Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
31.01.2022 10:00
Diş dolgusu için öncelikle bir diş kliniğinden randevu almak gerekmektedir. Diş dolgusu uzun süren bir diş operasyonudur. Diş dolgusu için hasta bu sırada biraz acı çekmektedir. Diş dolgusu acıtır mı, beyazlar mı, kaç dakika sürer, diş dolgusu kaç sene dayanır konularını sizler için araştırdık.

Günümüzde birçok kişi diş çürükleri için diş dolgusuna başvurmaktadır. Diş dolgusu, çürümüş kırılmış ya da çatlamış olan dişlerin çeşitli materyallerle restore edilmesi durumuna denmektedir. Madde kaybına uğramış dişlerin fonksiyonlarını yerine tam bir şekilde getirmesi amaçlanır. Çürük doku ilerlemeden uygulanan bu yöntem, işi tamamen kaybetmenin direkt olarak önüne geçmektedir. Diş dolgusu yapmak oldukça ciddiyet isteyen bir operasyondur. Diş dolgusu diş kliniklerinde uzman diş doktorları tarafından yapılan bir operasyon olarak bilinmektedir. Diş Hekimi korkusu olmadan diş temizleme cihazı ile çürüklerden ilk önce arındırma işlemi yapmaktadır. Daha sonrasında ise hastanın istek ve arzusuna göre diş dolgusu seçilerek dolgu malzemesi ile oluşan boşluğa dolgu yapıştırılmaktadır. Oluşan boşluk tamamen doldurulduktan daha sonrasında ise diş hekimi tıraşlama işlemine geçiyor. 

Diş Dolgusu Acıtır Mı?

Diş dolgusu bir diş operasyonu olarak bilinmektedir. Diş dolgusu dolgu sırasında acı ve ağrı yapmaktadır. Klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmeleri oldukça görülen bir durumdur. Diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski ve güzel beyaz haline geri dönerler.

Diş Dolgusu Beyazlar Mı?

Normal şartlarda dolgulara zarar vermeden diş beyazlatma işlemi gerçekleştirmek oldukça mümkün bir durumdur. Beyazlatma jellerinin asiditesi Natura yakındır ve bağlantıda bir hasar yaratmazlar. Dolgu kenarlarında açıklık ya da sıkıntı yaratacak bir durum olması oldukça önemlidir ve bunu mutlaka değerlendirmek gerekmektedir. 

Diş Dolgusu Kaç Dakika Sürer?

Bir diş dolgusu yapmak oldukça ciddi bir durumdur. Durumu da oldukça hassas bir şekilde gerçekleştirmek gerekmektedir. Bir diş için ortalama dolgu süresi 30 dakika şeklinde ayarlanmıştır. Kişi gün içerisinde birçok dişine dolgu yaptırabilir. Dişte çok fazla bir şekilde hasar veya kırık yoksa eğer 20 dakika içerisinde de bu dolgu işlemi tamamlanabilmektedir. Diş dolgusu yapılırken acele etmemek oldukça önemlidir. Oldukça önemli bir operasyon olmakla birlikte, hastanın sağlığı için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden diş dolgusunu aceleye getirmeden yavaş bir şekilde yapmak oldukça temiz olacaktır. Diş dolgusu yapıldığında sert yiyecekler tüketilmeye hemen başlamak dolguyu düşürebilir hatta zarar da verebilir. Böylece dolgu yapıldıktan sonra 24 saat beklemek oldukça fayda sağlayacaktır.

Diş Dolgusu Kaç Sene Dayanır?

Bir diş dolgusu çok uzun zamanlara kadar dayanabilmektedir. Altın dolgular en uzun 15 ile 30 yıl arasında Gümüş amalgam dolgular değiştirilmeden 10 ile 15 yıl dayanabilmektedir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü olmamaktadırlar. Bunları 5 ile 7 yılda bir değiştirmeniz oldukça fayda sağlayacaktır.

 

 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir