Biberiye Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Biberiye Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
30.06.2022 09:32
Gelenekselde ağrı dindirici ve iltihap giderici olarak kullanılan biberiye bitkisinin faydalarını öğrenenler hayrete düşüyor. Biberiye bitkisine bakmak isteyenler için fide ne zaman ekilir, nasıl yetiştirilir ve çoğaltılır? Biberiye ödem atar mı, güneşi sever mi ya da zayıflamaya katkıda bulunur mu?

Biberiyenin geleneksel olarak iltihap giderici olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bu özelliğinin yanı sıra biberiyenin faydaları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

·Sindirim sistemine iyi gelir.

·Kanserin gelişmesini engelleyici özelliği bulunmaktadır.

·Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·Kalp ve damar sağlığını korumak için kullanılmaktadır.

·Kas spazmların meydana gelmesini engeller.

·Güçlü bir idrar söktürücüdür.

·Nefes borusunda var olan iltihapları giderir ve solunum yollarındaki problemlerin giderilmesinde etkilidir.

·Ağrıları hafifletmek için ağrıyan bölgeye uygulanır ve oldukça etkilidir.

·Karaciğer dokusundaki iltihaplanmanın gelişmesini önler ve safra miktarının artmasına katkıda bulunur. Bu özellikleri sayesinde siroza karşı etkilidir.

Biberiye Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Biberiye bitkisi, doğal olarak yetişir ve yapı itibarıyla çalı tipli bir ottur. Kışın yapraklarını dökmez ve birçok şekilde çoğaltma imkânı bulunur. Bu çoğaltma teknikleri; çelikle çoğaltma, köklerinden çoğaltma, tohumla çoğaltma şeklindedir. Evde çoğaltma yapmak isterseniz bunlar arasından tohumla olanı seçmek daha az ihtimalle sonuç verecektir.

Biberiye Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Biberiyenin cilde birçok faydası bulunur. Bunlar arasında cildi yatıştırması, lekeleri gidermesi, cildi sıkılaştırması ve aknelere iyi gelmesi sıralanabilir. Bu faydalarını görebilmek için cilde uygulaması genellikle biberiyenin yağı aracılığı ile yapılmaktadır. Kullanımı direkt olarak biberiye yağının cilde teması şeklinde değil, bir başka esanslı yağ ile 4’e bir şeklinde karıştırılarak kullanılmalıdır. Ayrıca dirsek kararmaları için de biberiye kullanılabilmektedir.

Biberiye Çayı Zayıflatır Mı?

Kendi başına biberiye çayı içmek kilo kaybını sağlamasa da dengeli beslenme ve egzersizin yanına eşlik eden biberiye çayının zayıflama sürecini hızlandırdığına dair çalışmalar bulunmaktadır.

Biberiye Fidesi Ne Zaman Ekilir?

Çelikten ya da tohumdan çoğaltılan biberiyeler için en uygun ekme mevsimleri ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarıdır. Buradan da anlaşılacağı üzere, kolay bir şekilde büyüyebilen ve dayanıklı bitkiler arasında sayılmaktadır.

Biberiye Güneşi Sever Mi?

Biberiyeler güneş ışığı almayı oldukça sevseler de yaz aylarında 20 – 25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda direkt güneş ışığını almaları önerilmez. Bunun dışında bol ışık alan ortamlarda tutmanız tavsiye edilmektedir.

Biberiye Günde Kaç Bardak İçilmeli?

Biberiye çayının günde 1 fincandan fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Hatta düzenli olarak her zaman içmeniz de önerilmez. Bir hafta tüketirseniz bir diğer hafta ara vermeniz gerekmektedir.

Biberiye Hangi İklimde Yetişir?

Biberiyeler ılıman iklimde yetişirler. Balçıklı ve kumlu toprakları seven biberiyelerin boyu uygun ortamlarda 2 metreyi bulabilmektedir.

Biberiye Migrene İyi Gelir Mi?

Kullanan kişiler, biberiye çayının migren ataklarını hafiflettiğini söylemektedir. Öte yandan bu gibi bir rahatsızlığınızın olması halinde doktor destekli bir şekilde alternatif tıbba yönelmeniz en doğrusu olacaktır.

Biberiye Nasıl Yetiştirilir?

Güneş ışığını almayı seven biberiye bitkisinin her yerinin eşit şekilde güneş ışığı alacak imkânda olması onun sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Toprağının tamamen kurumasına müsaade etmeden sulama yapmaya da özen göstermeniz gerekmektedir.

Biberiye Ödem Atar Mı?

Biberiye çayının boşaltım sistemine ve bağırsak hareketlerine olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Ayrıca iyi bir idrar söktürücü olduğu için de ödem atmaya yardımcı olmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir