Bronkoskopi Nasıl Yapılır?

Bronkoskopi Nasıl Yapılır?
22.01.2022 18:00
Bazı akciğer hastalıklarının tespit edilebilmesi için gereken test yöntemlerinden birisi de bronkoskopidir. Bronkoskopi solunum yollarının iyice görülebilmesi için yapılan bir testtir. Bronskop adı verilen bir cihazla yapılır ve ayrıca tedavi amacıyla da kullanılır. Bronkoskopi anestezi yapılır mı, aç karnına mı yapılır? Bronkoskopi acı verir mi, ne için yapılır? Bronoskopi riskleri ve zararları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını derledik.

Akciğerlerdeki hastalıkları bulmak ve tespit etmek amacıyla bronkoskopi yapılır. Bronkoskopi bir görüntüleme testidir. Bronkoskopi yapılmadan önce hastaya mutlaka lokal anestezi yapılır. Bazı durumlarda hastaya genel anestezi yapmak gerekebilir. Bronkoskopi işleminde bronkoskop aleti kullanılır. Bu alet ince ve plastiktir. Ucunda kamera tüpü vardır ve bu kamera ile solunum yolları görüntülenir. Bronkoskopi ile ilgili merak edilen diğer soru ve cevaplar için yazımızın devamına göz atmalısınız.

Bronkoskopi Anestezi Yapılır Mı?

Bronkoskopi bazı hastalıkların tanısının koyulması için yapılan bir işlemdir. Bronkoskopi işleminde bronkoskop adı verilen bir cihaz kullanılır. Bu cihazın ince bir plastikten yapılmıştır ve ucunda kamera vardır. Bu kamera sayesinde akciğerler görüntülenir ve incelenir. Bronkoskop adı verilen bu işlem yapılırken hastaya lokal anestezi yapılır. Ayrıca bazı hastalara genel anestezi yapılabilir.

Bronkoskopi Aç Karnına Mı Yapılır?

Bronkoskop işleminin aç karnına mı yoksa tok karnına mı yapılacağı çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Bronkoskop işlemi lokal anestezi ya da genel anestezi ile yapılan bir işlemdir. Bu işlemin aç karnına yapılması önerilmektedir. Bronkoskop işlemi yapılmadan 8-9 saat önce yeme içme kesilmelidir. Ayrıca en az 1 hafta önceden aspirin kullanımı da bırakılmalıdır.

Bronkoskopi Acı Verir Mi?

Bronkoskop işleminin acı verip vermediği sık sorulmaktadır. Bronkoskop işlemi akciğerlerde bir hastalık olup olmadığına bakılmak için yapılır. Bu işlem yapılmadan önce hastaya lokal ya da genel anestezi yapılmaktadır. Bu nedenle bronkoskop işlemi hastalara acı vermez. Ancak anestezinin etkisi geçtikten sonra hastada yüksek ateş, öksürük, öksürükte kan gelmesi, nefes alma güçlüğü ve göğüs ağrısı gibi problemler yaşanmaktadır.

Bronkoskopi Ne İçin Yapılır?

Bronkoskopi işlemi akciğer hastalıklarının tanısı için yapılır. Bunlar:

·      Akciğer enfeksiyonu- zatürre

·      Kronik öksürük

·      Akciğer tümörü şüphesi

·      Mukus temizliği

·      Akciğer kanaması

·      Solunum yolu tıkanması

Bronkoskopi Riskleri Nelerdir?

Bronkoskop işlemi genellikle akciğerlerde bir hastalık olup olmadığına bakmak ve tanı koymak için yapılır. Bu işlem yapılmadan önce hastaya lokal anestezi ya da gerekirse genel anestezi yapılır. Bu işlem sırasında bronkoskop adı verilen cihaz kullanılır. Bu işlem aslında güvenilir bir işlemdir. Ancak yine de bazı riskler bulunmaktadır. Bronkoskopi işleminde yaşanan risklerden en önemlisi kanamadır.

Bronkoskopi Zararları Nelerdir?

Bronkoskopi işlemi akciğerlerdeki hastalıkların tanısını koymak için yapılan bir işlemdir. Genellikle anestezi yapılarak uygulanır. bronkoskop işleminin herhangi bir zararı olup olmaıdğı merak edilmektedir. Bronkoskop işlemi aslında çok güvenilir bir işlemdir. Ancak bazı zararları olabilir. bunlar:

·      Yüksek ateş

·      Boğaz ağrısı

·      Solunum yollarında kanama

·      Öksürük

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir