Devetabanı Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Devetabanı Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır?
25.07.2022 15:39
Devetabanı bitkisi, yapraklarının farklı görünümü sayesinde evlerin bir anda havasını değiştirecek özelliğe sahiptir. Son dönemde yeniden dekorasyonlarda sıkça kullanılan devetabanı bitkisinin evde bakımı nasıl yapılır? Devetabanı hangi ortamı sever, nasıl çoğaltılır ve özellikleri nelerdir? Devetabanı çiçek açar mı, yaprakları neden sararır?

Devetabanı, bulunduğu ortamın havasını değiştiren ve modern bir görünüme sahip olmasını sağlayan son dönemlerin en popüler bitkileri arasındadır. Devetabanına uzun ömürlü bakmak isteyen kişiler için verilecek bazı bakım tavsiyeleri ile bu bitkinin canlılığını ve parlaklığı artacaktır.

·Devetabanı bakımı yapmak isteyen kişiler, toprağını torflu yani organik madde anlamında zengin olanlardan seçmelidir.

·Daha rahat bir gelişme imkânı bulması için havadar ve geniş bir alana yerleştirilmelidir. Ayrıca köklerinin rahat bir şekilde gelişmesi için de uygun büyüklükte bir saksıya yerleştirilmiş olmalıdır.

·Doğrudan güneş alan bir yere konmamalıdır. Yarı gölgelik bir alana yerleştirmeniz onun sağlıklı ve canlı kalmasını sağlayacaktır.

·Soğuktan zarar göreceği için ortam sıcaklığının 15 derecenin daha altına inmediğinden emin olmanız gerekmektedir. Bu durum sulama için kullanılacak suyun ısısında da geçerlidir.

·Dinlendirilmiş suyu, her zaman aynı oranda bitkinize vermeni onun oldukça sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

·Ayrıca devetabanı bakacak olan kişiler için en önemli şey, zaman içinde tozlanan yapraklarının nemli bir bez ile silinmesi gerektiğidir.

Devetabanı Bitkisinin Özellikleri Nelerdir?

Tırmanıcı bitkiler arasında sayılan devetabanının yaklaşık 25 türü bulunmaktadır. Bazı türlerinin 2 metreyi geçtiği bilinen devetabanının özellikleri arasında; yapraklarının koyu yeşil ve derimsi dokusunun olması bulunur. Ayrıca 60 cm’ye kadar büyüyebilen yapraklarında bulunan delikleri onun ayırt edici özellikleri arasında sayılmaktadır.

Devetabanı Nasıl Çoğaltılır?

Devetabanını çoğaltmak isteyen kişiler, bitkiden sağlıklı bir şekilde çelikler almalıdır. En uç sürgününden elde edilebilecek olan bu çelikleri hızla köklendirmek için bir süre boyunca suda bekletmeniz gerekmektedir. Suda verdiği köklerin ardından torflu bir toprağa dikildiğinde 1 ay içinde tümüyle toprağa bağlanacaktır.

Deve Tabanı Çiçek Açar Mı?

Birçok farklı çeşidi bulunan devetabanının bazı çeşitleri çiçek açar. Uygun bir bakım ile yaz aylarında verdiği çiçek sayesinde, bakımını yapan kişiler için oldukça keyifli bir görüntü sunacaktır.

Devetabanı Evde Nasıl Yetiştirilir?

Devetabanını evde yetiştirmek isteyen kişiler, bakım tüyolarına dikkat etmelidir. Özellikle yukarıda açıklanan sulama şekline ve sevdiği toprağa dikkat edilirse yetiştirmesi kolay olacaktır. Ayrıca devetabanını bulunmayı sevdiği ortamda tutmanız, evde yetiştirme için en önemli şartlardan birisidir.

Deve Tabanı Hangi Ortamı Sever?

Direkt güneş ışığı almayan, nemli ve ılık havayı seven devetabanı, evde ferah ortam sever. Evde bakarken yarı gölgeli, soğuk almayan bir yere konumlandırmanız bitkinizin sevdiği ortamda olmasını sağlayacaktır.

Deve Tabanı Kedilere Zararlı Mı?

İçinde çözünmeyen kalsiyum oksalatlar içerdiği için devetabanı, kediler için oldukça toksik bir bitki sayılmaktadır. Kedilerin bu bitkiyi yemesi, onlarda kusma, ağızda yanma ve şişme gibi semptomların görülmesine sebep olacaktır.

Devetabanı Neden Sararır?

Devetabanının sararmaya başlamasının genellikle üç sebebi vardır. Bunlardan ilki direkt güneş ışığını sevmeyen bu bitkinin çok fazla güneş ışığına maruz kalmasıdır. Diğeri, sulamanın fazla yapılmasıdır. Bu ikisinin olmadığı durumlarda halen sararma gözleniyorsa da genelde bitki, gübreye ihtiyacı olduğunu bu yolla göstermektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir