Danimarka Avrupa’da yer almaktadır ve İskandinav ülkesi olarak nitelendirilmektedir. İklim açısından yağışlı bir iklime sahip olan Danimarka çoğu kişinin yaşamak istediği ülkelerden bir tanesidir çünkü ülkedeki suç oranı yok denecek kadar azdır. Ayrıca bu ülkede yaşam her açıdan oldukça kolay kabul edilmektedir. Danimarka’da yaşayan kişilerin oldukça sıcakkanlı ve yardım sever olduğu söylenmektedir. Ülkede mutsuzluk oranı yok denecek kadar azdır. İşsiz kişilere devlet tarafından çeşitli yardımlar sağlanmaktadır. Bu gibi durumlar ülkeyi yaşanacak ülkeler arasında en üst sıralara taşımıştır. Kişiler din konusunda özgür olarak nitelendirilir. En yaygın konuşulan dil ise Danca ve İngilizce olarak belirtilmiştir. İngilizce bilen bir kişinin Danimarka’da zorluk yaşaması pek mümkün değildir.
Danimarka’nın Dili Ve Dini Nedir?
Danimarka ülkesinde ana dil olarak Danca ve İngilizce dili konuşulmaktadır. Danimarka’da en yaygın inanışa sahip olan din ise Hristiyanlık olarak belirtilmektedir. Hristiyanlığın devlet dini olduğu belirtilmiştir. Kilise ile devlet arasında bir bağlantı bulunmasından dolayı Danimarka’nın laik bir devlet olmadığı söylenmektedir. İkinci en yaygın din ise İslam’dır. Fakat Danimarka halkı inanç konusunda fazla aktif rol oynamamaktadır. Kiliseye ve dini etkinliklere katılım oldukça düşüktür.
Danimarka’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Danimarka içerisinde pek çok tarihi ve kültürel yapıyı bulunduran İskandinav ülkesidir. Her yıl binlerce kişi tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir. Danimarka’da gezilebilecek yerlerden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür;
· Kopenhag
· Aarhus
· Billund
· Odense
· Aalborg
· Varde
· Esbjerg
· Skagen
· Nyhavn
· Tivoli Bahçeleri
· Den Gamle By Ulusal Şehir Tarihi ve Kültürü Açık Hava Müzesi
· Legoland
· Lego House
· Romo Island
· Rosengborg Kalesi
· Egeskov Şatosu
· The Black Diamond Royal Danish Library
· Lindholm Hoeje Museum
· Grenen
· Moesgaard Museum
· Hammershus
· Frederiksberg Slot
· Rabjerg Mile
· Kurtarıcı Kilisesi
· Kronborg Kalesi
· Fisheries and Maritime Museum
· Aros Aarhus Sanat Müzesi
· Roskilde Katedrali
Danimarka İle İsveç Arasındaki Köprü Nedir?
Bu iki ülke arasında iki şeritli demir yoluna sahip dört şeritli de kara yolu bulunan birleşik bir köprü bulunmaktadır. Bu köprüye “Öresund Köprüsü” ismi verilmektedir. Köprünün açılısı ise 2 Temmuz 2000 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Danimarka İçin Vize Gerekli Mi?
Danimarka, bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Bu sebeple bordo pasaporta sahip kişilerin vizesiz Danimarka seyahati yapmaları mümkün değildir. Danimarka Vizesi başvuruları ilgili Konsolosluklardan ve Büyükelçiliklerden yapılmaktadır. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri vize işleminden muaf kabul edilmektedir.
Danimarka’ya Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bordo pasaport sahibi kişiler seyahate çıkmadan önce vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Vize için istenilen belgeler ise şu şekilde sıralanabilir;
· Danimarka Vizesi Başvuru Formu
· Pasaport
· Vize Talep Dilekçesi
· Biometrik Fotoğraf
· Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
· Uçak Bileti ve Seyahat Belgeleri
· Konaklama Bilgileri
· Aktif Hesabın 3 Aylık Dökümü
· Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
· 30 Bin Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
· Vize Talep Eden Kişinin Kendi Ülkesine Döneceğini Kanıtlayıcı Bir Dilekçe
En güncel ve gerekli belgeleri öğrenmek için yetkili kişilere ve elçiliğe ulaşılması gerekmektedir. Bu sayede kişiler eksiksiz ve sorunsuz bir başvuru süreci gerçekleştirmiş olacaklardır.
Danimarka Pahalı Mı?
Danimarka’da işsizlik sayısı oldukça az olarak belirtilmektedir. Ülke genel anlamda çok ucuz sayılmasa da yaşam fazla pahalı olarak nitelendirilmemektedir. Pek çok Avrupa ülkesine kıyasla büyük farklar göstermemektedir. En büyük ve ünlü şehirlerinde yaşamak için aylık bütçe 1.200 ila 1.800 Euro arasında değişim göstermektedir. Marketler ve yiyecek içecek gibi alanlar da kişileri ekonomik açıdan sıkıntıya sokmayacak bir fiyata sahiptir.
Danimarka İle Çifte Vergilendirme Anlaşması Nedir?
Danimarka ile Türkiye arasında 1991 tarihinde, Gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirme konusunu önleme amacı ile bir anlaşma gerçekleştirilmiştir. Bu anlaşma sayesinde iki ülkenin de kurumları ve vatandaşları daha güvenli şekilde gelir elde edebilecek ve vergi kaçakçılığının önüne geçilebilecek hale gelinmiştir.
Danimarka Viking Mi?
Günümüzde Danimarka olarak adlandırılan ülke köken olarak Vikinglere dayanmaktadır. Danimarka’nın yanı sıra; Norveç, İzlanda ve İsveç ülkeleri de Viking kökenine sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Savaşçı bir ulus olan Vikingler 11. Yüzyılda bu bölgelerde hüküm sürmüştür.
Nasıl Danimarka Vatandaşı Olunur?
Kişilerin Danimarka vatandaşı olabilmeleri için yerine getirmeler gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar şu şekilde belirtilmektedir;
· Danimarka ülkesinde yasal bir şekilde en az 8 yıl yaşamak.
· Oturum iznine sahip olmak.
· Kişinin temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olması.
· 18 yaşından büyük olmak.
· Sabıkasız olmak.
· Entegrasyon beyanını kabul etmek.
· Danimarka dil sınavında başarılı olmak.
Danimarka Nasıl Zengin Oldu
Danimarka günümüzde pek çok açıdan refah seviyesinin en yüksek olduğu ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkede işsizliğin oldukça az olması ve mutluluk oranının oldukça fazla olması kişilerin daha verimli çalışmasına ve ülkenin kalkınmasına yol açmıştır. Danimarka günümüzde ekstra zengin ülkeler arasında yer almamaktadır. Ülkede vergi yüzdeleri de oldukça fazladır fakat mesai saatlerinin az olması ve kişilerin kendine yeterli vakti ayırabilmesi sayesinde bir sorun haline gelmemiştir bu sebeple vatandaşların mutluluk yüzdesi artmıştır. Ekonomi açısından dış ticarete bağlı olan ülke çağdaş bir piyasa ekonomisine sahiptir.