Basel, İsviçre’de bulunan ve ülkenin en çok turist çeken şehirlerinden biridir. Bu eşsiz şehir Ortaçağ mimarisine sahiptir ve içerisinde birçok tarihi yapıyı bulundurmaktadır. Neredeyse şehrin her köşesinde bir sanat galerisi ve müze bulunduğu için şehir sanat şehri olarak nitelendirilmiştir. Basel İsviçre’nin kuzeyinde bulunmaktadır. Almanya ve Fransa sınırına oldukça yakındır. Her yıl bir milyondan fazla turist ağırladığı bilinmektedir. Ülkenin en kalabalık 3 şehrinden biridir.
Basel’de Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Basel içerisinde onlarca tarihi yapıyı bulundurur bu yapılar tarih ve sanat tutkunlarını şehre çekme konusunda oldukça başarılıdır. Sadece tarih ve sanat olarak değil pek çok çeşitli aktivite konusunda da zengin bir şehirdir.
· Basel Hayvanat Bahçesi
· Altstaldt
· Basel Minster
· Kunst Müzesi
· Fondation Beyeler
· Rathaus
· Basel Kağıt Fabrikası Müzesi
· Spielzeug Welten Müzesi
· Barfüsser Platz Tarih Müzesi
· Spalentor
· Tinguely Müzesi
· Pfalz
· Antika Müzesi
· Ren Nehri
· Haus zum Kirschgarten
· Vitra Tasarım Müzesi
· Mittlere Brücke
· Basel Üniversitesi ve Botanik Bahçesi
· Haut – Koenigsbourg Şatosu
· Augusta Raurica
Gibi pek çok yer Basel şehrinde görülmesi gereken mekanlar olarak sıralanabilir. Bu yerler her yıl milyonlarca ziyaretçi tarafından görülmektedir.
Basel İçin Vize Gerekli Mi?
Basel seyahati gerçekleştirmek isteyen bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Diğer vize türlerine sahip olan vatandaşlar ise 90 günlük süreyi kapsayan dönem için vizeden muaf sayılırlar. Bordo pasaport sahiplerinin vize almadan bu şehre ziyaret etmesi mümkün değildir. Vize işlemleri İsviçre konsolosluklarından gerçekleştirilebilir.
Basel Ve İstanbul Arası Uçak İle Kaç Saat?
İstanbul ve Basel birbirlerine çok uzak sayılmayacak yakınlıkta iki Avrupa şehridir. Bu iki büyük şehre uçakla yolculuk yapmak oldukça kolay ve konforludur. İstanbul ile Basel arası uçak yolculuğu 2 saat 45 dakika sürmektedir. Bu uçuş bazı durumlara göre 3 saati bulabilmektedir.
Basel Tarihi Kısaca Nedir?
Basel’in çok eski ve köklü bir tarihi vardır. Bu şehirde ilk yerleşimler M.Ö 5. Yüzyılda yapılmıştır. Şehrin içinde pek çok farklı ülkeden gelen insan yaşamaktadır bu da Basel’in bir metropol olarak anılmasına sebep olmuştur. Şehrin iç kısmından Ren Nehri geçmektedir. Bu nehir şehri Küçük Basel ve Büyük Basel olmak üzere ikiye ayırmıştır. Basel, 1302 yılında Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu hakimiyeti altına girmiştir. Bu nedenle bu şehir Protestanlığın kuruluşuna kadar din adamları tarafından yönetilmiştir. 1356 yılında Basel’de çok büyük bir deprem meydana gelmiş ve neredeyse şehirdeki tüm yapılar yıkılarak yerle bir olmuştur. Dünyanın ilk uluslararası tren istasyonu da Basel’de kurulmuştur.
Basel Pahalı Bir Şehir Mi?
Basel diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça pahalıdır. Şehrin sanat merkezi olması ve birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapması şehri ekonomik açıdan güçlendirmiştir. Şehirde pek çok dünyaca ünlü markaların satıldığı mağazalar ve yiyecek mekanları bulunur ve bu yerlerin oldukça nadir rastlanması şehrin daha pahalı bir yer olmasına neden oluştur. Basel kesinlikle ucuz sayılacak bir kent olmadığı için Basel’e seyahat edecek kişilerin ziyaretlerinden önce planlarını iyi yapmaları gerekmektedir.
Basel Kriterlerine Göre Sermaye Yeterlilik Rasyosu Nedir?
Basel 2 ve 3 bir sermaye uzlaşıdır. Basel 2 ile açıklanan sermaye yeterliliği sınırı %8 olmaktadır. Gelecek yıllar için bu rasyonun artması ve yaklaşık %12 olarak uygulanması planlanmıştır.
Basel 3 İle Getirilen Yenilikler Nelerdir?
Basel 3 ile gelen yenilikler; Net istikrarlı fonlama ve sermayenin güçlendirilmesi için gerçekleştirecek tedbirleri kapsamaktadır. Sermaye tamponları, kaldıraç oranı gibi faktörler bu tedbirlerden bazılarıdır.