Burun Kuruluğu Neden Olur?

Burun Kuruluğu Neden Olur?
27.01.2022 15:00
Burun içinde yer alan mukozalar dışarıdan gelen partiküllerin ve mikropların tutulmasını sağlar ayrıca burun içinin nemli kalmasına yardımcı olur. Burun içinin nemli kalması sağlık açısından önemlidir. Ancak bazı durumlarda mukoza ve mukus üretiminde aksaklıklar yaşanır ve burunda kurumalar oluşur. Burun kuruluğu nasıl geçer, bitkisel çözüm önerileri, korona belirtisi midir, burun kuruluğu için evde ne yapılabilir, burun kuruluğu tedavisi nasıl yapılır, kanama yapar mı konularını sizler için araştırdık.

Burun kuruluğunun temel etkenleri arasında çevre vardır. Hava sıcaklığına bağlı olarak nem oranının düşmesi nedeniyle burunda kuruluk oluşurken sıcak ya da nemli ortamlar da bu oluşumu destekleyebilir. Bazı ilaçların alınmasından dolayı da burunda kuruluk meydana gelebilir. Burun iltihabı sorunu olan kişilerde de bu sorun oluşurken burun kanamasının bir diğer sebebi olarak bakteri ve mikroplar da gösterilebilir. Burun kanaması için verilen spreylerin bilinsizce ve aşırı kullanımı da burunda kuruluk oluştururken gerekenin altında su tüketimi de bu oluşumu destekleyebilir.

Burun Kuruluğu Nasıl Geçer?

Burun kuruluğu geçmesi için yapılması gereken ilk şey bol su tüketimidir. Kafein ve alkolden uzak durularak vücuttaki fazla su atılmalıdır. Eczanelerden burun kuruluğu için spreyler alıp kullanabilirsiniz ve nemlendirici kremler de oldukça etkili bir yöntemdir. Sürekli kullanılan ilaçların yan etkileri arasında burun kuruluğu yer alıyorsa bu ilaçlara doktorun kontrolü altında son verilmelidir. Özellikle yaşam alanlarının havası nemlendirilmelidir. Ayrıca Hindistan cevizi yağını burun etrafına sürerek de burun kuruluğunun önüne geçebilirsiniz.

Burun Kuruluğu Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

Burun kuruluğu için bazı doğal yağları kullanarak burun içini rahatlatabilirsiniz. Bunun için en etkili yöntem zeytinyağıdır ve zeytinyağı burun kuruluğunu kısa bir süre içinde geçirmektedir. Burun içine birkaç damla zeytinyağı damlatmanız durumunda etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Susam yağını buru deliklerinize sürmeniz dahilinde de aynı sonuçları elde edebilirsiniz. Ayrıca vazelin de burun kanamalarında olumlu etkiye sahiptir.

Burun Kuruluğu Korona Belirtisi Midir?

Korona her gün yeni belirtiler ile karşımıza çıkmaktadır. Başlarda kuru öksürük ve kas, eklem ağrıları ile belirti gösteren koronanın yeni belirtileri ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlar arasında burun kuruluğu da vardır. Burun kuruluğu nadir görülen bir belirti olsa da korona oluşumunda gözlenmektedir.

Burun Kuruluğu İçin Evde Ne Yapılabilir?

Burun kuruluğu özellikle mevsim geçişlerinde pek çok kişinin yaşayacağı bir sorundur. Bireylerin yaşam kalitesini düşüren burun kuruluğu rahasız edici bir özelliğe sahiptir. Özellikle gece uykularında kişileri huzursuz eder. Bu nedenle burun kuruluğu yaşayan kişiler buna bir çare bulmak istere ve araştırmalar yapar. Burun kuruluğu olan kişiler ev ortamalarının nemli olmasına önem verirken odaları düzenli olarak havalandırmalıdır. Kış aylarında doğalgazın çalışması ile ev ortamı daha kuru olur bunun için oda spreyleri ya da nem yapıcı ürünler kullanılabilir. Aromaterapi etkiye sahip oda parfümleri evin havasını değiştiren ürünlerdir.

Burun Kuruluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Burun kuruluğu sorunu olan kişiler hemen telaş yapmamalıdır ve öncelikle burunların nemli olması için çalışmalıdırlar. Eczaneden sprey ya da krem alınabilir. Doğal ve bitkisel ürünler burun kuruluğunda kullanılabilir. Ancak uzun süreli bir burun kuruluğu yaşıyorsanız bir KKB uzmanına danışarak nedenini öğrenmelisiniz.Burun kuruluğunun kaynağına göre ek bir tedavi yöntem uygulanabilir.

Burun Kuruluğu Kanama Yapar Mı?

Burun kanama nedenleri arasında burun kuruluğu pek çok kişinin sorunudur. Bireylerde oluşan burun kuruluğu kısa bir süre içinde burunda kanamalar yol açar. Burun içinde bulunan mukozanın kuruması durumunda burun kanamaya ve enfeksiyona karşı aşırı hassas olur. Kuruyan burun mukozasının çatlaması sonucunda burunda kanamalar oluşabilir.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir