Çiçekler Neden Akşam Sulanır?

Çiçekler Neden Akşam Sulanır?
31.01.2023 20:46
Çiçekler neden akşam sulanır? Çiçekler neden büyümez, neden beyazlar? Çiçekler neden boynunu büker? Çiçekler neden boyuna uzar, neden ballanır? Çiçekler kokularıyla ve görüntüleriyle birçok kişiyi derinden etkilemektedir. Çiçekler hakkında pek çok merak edilen sorunun cevaplarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Akşam ya da gece soğumuş toprağı sulamanız durumunda gün içinde ısınan toprağa göre daha az su buharlaştığı gözlemlenmektedir. Böylece bitkiler, ertesi günün sıcağı gelmeden önce yeterince su alarak gelişimi gözlemlenir.

Ayrıca sulama yaparken suyunu fazla kaçırdığınız çiçeklerinizi güneşi bol alan bir yere koyup toprak kuruyana kadar beklemeyi deneyebilirsiniz. Toprağını çatal benzeri bir şeyle karıştırarak havalandırma tekniğini de uygulamanız gerekmektedir.

Çiçekler Neden Büyümez?

Bitkilerde ortaya çıkan çürüme çeşidi, genellikle aşırı sulamadan dolayı olmaktadır. Birçok kişi bitkilerini sıklıkla sulamanın onlar için en iyi bakım olduğunu düşünse de aslında durum bunun tam aksi olacaktır. Burada atmanız gereken en önemli şey bitkinin toprağının değiştirilmesidir. Bitkiler çürüdüğünde ya da hastalandığında büyümezler. Ve zaman içerisinde ölümleri gerçekleşebilir.

Çiçekler Neden Beyazlar?

Nemin neden olduğu pamuklanma durumu karşısında bitki özsuyu ile beraber beslendiği bilinmektedir. Hastalık, yaprak düğümlerinde ya da saplarda pamukçuğa benzemekte olan beyaz tepecikleri meydana getirir. Bu pamuklanma hastalığı ayrıca, yaprak sapları ya da çiçeklerde yapışkan bir madde bıraktığı da gözlemlenir.

Çiçekler Neden Boynunu Büker?

Hava kabarcıkları ve bakteriler çiçeğin gövdesinin tıkanmasına neden olabilmektedir. Bu da suyun çiçeğe ulaşmasını engellemektedir. Bu da çiçeğin boynunu bükmesine neden olur.

Kış aylarında saksı bitkileri üşür ve şoka girmektedir. Yaprakları ve gövdesi yumuşamaya ve eğilmeye başladığı gözlemlenir. Bu durumu çoğu kişi susuzluk olarak algılar ve su verip bitkilerimizin daha da fazla zarar görmesine neden olur. Aynı şekilde, aşırı güneşe çıkarılan bitkilerin yaprakları yanar ve toprakları sıcaktan sertleştiği gözlemlenir.

Çiçekler Neden Boyuna Uzar?

Çiçekler az güneş aldıklarında ise güneşe ulaşabilmek istediklerinden boyları çok fazla uzamaktadır. Bu durumda bitki zayıf ve güçsüz olduğu gözlemlenir.

Söz konusu ev bitkileri olduğunda, ortamdaki nem değeri çok önem arz etmektedir. Sezon değişiklikleri kadar, evinize en uygun olan çiçekleri öğrenmeniz de önem arz etmektedir.

Çiçekler Neden Ballanır?

Un biti veya yaprak biti yaprakların yapış yapış olmasına neden olan böceklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bitkinin özsuyunu emerken salgıladıkları madde yapışkanlığa sebebiyet vermektedir. Yapraklar parlak ve yapışkan bir görünüm alırken bu durum gittikçe yayılım gösterebilir ve bitkiniz istila edildiği gözlemlenebilir.

Genellikle Atatürk çiçeği, karanfil, difenbahya gibi çiçeklerde sıklıkla rastlanmaktadır. Nemin neden olduğu unlu bitler, bitki özsuyu ile beslenmektedir. Hatalık, yaprak düğümlerinde veya saplarda pamukçuğa benzeyen beyaz tepecikler oluşturmaktadır. Hastalık, yaprak sapları veya çiçeklerde yapışkan bir madde bırakmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir