Bitkisel Çaylar Hakkında Merak Edilenler

Bitkisel Çaylar Hakkında Merak Edilenler
22.01.2022 19:00
Bitkisel çaylar özellikle son yıllarda kullanımı artan ürünler. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olan bitkisel çaylar hakkında merak edilen birçok bilgi bulunuyor. Bitkisel çayların tüketimi ile alakalı bilinmeyen pek çok soru merakla araştırılıyor. Bitkisel çaylar ev yapımı nasıldır, neye iyi gelir, hamilelikte zararlı mı, kullanım alanları nelerdir? Gebelikte bitkisel çaylar içilir mi? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Bitki çayları, yüzyıllardır insan vücudu için tedavi amacıyla kullanılan ürünler. Hemen her hastalığın tedavisi için kullanılmakta olan bitki çayları farklıdır. Bitkisel çaylar hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılsa dahi, aşırı ve yanlış dozda tüketimi vücutta alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Bu yüzden bitkisel çayların kullanımında dikkatli olmakta fayda var. Bitkisel çayları, farklı bitkilerin karışımı olarak tüketmeniz tavsiye edilmiyor. Dolayısıyla tek bitki türünden elde edilen sade bitkisel çayları tüketmeniz tavsiye ediliyor. Bitkisel çaylar; metabolizmayı hızlandırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyucu görevi görüyor. Bitkisel çaylar ağrı kesici özelliklere sahip olmaları ile biliniyor. Ayrıca, stres azaltıcı ve sakinleştirici özelliklere sahip olmaları ile de devamlı tüketiliyorlar.

Bitkisel Çaylar Ev Yapımı Nasıldır?

Ev yapımı bitkisel çay hazırlamak sağlık açısından çok daha faydalı. Poşet çay kullanmak yerine ev yapımı bitkisel çay tüketmek çok daha sağlıklı olarak gösteriliyor. Bunun için istediğiniz bitkiyi kurutulmuş şekilde aktarlardan satın alabilirsiniz. Aktarlardan doğal ve kurutulmuş şekilde satın aldığınız bitkileri cezve yardımıyla suda demleyebilir ya da french press yardımıyla demleyerek tüketebilirsiniz.

Bitkisel Çaylar Neye İyi Gelir?

Bitkisel çayların pek çok faydası bulunuyor. İyi geldikleri ve tedavi ettikleri birden fazla hastalık bulunur. Yeşil çay; güçlü bir antioksidan kaynağı olarak kansere karşı ciddi oranda koruma sağlamaktadır. Diş çürümelerini önleyen yeşil çay, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur. Papatya çayı; ağrı kesici özelliği ile ağrıları dindirmeye yardımcı olur. Ayrıca stresi azaltarak, bağırsak problemlerini çözer. Rezene çayı; gaz problemleri, mide sorunları ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Mısır püskülü çayı; idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bitkisel çaylar genel anlamda sakinleştirme etkileri, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri ile insan sağlığına iyi gelme etkilerine sahipler.

Gebelikte Bitkisel Çaylar İçilir Mi?

Gebelik döneminde bitkisel çay tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Gebeliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayında bitkisel çay tüketimi son derece risklidir. Gebelikte bitkisel çay tüketimi, erken doğum ve düşüğe neden olmaktadır Bu sebeple gebelikte bitkisel çay tüketimi kesinlikle önerilmemektedir. Ancak yine de gebelikte bitkisel çay tüketmeye ısrarcıysanız, kesinlikle doktorunuza danışmanızda fayda var.

Bitkisel Çaylar Hamilelikte Zararlı Mı?

Bitkisel çaylar hamilelikte zararlı olarak kabul edilmektedir. Bitkisel çayların tüketimi kasları gevşettiği için hamilelik döneminde kullanımı tavsiye edilmemektedir. Hamileliğin ilk 3 ve son 3 ayı bitkisel çay tüketimi için son derece risklidir. Bitkisel çayların yanlış ve bilinçsiz şekilde tüketimi erken doğum ve düşüğe neden olabilir. Bu sebeple hamilelik döneminde bitkisel çaylardan bir süre uzaklaşmanızda fayda var.

Bitkisel Çayların Kullanım Alanları Nelerdir?

Bitkisel çayların kullanım alanları en yaygın olarak kış aylarında çay şeklinde demlenerek tüketilmesidir. Bitkisel çaylar, metabolizmayı hızlandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri ile içilerek tüketilmektedir. Harici olarak bitkisel çaylar cilt sağlığını korumak amacıyla cilt bakım ürünlerinin içerisine eklenerek de kullanılabilirler.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir