ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait olduğu bilinen anonim bir şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20’lik miktarı TSKGV’ye ait iken, %25,80’lik miktarı Borsa İstanbul üzerinden işlem görmektedir. Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşudur. ASELSAN; TSK başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojilerinin, elektronik harp, elektro-optik, insansız tüm sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma füze sistemleri, komuta sistemleri, güvenlik, ulaştırma ve sağlık teknolojilerine dair tüm ihtiyaçları karşılayabilecek ürünlere sahiptir. Bilindik adı ASELSAN olan anonim şirketin açılımının ne olduğu tam bir merak konusu. ASELSAN’ın açılımının; Askeri Elektronik Sanayii olduğu bilinmektedir.
ASELSAN Başvuru Şartları Nelerdir?
ASELSAN’ın işe alım başvuru şartları, işe alımın olduğu pozisyona göre farklılıklar göstermektedir. Lisans mezunu adaylar için işe alım sırasında, ÖSYM not ortalaması ve üniversite mezuniyet not ortalaması esas alınmaktadır. Bunun dışında güncel iş deneyimi 10 yıl ve üzerinde olan adaylar için not ortalaması şartı aranmamaktadır. Ancak yurtdışı üniversitelerinden mezun olan tüm adaylar için YÖK denklik belgesi şartı aranmaktadır. Mezuniyet alanı uzaktan ya da açık öğretim olan adaylar için İdari ve Mühendislik alanındaki iş başvuruları değerlendirmeye alınmamaktadır. İş tanımı içerisinde dil şartı aranan bölümler için, üniversitede yabancı dil okuyanlardan herhangi bir belge istenmemektedir. Bunun dışında Yüksek Lisans ve Doktora derecesinden mezun olanlardan da yabancı dil belgesi istenmemektedir. Lise ve Ön Lisans mezunu adayların başvuruları görev tanımı ile ilişkili olup, yönergeler gereği yapılacak sınavlardan başarılı olan adaylar değerlendirmeye alınmaktadır.
ASELSAN’ı Kim Kurdu?
Askeri Elektronik Sanayi ya da bilinen adı ile ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 14 Kasım 1975 tarihinde kurulmuştur. ASELSAN’ın kurucusu ve ilk Genel Müdürü’nün Mehmet Hacim Kamoy olduğu bilinmektedir.