En İyi Sanal Sunucu Nasıl Kiralanır?

En İyi Sanal Sunucu Nasıl Kiralanır?
02.02.2023 01:20
Sanal sunucu kiralama işlemi ile ilgili birçok merak edilen detay vardır. Sunucu kiralama işlemini kimler yapabilir, en iyi sanal sunucu nasıl kiralanır ve sunucu kiralama türleri nelerdir? Tüm bu sorularınıza gelin birlikte yanıt bulalım.

Sunucu, kullanıcıların internet aracılığıyla istediği her bilgiye ulaşmasını sağlayan yüksek RAM’e sahip bir bilgisayar çeşididir. Sunucu kiralama, bir sunucu sahibi olmaya gerek duymadan web hosting veya veri merkezine ait sunuculara dönemsel ödemeler yaparak kullanma yöntemidir. Sunucu kiralarken kullanabileceğiniz yöntemler arasında fiziksel sunucu, bulut sunucu, cloud sunucu, VDS veya VPS sunucu türleri bulunur.

Kiralık sunucu tercih ettiğinizde kiraladığınız firma, sunucuyu belirli bir ücret ve süre karşılığında özel isteklerinize karşı yapılandırılıp sunar. Gün içerisinde çok fazla ziyaretçi trafiği yaşanan web sitelerin bile sıklıkla tercih ettiği sunucu kiralama işlemi yedekleme yapma amacıyla da tercih edilmektedir. E-ticaret siteleri veya kişisel hizmet için kullanılan ancak büyük verilere sahip kullanıcılar, verilerinin kaybolmaması ve yedeklenmesi için kiralık sunucu hizmeti kullanırlar.

Teknolojinin ilerlemesiyle siteleri hackleyerek verileri çalan kişi sayısı da artmaktadır. Sunucu kiralama işlemi güvenlik açısından oldukça büyük kolaylıklar sağlar. Kiralık sunucu, sadece kiralama işlemi yapılan kullanıcıyla paylaşılmasından dolayı son derece güvenli bir yöntemdir. Sunucu kiralandıktan sonra sadece tek bir kişinin erişimine açılır. Sunucu sahibi server adını ve tüm verileri görüntüleyerek işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilir. Ayrıca sunucu sahibi; e-mail sistemleri, veri tabanı ve web siteleri içerisinde bulunun tüm uygulamaları rahatça yöneterek istediği şekilde düzenleyebilir veya değiştirebilir. Bu sayede hizmetinizi ve ürünlerinizi güncelleyerek web sitenin verimini arttırabilirsiniz.

Sunucu Kiralama İşlemini Kimler Yapabilir?


Sunucu kiralama hizmetini web sitesinde çok fazla ziyaretçi trafiği olan ve bundan kaynaklı çok fazla veri içeren kullanıcılar ekstra alan yaratmak için kullanabilirler. Sunucu kiralama işlemi sayesinde yoğun ziyaretçi trafiği azaltılabilir ve verilerin fazlalığından kaynaklı oluşan site yavaşlama sorunlarının önüne geçilebilir.

Özellikle 7/24 hizmet veren e-ticaret siteleri gibi web siteleri için sunucu kiralamak oldukça mantıklı bir işlemdir. Site sahiplerinin aktif olmadığı bir zaman diliminde oluşabilecek veri kaybını önlemek için sunucu kiralanabilir. Ayrıca oluşabilecek siber saldırılara karşı her zaman güvenli alan sağlamak isteyen kişiler sunucu kiralayarak aktif olmadığı zamanlarda bile günün her dakikası verilerini güvenle saklayarak çalınmasını önler.

Bilgisayar üzerinde büyük bir proje yapan kullanıcılar projelerini en iyi şekilde saklayarak donanım, işletim sistemi, uygulama yönetimi ve lisans kiralama gibi detaylara ekstra bütçe ayırmamak için sunucu kiralama işlemini kullanabilirler. Gün içerisinde yoğun enerji ve kaynak tüketimi yaşayan web site sahipleri de ekstra alan ve enerji almak ancak personele fazladan bir yatırım yapmamak için sunucu kiralama hizmetinden faydalanabilirler. Verilerinizi en iyi şekilde saklayabilmek için sunucu kiralamak istiyorsanız Natro’nun en iyi fiyat performans garantili VDS kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Natro sunucu kiralama seçenekleri intel işlemci mimarisi, ücretsiz anında kurulum ve SSD platform barındırır.

Sunucu Kiralama Türleri Nelerdir?

Kişilerin kullanım alanlarına ve ihtiyaçlarına yönelik pek çok sunucu kiralama seçenekleri bulunmaktadır. Sunucu kiralama türleri bulut sunucu kiralama, fiziksel sunucu kiralama, VDS sunucu kiralama ve VPS sunucu kiralama olarak sıralanabilir.

Fiziksel sunucu kiralama diğer sunucu kiralama türlerine göre farklıdır. Fiziksel bir sunucu kiraladığınız zaman karşınıza en çok çıkan server ismi “dedicated” olacaktır. Fiziksel sunucu kiraladığınızda “dedicated” server seçmeniz disk yedeği sağlayarak veri kaybı yaşamanızı önlemektedir. Fiziksel sunucu sanal sunuculara oranla daha maliyetlidir ve kullanıcıların projesinin kaynağı büyük olduğunda tercih edilmektedir. Fiziksel sunucu kiralama hizmeti aldığınızda dilerseniz sunucuyu sanal bir hale getirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bulut sunucusunun diğer sunucu türlerine oranla en büyük farklılığı sanal sunucu olmasıdır. Sanal sunucu içerisinde pek çok avantaj ve dezavantaj bulunur. Sanal sunucu sayesinde elinizdeki kaynaklar ve veriler yetersiz kaldığında veya ekstra enerjiye veya yedekleme alanına ihtiyaç duyduğunuzda alanı basit bir şekilde arttırabilirsiniz.

Sunucu içerisinde kullandığınız kaynaklar giderek azalıyorsa veriler de azalır. Bu nedenle, kaynaklarınızı azaltarak ödeme planlamanızı baştan yapabilirsiniz. VPS sunucu ise diğer sunuculara oranla en uygun fiyat seçeneklerine sahip sanal sunuculardır. Sunucu kiralama hizmetine düşük bir bütçeyle başlıyorsanız, ilk olarak VPS sunucu kiralamak sizin için uygun bir seçenek olacaktır. Fiziksel sunucuları sanallaştırarak da VPS sunucu elde etmek mümkündür.


VDS Sunucu Kiralama Hizmeti

VDS sunucu kiralama türü de VPS sunucu gibi bir fiziksel sunucunun sanallaştırılması sonucunda elde edilmektedir. Fiziksel sunucunun sanallaştırılması aşamasında donanım seviyesi yapılmışsa VDS sunucu oluşur. Bir VDS sunucu kiraladığınızda çoğunlukla atanmış sunucu server adıyla veya “virtual dedicated” sunucu server adıyla karşılaşabilirsiniz.

VDS kelimesinin de açılımı “Virtual Dedicated Server” şeklindedir. Adından da anlaşılacağı üzere VDS sunucu kiralayan kullanıcılara web sitesi uygulamaları oluşturma imkânı sunulmaktadır. Oluşturulan uygulamaları dağıtmak veya en güvenli şekilde barındırmak için tercih edilen sanal sunucu türüdür. VDS sunucu sayesinde kullanıcıya özel ayarlanan sunucu alanı tek bir kişiye özel ayrıldığı için kaynaklara dışarıdan başka kimse ulaşamaz veya müdahale edemez. Diğer sunuculara bakıldığında daha stabil bir sunucu seçeneği olduğunu söyleyebilmek de mümkündür.

VDS sunucu kiraladığınızda internete bağlı uzak olan sitelerde bile işinizi kesmek zorunda kalmadan kullanabilir ve kritik bilgilerinizi depolayabilirsiniz. VDS sunucu türü gibi diğer sunucu türlerinden birini Natro aracılığıyla kiraladığınızda; garantili donanım, tam kontrol, 100 Mbit bant genişliği, yedekli network altyapısı, uptime garantisi ve birçok ücretsiz hizmete sahip olabilirsiniz. Garantili donanım sayesinde sunucunuzda herhangi bir sorun yaşadığınızda sorunlarınızı en hızlı şekilde çözerek her zaman yenileme imkanına sahip olabilirsiniz. Projenizi yürütürken internetinizde problem yaşadığınızda yedekli network altyapısı sayesinde internet kesintisi uzun süreli bile olsa bir problem yaşamadan işinizi yapmaya devam edebilir ve rahatlıkla verilerinizi saklayabilirsiniz. Natro üzerinden sunucu fiyatları hakkında bilgi alabilir ve bu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

News Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir