Bebeklerde Terleme Ne Zaman Geçer?

Bebeklerde Terleme Ne Zaman Geçer?
28.12.2021 16:30
Vücudun düzenli ve sağlıklı çalışması için ısısının belirli bir sınır içinde tutulması gerekir ve terleme bu dengeyi sağlayan bir mekanizmadır. Yetişkin bireyler gibi bebekler de sıklıkla terlerler. Ebeveynler için bir sorun gibi algılanan terleme oldukça normaldir. Ancak terleyen bebeğin hasta olmaması için dikkat edilmelidir. Bebeklerde terlemeye çözüm önerileri nelerdir, nedenleri nelerdir? Bebeklerde terleme normal mi, ne zaman başlar? Bu soruları sizler için cevapladık.

Bebeklerin bedenlerinin küçük olması nedeniyle derilerinin kapladığı alanın daha az olması ter birikmesine neden olur ve bebeklerde bu durum sıklıkla terlemeye yol açar. Özellikle 3 yaşın altında olan bebeklerde emerken, burunları tıkalıyken, uyurken ve diş çıkarırken sürekli bir terleme reaksiyonu gösterirler. Bebeklerin terlemesinin önüne geçmek için kesinlikle pamuklu giysiler tercih edilmelidir ve rahatsızlık yaşayan bebeklerin tedavi edilmesi şarttır. Diş çıkarma döneminde yaşanan terlemeler için doktorun tavsiye ettiği ilaç takviyesi alınabilir böylelikle ateşlenmeye bağlı terleme de ortadan kaybolacaktır. Yaşı ilerleyen bebeğin gün geçtikçe daha aza terlediğini göreceksiniz.

Bebeklerde Terlemeye Çözüm Önerileri Nelerdir?

Bebeklerde oluşan terlemenin önüne geçmek için bebeklerde sıvı kaybı olur ve bu yüzden sıvı alımı arttırılmalıdır. Özellikle ek gıdaya geçiş dönemlerinde sıvı ürünlerin tüketilmesine önem verilmelidir. Pamuklu ve ava alan kıyafetler bebekler için en ideal giysilerdir. Çok sıcak ve soğuk ortamlarda bebekler uyutulmamalıdır, bebekler için en uygun sıcaklık oda sıcaklığı civarıdır. Bebeğinizin kaldığı oda sıklıkla havalandırılmalı ve bebekler kat kat giydirilmemelidir. Bebeklerin kat kat giydirilmesi sonucu oluşan terlemelere bağlı olarak isilik meydana gelebilir.

Bebeklerde Terleme Nedenleri Nelerdir?

Bebekler uyurken terleyen bir canlıdır ve durum anneleri endişelendirse de oldukça normaldir. Çünkü uyku sırasında terleyen bebekler gelişme göstermektedir. Yani uykuda da bebeklerinin büyüme kat ettiğini ifade edebiliriz. Ayrıca diş çıkarma dönemleri bebekler için çok sancılı bir dönemdir ve bu dönem içinde sıklıkla ateşlenen bebekler terleyebilmektedir. Emme sırasında fazlasıyla efor sarf eden bebekler terleyebilir bu oldukça normal bir durumdur.

Bebeklerde Terleme Normal Mi?

Bebekler küçük bir vücut yapısına sahiplerdir ve sürekli olarak gelişim içindedirler. Bizlerden farklı olarak yeni dünyalarına alışmak için daha fazla efor sarf etmeleri gerekir. Tüm bu nedenlere bağlı olarak bakıldığında bebekler sıklıkla terlemektedir ve bu oldukça normal bir durumdur. Özellikle 3 ve 3 yaşın altında olan bebeklerde normal karşılanan terleme aşırıya kaçması halinde tehlikeli olabilir. Çünkü enfeksiyona bağlı olarak rahatsızlanan bebeklerde terleme oranı artmaktadır. Anormal terlemeler için hemen bir uzmana danışılmalıdır. Ayrıca terleyen bebekler klima, vantilatör ya da rüzgar etmenlerinden korunmalıdır.

Bebeklerde Terleme Ne zaman Başlar?

Yeni doğan bebeklerde terleme pek fazla görülmez ve bebeklerde terleme genellikle 4. ay ile birlikte başlar. Özellikle uyurken terleyen bebekler gün içinde de kolaylıkla terlemektedir. Başlarda fazla bir terleme olana bebeklerde 9. ay ile birlikte bir düzen oluşur ve daha az terleme olur. Terleyen bebekler vücut sıcaklıklarını ayarlamaya çalışmaktadır ve büyüme hormonları fazla salgılanmaktadır. Bu nedenle terleme bebeklerde sağlıklı ilerlemenin bir göstergesi kabul edilebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir