Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir?
25.11.2021 18:24
Bebeklerde oluşmakta olan gaz sancısı olayı, birçok bebeği olumsuz biçimde etkileyen bir durumdur. Gaz sancısının sebep olduğu belirtiler ise günün her saatinde görülebileceği gibi özel olarak akşam saatlerinde daha yoğun bir biçimde gözlemlenmektedir. Bebeklerde gaz sancısı çıkarma, en kolay nasıl geçer? Bebeklerde gaz sancısını rahatlatmak için bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Bebeklerde gaz sancısı belirtileri akşam saat 6’dan sonra belirgin bir şekilde artış gösterebilir. Tipik gaz sancıları belirtileri bebeklerde doğumdan 2 ya da 3 hafta sonra ağlama nöbetleri şeklinde ortaya çıkar. Bu ağlama nöbetleri günün yaklaşık olarak aynı saatlerinde ve sıklıkla akşamları meydana gelirler.

Gaz sancısı çektikleri sırada bebekler bacaklarını karın bölgelerine doğru çekerler ve yüzleri kızarmış bir biçimde ellerini yumruk yaparlar. Yüzlerinde acılı bir ifade vardır. Karın bölgeleri şiş ve sert olur. Böyle anlarda bebekler rahatlamak için anne sütü isterler. Ancak gaz sancısı nedeniyle anneyi emmeye başladıktan kısa bir süre sonra çığlık atarak memeden uzaklaşırlar. Gaz sancısı sırasında bebek emerken daimi bir savaş halindedir. Siz de bebeğinizin gaz sancısının olup olmadığı kontrol etmek istiyorsanız öncelikle karın bölgesinde sertlik ve şişlik olup olmadığını kontrol edin. Ara sıra bebeğin sindirim sistemi ve beslenme rutinine bağlı olarak gaz sancıları olabileceğini lakin bu durum anormal bir şekil aldığında mutlaka bir uzmandan görüş almanız gerektiğini unutmayın.

Bebeklerde Gaz Sancısı Çıkarma Neden Olur?

Bebeğiniz şiddetli gaz sancıları çekiyorsa, ona gaz çıkarması için yardımcı olabileceğiniz bir takım hareketler yaptırmanız tavsiye ediliyor. Bu hareketler uzmanlar ve ebeveynlerin ortak görüşünden hareketle ortaya çıkarılmış hareketler olup bebeklerin gaz çıkarmasında son derece etkili oldukları savunuluyor.

1.Dizleri Karnına Çekme: Bebeğinizin dizlerini karnına doğru hafif bir biçimde bastırarak gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Buna ek olarak, bebeğinizin karın bölgesine dizleriyle hafif bir biçimde bastırarak yuvarlak daireler çizerek gaz sancısını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.

2.Yüzüstü Yatırma: Özellikle yeni doğan bebeklerin en sevdikleri uyku pozisyonlarından olan yüzüstü yatma, bebeklerin kendilerini en rahat hissettikleri uyku pozisyonlarından biridir. Bu şekilde yatmak bebeğinizin karın bölgesine baskı yapacağı için gaz çıkarmasına yardımcı olacaktır.

3.Sırtını Ovalama: Bebeğinizi kucağınıza yüzüstü biçimde yatırarak arka kısmından karnına gelecek biçimde sırtını ovalayabilirsiniz.

4.Ilık Duş: Bebeğinize her gün ılık duş yaptırarak karın bölgesine bebek yağı yardımıyla masaj uygulaması yaparsanız gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeklerde Gaz Sancısı En Kolay Nasıl Geçer?

Bebekler için gaz sancısı en sıkıntılı süreçlerden biridir. Gaz çıkaramayan bebek çoğu zaman kızararak ağlama krizlerine girebilir. Böyle anlarda anne ve babalar en kolay ve en etkili çözümü bulmak için araştırmaya koyulurlar. Bebeğiniz için en kolay gaz sancısı geçirme yöntemlerinden biri bebeğinizin karnına yapacağınız masajdır. Bu masaj uygulaması pratik bir yöntem olup, bebeğinizin kolayca gaz çıkarmasına yardımcı olacaktır. Bunun dışında, arabada yolculuk yapıyor veya salıncakta sallanıyor hissi yaratmak için bebeğinizi kucakta yavaşça hoplatabilirsiniz. Bu yöntem de bebeğinizin gaz sancısını geçirmede etkili olacaktır. Son olarak bebeğinizin karın bölgesine ılık havlu koyarak gaz sancısını dindirmede etkili bir uygulama yapabilirsiniz. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir