Bebeklerde Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Bebeklerde Yüzmenin Faydaları Nelerdir?
03.02.2022 16:30
Bebekler anne karnında su içinde yaşarlar ve su onlar için yabancı bir madde değildir. Bu nedenle bebekler çok küçük yaşlardan itibaren yüzmeye eğilimli olurlar. Yüzme bebek zekasını geliştiren bir aktivitedir.

Bebeklerde yüzme eğitimi küçük yaşlarda başlamalıdır aksi halde ilerleyen yaşlar için bazı sorunlara yol açabilir. Yüzme bebeklerin zekasını ve vücut gelişimini doğrudan etkileyen bir aktivitedir.

Yüzme bebeklerde gaz sancısını geçirir kas gelişimini destekler ve bebeğin kendine olan özgüvenini arttırır. Yüzme enerji açan bir aktivitedir bu nedenle de iştah açar. Bebeğin rahatlamasına sebep olurken kaliteli zaman geçirmesine yol açar. Bebeğin bakımından sorumlu olan yetişkin kişilerle arasındaki iletimi ve bağı geliştirir. Denge ve koordinasyon yeteneğini geliştiren yüzme bebeğin bilişsel gelişimini de destekler. Özellikle gaz sancısı problemi olan bebeklerin problemlerini çözer. Kalp kasının gelişmesini destekler ve bebeklerin sosyal yanını geliştirir. Bebekleri sosyal olarak geliştiren yüzme aynı zaman da ruhsal açıdan da olumlu etkiler. Bebeklere yüzme eğitimi vermek için uzman eğitmenler tercih edilebilir.

Bebeklerde Yüzme Öğrenme Yaşı Kaçtır?

Bebeklerde yüzme eğitimi oldukça erken dönemlerde başlar. 6 aylık olan her bebek yüzme eğitimi alabilir. Ancak bazı durumlarda bebeklerin kas sistemi daha yavaş geliştiği için bu süre 1 yaşını bulabilir. Bebekler anne karnında yaşadıkları 9 ay boyunca su içinde olduğu için dünyada da suya alışırken zorluk yaşamazlar. Günümüzde bebek yüzme kurslarına 6-18 aylık bebekler sıkça görülmektedir.

Bebeklere Yüzme Eğitimi Nasıl Verilir?

Bebeğinize yüzme eğitimi vermek için kursları tercih edebilirsiniz ancak bu deneyimi sizinle yaşaması da mümkündür. Bebeğinize yüzme öğretirken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir ve bebeğinize karşı hassas olmalısınız. Öncelikle yüzme için kullanılacak havuzun soğuk olmamasına önem vermelisiniz ve havuzun sıcaklığının 30 derece civarında olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin üşümemesi için ara ara onu omuzlarına kadar suya sokup bir süre su altında kalmasını sağlayın, böylelikle bebeğiniz su altında üşümeyecektir. İlk deneyim için küvet ya da çocuk havuzunu tercih etmeniz önerilir.

Büyük havuzların ısınma sorunu olduğunda buralar ilk deneyimler için önerilmez. Bebeğinizin suda kalma süresini yavaş yavaş arttırmalısınız ve bebeğiniz ağladığında havuzdan almalısınız. Bebeğiniz suya girmek istemiyorsa onu zorlamayın. Hassas cilde sahip olan bebeklerin klordan etkilenmemesi için yüzme eğitiminden önce bir doktora başvurulması gerekir. Yüzme eğitimi boyunca bebeğinizi kendinize yakın tutun ve onunla göz teması kurun, ona yatıştırıcı sözler söyleyin. Omuzlarında destek verin ve suyu yutmaması gerektiğini ona suda kabarcıklar oluşturarak anlatın. İlerleyen etaplar içinde çırpınmayı ve su yüzeyinde kalmayı öğretin. Eğitim için bebeğinize uygun bir dönemi tercih edin ve bebeğinizin yüzmesi için özel yüzme bezleri tercih edin. Açık havada eğitim veriyorsanız bebeğinizin cildini güneşten korumak için güneş koruyucu tercih edin ve bebek yüzme şapkaları kullanın.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir