Bavul Ticareti Nedir?

Bavul Ticareti Nedir?
22.05.2022 11:29
Bavul ticareti pek çok insanın odak konusu haline gelmiştir. Bundan dolayı hakkında merak edilen sorular oluşmuştur. Biz de yazımızda bavul ticaretinin ne olduğundan, limitinden, yasal olup olmadığından, özelliklerinden ve daha pek çok konudan bahsettik.

Bavul ticaretinin ne olduğu pek çok insan tarafından öğrenilmek istenen bir konu haline gelmiştir. Bavul ticareti, bir ülkeden diğer bir ülkeye tekrar satmak amacı ile bavulda veya bagajda mal götürüp getirme şeklinde yapılan bir dış ticaret şeklidir. Bavul ticareti hem mal girişi için hem de mal çıkışı için kullanılmaktadır.

Bavul Ticareti Limiti Nedir?

Bavul ticareti limitinin ne kadar olduğu bu konu ile ilgilenen kişilerin merak konusu olmuştur. Bavul ticareti kapsamında gerçekleşen satışlarda olan 600 TL’lik alt limit 2000 TL’ye çıkarılmıştır.

Bavul Ticareti Yasal Mı?

Bavul ticaretinin yasal olup olmadığı insanların öğrenmek istediği bir konudur. Bavul ticareti; fatura düzenlemek ve düzenlenen faturayı gümrük idaresinden onaylatmak şartı ile yasal bir işlemdir.

Bavul Ticareti Nasıl Yapılır?

Bavul ticaretinin nasıl yapıldığı merak edilen konuların arasına girmiştir. Bavul ticareti, başka ülkeden gelen kişilerin yanlarında getirdikleri bavulların içerisindeki malları geldikleri ülkede satıp geri dönerken ülkeden aldıkları malları yanında götürmeleri ile gerçekleşmektedir. Bavul ticaretinin en iyi özelliklerinden birisi ise gümrük vergisine tabi tutulmamalarıdır. Herhangi bir ücret ödemeden bavul ticareti gerçekleştirilebilmektedir. Ancak fatura çıkarmak ve bu faturayı gümrük idaresine onaylatmak gibi bir zorunluluk bulunmaktadır.

Bavul Ticareti Özellikleri Nelerdir?

Bavul ticaretinin özelliklerinin ne olduğu insanlarımızın bilmek istediği konulardan birisidir. Özellikleri arasında; bavul ticaretinde gümrük vergisinden muaf olunması, ülkeye yüksek oranda döviz girdisi sağlaması, üretim tesislerinin kurulmasına olanak sağlaması, küçük ve orta boy işletmelerin büyümesini sağlaması, ihraç edilemeyen malların ihracının sağlanması vardır.

Bavul Ticareti Yapan Firmalar Hangileridir?

Bavul ticareti yapan firmaların hangileri olduğu öğrenilmek istenen bir konudur. Bavul ticareti yapan firmaların isimleri bilinmese de Laleli, Osmanbey, Merter, Zeytinburnu, Bayrampaşa bavul ticaretinin kalbinin attığı yerlerdir. Buralarda bulunan firmalar veya İstanbul’un herhangi bir yerinde bulunan firmalar istedikleri zaman bavul ticareti yapabilmektelerdir.

Bavul Ticareti Zararları

Bavul ticaretinin zararlarının ne olduğu merak konusu olmaya başlamıştır. Bavul ticaretinin olumsuz etkilerinden bazıları; kâr amaçlı yapılan kısa vadeli girişimlerin, piyasada kalitesiz malların çoğalmasına sebep olması, bu kalitesiz malların satılması da Laleli piyasasının ve Türk mallarının kalitesiz olduğu düşüncesini çoğaltmış ve bu da Türkiye ekonomisinin yurtdışındaki imajına büyük bir olumsuzluk sağlamıştır.

Bavul Ticareti Zorunlu Mu?

Bavul ticareti yapmamak isteyen kişiler bunun zorunlu olup olmadığını bilip ona göre hareket etmek istemektedirler. Bavul ticareti zorunlu bir iş değildir. Bavul ticaretini sadece isteyen kişiler, firmalar yapmaktadırlar. Her firmanın bavul ticareti yapması gibi bir zorunluluğu bundan dolayı mevcut değildir. 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir