Dedeağaç, Yunanistan bölgesinde bulunan eşsiz bir balıkçı köyü olma özelliği taşımaktadır. Şehir ismini; Yunan Kralı olan Alexandros’tan almaktadır. Türkiye’ye de oldukça yakın sayılmaktadır. Bu şehir İstanbul ‘a yaklaşık 3 saatlik sürüş mesafesinde bulunmaktadır. Bu şehrin nüfusu yaklaşık 50 bin kişiden oluşmaktadır. Hafta sonu tatillerinin ve günübirlik tatil anlayışını benimseyen kişilerin ilgisini fazlasıyla çeken bu küçük şehirde bir havaalanı bulunmaktadır ayrıca Balkanların en büyük hastanesi de bu şehirde bulunmaktadır. Para birimi olarak Euro geçmektedir ve şehir fiyat olarak çok ucuz sayılmamaktadır yine de pek çok Türk ve diğer ülke vatandaşları tarafından oldukça ziyaret edilmektedir.
Dedeağaç Nerededir?
Dedeağaç şehri Yunanistan ülkesinde bulunmaktadır. Yunanistan’ın Ipsala sınır kapısından 40 km uzaklıkta yer almaktadır bu sebeple bir sınır şehri olarak da nitelendirilmektedir.
Dedeağaç’ta Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Yunanistan tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ülke olarak bilinmektedir. Dedeağaç şehri de içerisinde pek çok yapıyı ve doğal güzelliği bulunduran eşsiz şehirlerden biri olarak nitelendirilir. Şehirde gezilecek bazı yerler şu şekilde sıralanabilir;
· Agia Paraskevi Beach
· Dadia Forest
· Ethnological Museum of Thrace
· Alexandroupoli’s Lighthouse
· Information Center of Delta Evros
· Cave of Polyphemus
· Dedeağaç Tarih Müzesi
· Kokkina Vrachia Beach
· St. Joseph Catholic Church
· Anatasis Delta
· Beach EOT
· Casino Thraki
· Metropolis Square
· Deniz Feneri
· Güvendik Köyü
· Dedeağaç Camii
· Chili Plajı
· Books Kafetzi Cafe Bar
· Yat ve Sörf Kulübü
· Nychtorama
· Aroma
· Silky House
Dedeağaç İçin Vize Gerekli Mi?
Dedeağaç Yunanistan’da bulunduğu için bu şehre gitmek isteyen vatandaşların Schengen vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Bordo pasaport sahibi vatandaşlar Konsolosluklar üzerinden Schengen vizesine başvuru yapabilmektedir. Yeşil ve diğer pasaport sahipleri ise herhangi bir vize işlemi gerçekleştirmeden bu şehre seyahat edebilme özgürlüğüne sahiptir.
Dedeağaç’a Araba İle Nasıl Gidilir?
Dedeağaç sınır bölgesinde olması nedeni ile İstanbul’a yakın bir şehir olarak nitelendirilmektedir. İstanbul’a 300 km uzaklıkta bulunan bu şehre özel araç ile 3 saatte ulaşmak mümkündür. Otobüsler aracılığı ile ise bu saat 4-5 saat arasında olmaktadır. Sınır çıkışında gerekli işlemler yapıldıktan sonra kişiler özel araçları ile yolculuklarına devam edebilmektedir.
Dedeağaç Tarihi Kısaca
Tarihsel açıdan oldukça köklü bir yapıya sahip olan şehrin M.Ö 340 yılında İskender tarafından kurulduğu kulaktan kulağa aktarılan bir efsane olarak tarihe geçmiştir fakat bu konuda herhangi bir kanıt bulunamamıştır. Bu şehir Osmanlı İmparatorluğu döneminde 19. Yüzyıl tarihinde kurulmuştur. 1920 yılında Yunanistan Kralı olan Aleksandros bu şehri ziyaret etmiştir ve bu şehrin adını “ Aleksandrupoli” olarak değiştimiştir.
Dedeağaç Üssü Kime Aittir?
Askeri Üs pek çok ülkenin kendi bölgeleri dışında da uyguladığı bir güç simgesi niteliği taşımaktadır. Türkiye’ye çok yakın olan Dedeağaç şehrine kurulan askeri üs ise Amerika Birleşik Devletleri’ne aittir.
Dedeağaç’ın Türk Nüfusu Ne Kadar?
Dedeağaç bölgesi insan bakımından kalabalık olmayan şehirlerden biri olarak nitelendirilmektedir. Bölgede çok fazla kişi yaşamamaktadır. Bu şehirde yaşayan Türk nüfusu ise 12. 000 olarak belirtilmiştir.
Dedeağaç Ne Zaman Kaybedildi?
Balkan Savaşları, 10 Ağustos 1913 yılında imzalanan Bükreş Anlaşması ile son bulmuştur. Bu antlaşmanın getirisi olarak bu bölge kaybedilmiştir.
Dedeağaç Pahalı Mı?
Dedeağaç Yunanistan’da bulunan bir şehirdir. Yunanistan ise para birimi olarak Euro kullanmaktadır. Bu sebeple diğer balkan şehirlerine göre pek de ucuz sayılmamaktadır. Euro kazanmayan bir birey için bu şehir pahalı olarak nitelendirilebilmektedir. Fakat yine de çoğu Avrupa şehrine oranla çok pahalı sayılan şehirler arasında yer almamaktadır. Yiyecek ve içecek konusunda oldukça ekonomik yollar bulmak mümkündür. Konaklama konusunda fiyat kalınan yerin kalitesi, hangi bölgede bulunduğu ve imkanlarına göre farklılık göstermektedir bu sebeple kişiler kendi ekonomik koşullarına en uygun yeri seçebilmektedirler.