Bebeklerde Yürüme Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Yürüme Belirtileri Nelerdir?
03.02.2022 15:30
Her anne baba bebeğinin ilk adımlarını görmek için heyecan içinde beklemektedir. Yürüme hem bebekler için hem de ebeveynler için büyük bir durumdur. Ancak ilk çocuklarını kucağına alan ebeveynler bu konu hakkında yeteri kadar bilgiye sahip değildir.

Bebeklerin 6 aylık olması ile birlikte bacak kasları gelişir ve artık yürümeye hazır olurlar. Ancak bu dönem bebeklerin gelişimine göre farklılık göstermektedir. Bazı bebekler 6 aydan önce yürüme eğilimi içine girerken bazı bebekler de daha geç yürümeyi tercih etmektedir. Bu nedenle ebeveynler bebeklerini ne zaman yürütmeye başlayacakları konusunda şüpheci davranmaktadır. Bebekler yürüme döneminden önce oturmayı öğrenirler ve desteksiz bir şekilde oturmayı öğrenen bebek yürüme için hazır duruma gelmiştir. Özellikle bebeğin yarım almadan kendi kendine ayağa kalkma davranışı yürüme belirtileri arasında yer almaktadır. Ayrıca yürüme dönemine giren bebeklerde uyku düzeni bozulur ve huzursuzluklar da oluşabilir.

Bebeklerde Yürüme Alıştırmaları Önerileri Nelerdir?

Bebeğin yürümesi ve bu aşamada güven duygusunun oluşması için denge ile koordinasyon büyük öneme sahiptir. Özellikle bebeğin oturmaya başladığı dönemlerde gerekli olan denge ve koordinasyon için yardımcı olunmalıdır. Bebeğinizin sevdiği bir oyuncağı ya da bir topu bebeğinizden uzağa bırakın bebeğinizin tek başına onu almasını sağlayın. Başlarda alışkanlık nedeniyle bebeğiniz emekleyecektir ancak ilerleyen zaman içinde yürüme hissinin de gelişmesiyle bebeğiniz yürümeye başlayacaktır. İlk dönemlerde bebeğinize yardımcı olmanız gerekir ve kalçalarından tutarak ona güçlü olduğunu hissettirin.

Bebeklerde Erken Yürümenin Faydaları Nelerdir?

Yapılan araştırmalar sonucunda erken yürümeye başlayan bebeklerin zekasının daha çabuk geliştiği ortaya çıkmıştır. Güven duygusunun daha çabuk gelişmesine de yol açtığı bilinen erken yürüme bebeklerin kas sistemini güçlendirmektedir. Erken yürüyen bebekler çevrelerine daha çabuk adapte olurlar. Ayrıca yürüyen bebeklerin dengesi de daha çabuk ve fazla gelişir.

Bebeklerde Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde oluşan yürüme bozuklukları çocuğun içeri ya da dışarı basması şeklinde açıklanır. Bebeklerde oluşan yürüme bozukluğunun nedeni ise beyin ve sinir hastalıkları, beyin felci, kalça çıkığı, kemik hastalıkları olabilir. Bu nedenlerden kaynaklanan bozukluklar içe dönük basmaya yol açar. Yürüme bozukluklarının temel nedeni nörolojik rahatsızlıklardır ve boyun ile sırt bölgesinde oluşan sorunlar da yürüme üzerinde etkiye sahiptir. Yürüme bozukluğu yaşayan bebekler oluşabilecek diğer sorunlar için bir doktora götürülmelidir.

Bebeklerde Yürüme Korkusu Nasıl Yenilir?

Bebeklerde oluşan yürüme korkusu psikolojik bir nedendir ve geç yürüme bebeklerin gelişimini etkileyen bir durumdur. Bu nedenle bebeklerde var olan yürüme korkusunun yenilmesi gerekir. Bebeğe ilk olarak güven duygusu aşılamalı ve bebeğin korku nedeni bilinmeli, kabul edilmeli. Alçak ses tonu ile bebeğin üzerine gitmeden onu yürümeye alıştırmalısınız. Yürümekten korkan çocuğunuzu kucağınıza alıp sakinleştirmeniz de etkili bir yoldur. Bebeğinizin korku nedenini araştırıp o nedeni ortadan kaldırmalısınız.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir