktu. Çünkü o dönemlerde günü kurtarmak ve diğer kabilelerin saldırıların korunmak amaçlı anlık düşünceler mevcuttu. Daha sonra insanoğlu kendini güvenli ortama alması ve daha korunaklı yaşaması ile düşünmeye başlanıldı. Dünyanın eskiden genellikle tepsi şeklinde olduğu düşünülüyordu. Daha sonra yuvarlak ve dönme hareketleri, bilimsel açıklamaların olması ile bu düşünce değişti.

Eskiden İnsanlar Dişlerini Nasıl Temizliyordu?

İlk insanlık tarihinde diş temizleme gibi olaylar yoktu. Çünkü insanların ilk önce kendilerini tanımaları gerekiyordu. Daha sonraki çağlarda dişlerini temizlemek ve kendi öz bakımları için birçok yöntem geliştirdiler. Öncelikle su temizlemek için iyi bir aracıydı. Daha sonra buna doğal olan ve günümüzde de diş macunlarının düşünme şekline yardımcı olan misvak ile temizleme gerçekleştirildi. Ağzın dalıyla gerçekleşen bu durum insanlara uzun yıllar diş temizlemede yardımcı olan ve sağlıklı diş temizleme aracı olmuştur.

Eskiden İnsanlar Depremin Nasıl Olduğuna İnanıyorlardı?

Eskiden insanlar inandıkları şeylerin doğa ya da putlar olmasından ötürü Tanrının onlara kızdıkları için ya da olumsuz bir durum olduğunda depremin bir ceza olduğuna inanırlardı. Geçmişte birçok kaynakta olan depremlerin kayıt altına alınması ile o dönemde buna istisnaiden yazılar ve şiirler de mevcuttu. Bu kaynaklarda tanrının cezası olarak geçiyor. Yani doğal olarak gerçekleşen bir durum olduğuna inanmıyorlardı.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir