Ebegümeci Reçeli Nasıl Yapılır?

 Ebegümeci Reçeli Nasıl Yapılır?
29.09.2021 22:30
Ebegümeci, otsu türündeki bitkiler olup faydalarını sizler için araştırdık. Ebegümeci reçeli tarifi için gerekli malzemeler nelerdir, nasıl yapılır? Ebegümeci reçeli faydaları nelerdir?

Bitkiler yüzyıllardır insanlar tarafından birçok alanda kullanılmakla beraber, faydaları saymakla bitmemektedir. Bu bitkilerden biride ebegümeci olarak bilinmekte olup, özellikle yol kenarlarında kendiliğinde yetiştirilmektedir. Otsu türündeki bu bitkinin, mor çiçekleri bulunmakla beraber, yeşil renkli, tüylü ve uzun saplı yapraklar sahip bir bitki türü olarak bilinmektedir. Ebegümecinin hemen hemen her yeri faydalı olarak insan sağlığı üzerinden etkili olur. Yaprakları sebze olarak kullanılabilirken, bu bitki kurutularak da saklanabilmektedir. Ebegümeci birçok tarifte kullanılırken, en lezzetli hali şüphesiz reçel tarifi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sabah kahvaltılarında bu reçeller afiyetle tüketilirken, ebegümeci otunun faydaları da bu reçeli ön plana çıkarmaktadır. Hem sağlıklı hem de güzel olan reçeller insanlar tarafından çok ilgi görmektedir. Güzel görüntüleri ile çok göze çarpan bu reçeller, ebegümecinin çiçeklerinin yapraklar ile yapılmaktadır. Kahvaltıda renk olarak da güzel bir görüntü sağlayan, ebegümeci reçeli, morumsu yapısı ile çok dikkat çekmektedir. Ülkemizde pek çok şeyden reçel yapılırken, ebegümeci çiçeklerinden yapılan reçeller favoriler arasında yer almaktadır. O yüzden pek çok kişi bu reçelin tarifini aramakla zaman harcarken, bu yazımızda bu reçelin tarifi, malzemeleri ve faydaları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Ebegümeci Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Ebegümeci reçeli için öncelikle eksiksiz olarak malzemelerinizi hazır etmeli ve bunları almalısınız. Çok basit olan bu malzemeler basit bir şekilde her yerden bulunabilirken, sizi fazla zorlamayacaktır. Bu malzemeler içinde öncelikle 2 su bardağı kadar ya da yapacağınız miktar ölçüsünde ebegümeci taç yaprakları almanız ya da toplamanız gereklidir. 2 su bardağı bu yapraklar için, ortalama 1,5 su bardağı kadar toz şeker gereklidir. Fazla reçel yapılacaksa, buna göre şeker oranlanabilir. Bunlar dışında 2 su bardağı su gerekliyken, içme suyu olursa daha iyi olur. 1 yemek kaşığı limon suyu gerekliyken, daha doğal olması için taze limon sıkılabilir. Son olarak bir parça limon tuzu ile bu güzel reçel yapabilmektedir. Bu malzemeler çok kolay bir şekilde hemen hemen her yerde bulunurken, güzel sonuçlar elde etmek mümkündür.

Ebegümeci Reçeli Faydaları Nelerdir?

Ebegümeci bitkisi insan sağlığı açısından birçok fayda sağlarken, insanlar bu ota ara sıra ya da sık sık başvurmaktadır. Bu bitki ile yapılan tariflerin en göze çarpanı ise reçel olarak yapılmasıdır. Bu bitkinin faydaları nedeni ile reçel yapacak kişiler, ebegümeci çiçeğinin yapraklarından yararlanırlar. Özellikle evde yapılan bu reçel türü, mide ağrılarına iyi gelmesi ile bilinmektedir. Saç sağlığı içinde güzel sonuçlar veren ebegümeci reçeli, cildin güzel bir görünüme kavuşmasında yardımcı olabilmektedir. Bunlar dışında bu bitki daha birçok sağlık sorununa iyi gelirken, birçok kişi tarafından önerilmektedir. Bu konuda birçok doktor da alternatif olarak, bu bitki ile ilgili tavsiyelerde bulunmaktadırlar. Ama kronik rahatsızlığı olan kişiler, bu bitkinin kullanımından doktorlarından onay almaları gerekmektedir.

Ebegümeci Reçeli Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler alındıktan sonra reçelin yapılış aşaması gelmekte olup, öncelikle ebegümeci çiçeğinin yaprakları güzelce ayıklanır. Bu yapraklar suyun içinde bekletilip, güzelce süzülür. Tencerenize suyunuzu koyun ve toz şekeri üstüne boşaltın. Kısık ateşte bu şeker koyulaşana kadar karıştırılmalı ve kaynatılmalıdır. Süzülen ve kurutulan çiçeklerin yapraklarını da tencereye koyup, biraz daha beklenir. Ocaktan indirme zamanına yakın, limon tuzu ve limon suyu da tencerenin içine eklenmelidir. Bu şekilde de biraz kaynatılmalı ve ocaktan alınmalıdır. Ocaktan alınan reçeller güzelce kavanozlara paylaştırılıp, ağızları kapatılmalıdır. Daha sonra bu reçellerinizi istediğiniz zaman özellikle kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir