Travmalar, zorlanmalara uzun süre hareketsizlik ve diskin yaşlılığa bağlı olarak su kaybetmesi disklerde aşınma ile birlikte fonksiyon kaybına yol açarak boyunda fıtığa neden olur. Diskler arasında yer alan sıvı taşar ve sinir aralarına sızarak sorun oluşturmaya başlar. Bilgisayar ve tv karşısında geçirilen sürelerin artması nedeniyle ünümüzde çoğu kişi boyun fıtığı sorunu yaşamaktadır. Boyun fıtığı teşhisinde bulunulan kişiler başlangıçta fizik tedavi almaları gerekir. Doğru oturma ve duruş pozisyonlarında bulunmak fıtığın ilerlemesini durduran bir işlemdir. Doktorunuz boyun bölgenizde oluşan ağrılar için size ağrı kesici iğne ile kas gevşetici kremler verebilir. Boyun omuru çevresinde bulunan kasları güçlendirmek amacıyla egzersizler yapmanız oldukça etkilidir. Bu yöntemleri deneyen kişilerde bir iyileşme görülmezse ameliyat uygulanabilir.
Boyun Fıtığı Ağrısına Ne İyi Gelir?
Boyun fıtığı sorunu olan kişiler öncelikle bir Beyin ve Sinir Cerrahi bölümünden yardım almalı gerekliyse fizik tedavi uygulamalarına tabi tutulmalıdır. Boyunda oluşan kasılmaları azaltmak için bitkisel ve doğal yağlar kullanabilirsiniz. Boynunuzda oluşan ağrılardan kurtulmak için doktorunuzun verdiği iğneleri düzenli olarak kullanmalısınız ve eczanelerden kas gevşetici alabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız bazı egzersizlerle de boyunda oluşan ağrıları geçirebilir ve fıtığın ilerlemesini durdurabilirsiniz. Ancak ilerleyen boyun fıtığı için ameliyat uygulanabilir.
Boyun Fıtığı Bitkisel Tedavi Önerileri Nelerdir?
Boyun fıtığını tamamen geçiren bir bitkisel ilaç bulunmamaktadır ve özellikle ilerlemiş olan fıtıklarda bitkilerin etkisi hiç olmaz. Bu nedenle son yıllarda satılan ve sağlığı tehdit eden reklamlardan uzak durmanız önerilir. Boyun fıtığı için kullanılan bitkisel ilaçlar bölgede oluşan ağrıların azalmasına ve boynun gevşemesine yardımcı olur. Boyun fıtığı için at kestanesi yapı, çörek otu yağı, çuha çiçeği yağı, ısırgan tohumu yağı, susam yağı ve pelesenk yağı ile bölgeye günde iki kez masaj yapabilirsiniz. Bu yağları bir kabında içinde karıştırıp kullanmanız önerilir. Ayrıca yemeklerden sonra melisa çayı içmeniz dahilinde sinir sisteminizi yatıştırabilirsiniz.
Boyun Fıtığı Cinsel İsteksizlik Yapar Mı?
Boyun fıtığı yaşayan kişilerin yaşam kalitesi zaman içinde düşer ve bazı durumlardan kaçınırlar. Özellikle zamanında tedavi edilmeyen boyun fıtıkları kişilerde nörolojik sorunlara ve ruhsal bozukluklara yol açar. Tüm bu oluşumlar nedeniyle hastalar hayatlarından zevk alamaz hale gelirler. Boyun fıtığı rahatsızlığı yaşayanlar da cinsel isteksizlik oluşması oldukça normal bir durumdur. Özellikle boyun bölgesinde yaşanan şiddetli ağrılar kişilerin hayat enerjisini aldığı için bu zamanlarda cinsel isteksizlik oluşumu daha fazla olur.
Boyun Fıtığı Çenede Uyuşma Yapar Mı?
Boyun fıtığı pek çok kişi tarafından başlarda önemsenmeyen bir rahatsızlıktır ancak zaman içinde farklı sorunlara yol açabilmektedir. Boyun bölgesinde geçen sinirleri doğrudan etkileyen boyun fıtığı zaman zaman kişilerin çenelerinde uyuşmaya neden olurken ağrıları da oluşturmaktadır. Çene bölgesinde oluşan ağrı ya da uyuşmalar sık rastlanan bir durum değildir ve ani kasılmalar sonucunda meydana gelir.