Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Eşit Ağırlık Mı?
29.10.2022 14:15
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü temel anlamda finans, bankacılık ve sigorta işlemlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesini amaçlayan bir program olarak bilinmektedir. Bankacılık ve sigortacılık bölümü eşit ağırlık mı, hangi üniversitelerde var, hangi dersler var? Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunu ne iş yapar, sigorta acentesi açabilir mi? Bankacılık ve sigortacılık bölümü okuyanlar nerede staj yapabilir? İşte tüm detaylar...

Bankacılık ve sigortacılık bölümü sözel puan türüne göre öğrenci kabul edildiği bilinmektedir. Fakat bu bölümde öğrencilere sayısal ağırlıklı da birçok ders okutulduğu da bilinmektedir.

En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında özellikle; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer aldığı biliniyor.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bankacılık ve Sigortacılık Ön lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren tüm öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı Diploması” aldığı bilinmektedir.

·        AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

·        ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

·        TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

·        İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

Gibi daha birçok üniversitede bu bölüm sıklıkla yer almaktadır.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümünde Hangi Dersler Var?

·        İktisat

·         Finans

·        Muhasebe

·        Hukuk

·        Yönetim

·        İstatistik ve matematik

 Gibi temel derslerin yanı sıra, bankacılık sektöründe uzmanlık gerektiren risk yönetimi ve denetim gibi alanlara yönelik dersler de verildiği bilinmektedir.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Sigortacılık Ön lisans Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilmeleri mümkün olacaktır.

Bankacılık ve finans mezunu olan kişiler hesap yönetimi yapmakta oldukları bilinmektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler banka, özel sektör veya devlet kurumlarında çalışabilmeleri mümkün olacaktır. Aynı zamanda da bu bölümden mezun olan kişiler hesap denetleme, para yönetimi ve uluslararası bankacılık gibi işler yapabilmeleri de söz konusu olabilir.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Mezunu Sigorta Acentesi Açabilir Mi?

Acentelik açmak isteyen kişinin SEGEM belgesi olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra; Ön lisans bankacılık ve sigortacılık mezunu ise 24 ay, 4 yıllık herhangi bir bölüm mezunu ise 18 ay mesleki deneyim şartı arandığı bilinmektedir. 4 yıllık. Bankacılık ve sigortacılık ile aktüerya lisans mezunları için mesleki deneyim şartı aranmadığı bilinmektedir.

Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Okuyanlar Nerelerde Staj Yapabilir?

Stajlar, banka şubelerinde, sigorta acentelerinde ve yüksekokulumuzun staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektörüne ait işletmelerin ilgili departmanlarında yapılabilmesi mümkün olacaktır.

Bankacılık ve Sigortacılık Uzaktan Öğretim Ön lisans Programı için, 2. sınıfın bahar döneminde (4. yarıyılda) “İşyeri Uygulaması II” stajı bulunduğu bilinmektedir. Stajın süresi 30 iş günüdür ve değerlendirme notu “Başarılı” ya da “Başarısız” olarak verildiği biliniyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir