Cilt dolgusu, cilt ve yüz estetiği olarak da bilinen bir uygulamadır. Özellikle güneş ve hava şartları ile birlikte zaman faktörünün neden olduğu yaşlanma ve sarkmaları önlemek amaçlanmaktadır. Çökmeler ve kırışıklıkların giderilmesi için yapılan dolgu malzemesinin hyalüronik asit olduğu bilinmektedir. Burun ucuna, göz altına, alt dudak kırışıklıklarına, iki kaş ortasına uygulanan cilt dolgunun profesyonel bir şekilde yaptırılması önemlidir. Özenli bir uygulama yapılması bu operasyonun en kritik kuralıdır. Bir ya da birden fazla bölgeye uygulanabilmekle birlikte hem tek seansta hem de pek çok seansta uygulanabilmektedir. Cildin özel bir krem ile uyuşturulmasının ardından yapılan bu işlem hemen hemen yarım saat kadar bir sürede yapılabilmektedir. Pek çok kişi tarafından merak edilen cilt dolgusu ile ilgili sorular ve yanıtlarını sizler için hazırladık…
Cilt Dolgusu Nedir?
Cilt dolgusu özellikle yüz bölgesinde yer alan burun, dudak çevresi, göz altı, iki kaş arası gibi bölgelerde meydana gelen çökmeler ve kırışıklıkları gidermek amacı ile uygulanan bir işlemdir. Bu işlemde cildi tahrip etmeyecek malzemeler kullanılır ve cilt dolgusunda uygulana etken maddenin hyalüronik asit olduğu bilinmektedir. İhtiyaca göre bir veya birden fazla bölgeye göre birkaç seansta uygulanabilir.
Cilt Dolgusu Nasıl Yapılır?
Cilt dolgusunun yapılabilmesi için ilk olarak hastaya hangi bölgelerden şikayetçi oldukları sorulur ve bölge tam olarak öğrenilir. Akabinde cilde krem olarak uygulanabilecek anestezi uygulanır. Ardından eteni hyalüronik olarak bilinen aktif maddeler uygulanır. Uygulama esnasında ince uçlu iğnelerin kullanıldığı söylenir. Fakat hiçbir acı hissedilmez çünkü uygulanan krem uyuşukluk hissi vericidir.
Cilt Dolgusu Ne Kadar Dayanır?
Cilt dolgusu yaptırmak isteyen herkes bu uygulamanın ne kadar kalıcı olduğunu merak etmektedir. Cilt dolgusunun kalıcılığı dolgunun yapıldığı malzeme ve dolgunun uygulanacağı bölgeye göre değişmekle birlikte genelde sekiz ay ya da bir sene gibi dayanıklılığı bulunur. Elbette dayanıklılığın artması için kişiler güneşten kaçınmalı, cildine de oldukça iyi bakmalıdır.
Cilt Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gereklidir?
Cilt dolgusu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gereken pek çok şey bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekilde sıralanabilir;
· Kişi uygulama sonrasında en az iki saat dik bir pozisyonda durmalı ve yatmamalıdır.
· Zorlayıcı egzersizlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır.
· Rutin cilt bakımı işlemlerine ara verilmelidir.
· Sigara içilmemesi önemli bir ayrıntıdır.
· Makyaj uygulaması yapılmamalıdır.
· Kan sulandırıcı etkisi olan herhangi bir ilaç kullanılmamalıdır.
· Kafeinli içeceklerden tamamen uzak durulmalıdır.
Yüz Dolgusu Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
Yüz dolgusundan sonra cilt bakımına dikkat etmek önemlidir. Yoğun baskı yapmayı gerektirecek uygulamalardan uzak durulmalıdır. Kese atılmamalı ve temizleyiciler bir süre kullanılmamalıdır. Uygulamanın üzerinden en az bir hafta geçmesi ile birlikte normal rutin bakımlara geçilebilir.
Cilt Dolgusu Yararlı Mı?
Cilt dolgunun daha iyi bir yüz hattına kavuşmak ve daha genç görünmek için yapıldığı söylenmelidir. Kişilerin daha iyi hissetmelerine yardımcı olmakla birlikte bilinen başka bir yararı daha bulunmamaktadır. Ayrıca zararlı bir uygulama da değildir.