Emzirme Tekniği Nasıl Olmalı?

Emzirme Tekniği Nasıl Olmalı?
21.09.2022 17:42
Bebekler ve beslenmeleri konusunda bilinmesi gereken bazı önemli detaylar vardır. Emzirme tekniği nasıl olmalı, bebek bir memede kaç dakika emmeli? Göğsün dolu olduğunu nasıl anlarız, emzirirken hangi memeden başlanmalı, bir memeden kaç ml süt sağılır? Yeni doğan bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarına yazımızda yer verdik…

Bebeğinizin başını ve vücudunu düz bir çizgide tutun. Bebeğin yüzü göğse, burnu meme ucuna dönük olmalıdır. Anne bebeğin vücudunu ona yaklaştırmalıdır. Çocuklar; başlarını, omuzlarını ve kalçalarını desteklemeye ihtiyaç duyarlar. Bebeğin ağzı tamamen açık olmalıdır. Alt dudağı dışa dönük olmalı ve çenesi göğsüne değmelidir. Bebeğin yutkunduğunu duymalısın. Areola (meme ucunun etrafındaki kahverengi alan) ağzın altında değil üstündedir. Anneler emzirirken yaralanmamalıdır. Emzirmeden sonra meme uçları sağlıklı olmalıdır. Bebek memeyi tuttuğunda anne rahatsızlık veya ağrı hissederse, bebek memeyi yanlış anlayabilir. Bebeği memeden uzaklaştırmak için parmağınızı diş etlerinin arasına nazikçe yerleştirin ve tekrar deneyin. Emzirmeyi durdurmak için küçük parmağınızı ağzınızın köşesinden nazikçe sokun ve meme ucunu bebeğinizin damağından uzaklaştırın. Emzirirken dirseklerinizi ve kollarınızı emzirme yastıkları ile destekleyebilirsiniz. En sık kullanılan beslenme yöntemleri nelerdir Bebekler beslenme sırasında farklı pozisyonlarda tutulabilir. En sık kullanılan teknik sarılma tekniğidir. Anne oturur pozisyonda bebeğin başını kolunun iç tarafına, memeyi de aynı tarafa koymalıdır. Bebek memeye yaklaşık 45 derecelik bir açıyla yaklaşmalı ve iki elini de serbest tutmalıdır. Sandalye veya koltuğun sırt ve kolçaklara sahip olması önemlidir. Kolçaklar, kollarınızı yormadan uzun süre bu pozisyonda kalmanıza yardımcı olur. Bu pozisyon normal doğan term bebekler için uygundur.

Anne, sezaryen veya zor bir normal doğum sonrasında yataktan kalkamıyorsa yan tarafında emzirebilir. Bu durumda bebeğin yüzü ve vücudu anneye dönük olmalıdır. Anneler rahatlık için sırtları ve sırtları/dizleri arasına bir yastık koyabilirler. Bebeğin sırtına yastık konulması veya battaniyenin sarılması bebeğin anneden yuvarlanmasını engelleyecektir. Çocuklar; sırtları ön kollarına doğru uzatılmış olarak annelerinin kollarında yatabilirler. Kalçalarınızı bükmek ve kulaklarınızı, omuzlarınızı ve kalçalarınızı aynı hizada tutmak bebeğinizin sütü emmesine yardımcı olacaktır.

Bebek Bir Memede Kaç Dakika Emmeli?

Ortalama olarak, yeni doğanlar bebeğe bağlı olarak günde 10 ila 12 kez beslenir. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün bebek 15-20 dakika tek memede kalmalıdır. Emzirmeye devam etmek istiyorsanız, diğer memeyi beslemelisiniz. Tam süreli bir bebek her iki saatte bir emzirilmelidir.

Göğsün Dolu Olduğunu Nasıl Anlarız?

Bebek emzirirken meme boş ve hassas hale gelir. Emzirirken göğüsleriniz hala sıkı ve sertse, göğüsleriniz hala sütle dolu ve bebeğiniz yeterince emmiyor demektir.

Emzirirken Hangi Memeden Başlanmalı?

Bebek daha fazla emmek isterse ikinci memeden beslenebilir. Bu arada, beslendikten sonra kalan sütün sağılması uygundur. İki memeyi beslerseniz, bir sonraki öğün son taraftan başlamalıdır.

Bir Memeden Kaç ml Süt Sağılır?

Bir bebek muhtemelen her beslenmede 60 – 120 ml. süt içecektir; her bir kapta 60 ml. depolanabilir. Daha önce dondurulmuş süte buzdolabında saklanan süt eklenerek çoğaltılabilir.

Yeni Doğan Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeğiniz sağlıklı görünüyorsa ve doğru kilodaysa iyi beslenmiştir. Bebeğiniz bir süre emmeyi bırakıyorsa ve tüm çabanıza rağmen memeyi ağzına almıyorsa, toktur. Bebeğiniz karnı dolduğunda mutlu olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir