Benler Hangi Yöntemle Alınmalıdır?

Benler Hangi Yöntemle Alınmalıdır?
12.01.2022 19:00
İnsan sağlığı açısından herhangi bir zararı olmayan benler, görünüş açısından bazen rahatsız edici şekillerde ortaya çıkabilirler. Bu durumda kişileri ben aldırma gibi işlemleri yaptırmaya itmektedir. Ben aldırma yöntemleri son günlerin en popüler araştırma konuları arasında yer alıyor. Benler hangi mevsime alınmalıdır, genetik midir, eldeki benler nasıl geçer konularını sizler için derledik.

Benler, vücudun hemen her noktasında bulunabilen, cildin rengini düzenleyen hücrelerin belli bir noktada toplanması sonucu ortaya çıkarlar. Vücuda renk veren hücrelerin belli bir alanda toplanması bu bölgelerde değişik renkli doku oluşumlarına sebep olur. Bu tür lezyonlara tıp dilinde nevüs, halk arasında ise ben adı verilmektedir. Benler çoğu zaman kişi üzerinde herhangi bir zarar teşkil etmese de görünüş olarak rahatsız edici olabilirler. Bu gibi durumlar da kişileri ben aldırma işlemi yapmaya yöneltir. Ben aldırmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Ben aldırma yöntemleri arasında; ameliyat, krioterapi, lazer, elektrokoter, plazma ve radyo frekans yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında en demode olanı iz bırakan bir teknik olan ameliyat yöntemidir. En sık kullanılan yöntemlerden biri ise lazerdir. Lazer tedavisinde amaç, iz bırakmadan benlerin çürütülüp yok edilmesidir. Tek olumsuz tarafı her bene uygulanamamasıdır. Ben aldırma yöntemleri arasında en gelişmiş teknik ise radyo frekans tekniğidir. Radyo frekans tedavisinde iz bırakma, çukur oluşturma riski bulunmamaktadır. Ayrıca yüzeysel kabarık benler başta olmak üzere tüm ben türlerine uygulanabilmektedir.

Benler Hangi Mevsimde Alınmalıdır?

Ben aldırma işlemine karar verildikten sonra, en kritik kararlardan biri de benlerin hangi mevsimde alınması gerektiğidir. Benlerin alınma işlemi basit ve kısa bir uygulama olup, hangi mevsimde yapıldığı da kişinin sağlığı üzerinde büyük önem taşır. Benler yaz mevsimi dışında herhangi bir mevsimde alınabilirler. Yaz mevsiminde güneş ve sıcaklığın etkisinde benlerin alınma işleminden sonra kişi üzerinde olumsuz yan etkiler oluşabilir.

Benler Genetik Midir?

Benler vücudun hemen her yerinde ortaya çıkabilirler. Benlerin birçoğu genel olarak çocuk çağında ortaya çıkarlar ve gelişme gösterirler. Ancak bazı benlerin doğumla birlikte genetik olarak aktarıldığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla benlerin genetik aktarım ile oluşabildiğini söylemek mümkündür.

Eldeki Benler Nasıl Geçer?

Ellerde görülen kahverengi oluşumlu benler çoğu insan için can sıkıcı olumsuz bir durumdur. Eldeki benlerin geçmesi için pek çok farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Eldeki benleri yok etmek için evde uygulayabileceğiniz doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında en etkili olanlardan biri; elma sirkesi ve kırmızı soğan suyu yöntemidir. Bir adet kırmızı soğanın suyunu sıkarak, 2 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ile birlikte karıştırın. Bu karışımı pamuk yardımıyla ellerinizde bulunan benlerin üzerine sürün. Kurumasını bekledikten sonra su yardımıyla durulayın. Bu yönteme ek olarak; iki çorba kaşığı kadar limon suyu ve bir çorba kaşığı yoğurdu karıştırıp ellerinizde bulunan benlere sürün. Kuruduktan sonra soğuk su yardımıyla yıkayın. Farklı bir yöntem olarak; bir yaban turpunu rendeleyin. 1 çorba kaşığı limon suyu ile yaban turpu rendesini karıştırın. Arından elinizde bulunan benlerin üzerine sürün. 10-15 dakika kadar beklettikten sonra su ile durulayın. Bu karışımı düzenli olarak benlerin üzerine sürerek uygulamanız gerekiyor. Bu şekilde en etkili sonucu alacaksanız. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir