Araç Şarj Dinamosu Arızası Nasıl Anlaşılır?

Araç Şarj Dinamosu Arızası Nasıl Anlaşılır?
02.04.2022 16:30
Araç şarj dinamosu, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir jeneratördür. Şarj dinamosu aynı zamanda aracın elektrik ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Araç şarj dinamosu arızasının anlaşılması, araç şarj dinamosunun tamiri, araç şarj dinamosunun bozulma nedenleri hakkında merak edilen tüm soruları sizin için bir araya getirdik.

Araçların ömrü şarj dinamosu arızası, arabanın çalışması, hatta kabin içindeki ışıkları yakmak için pil gücüne bağlı olduğundan, şarj sistemi arızalandığında bu işlevler düzgün çalışmaz. Şarj sistemi bir sorunla karşılaştığında nelere dikkat etmeniz gerektiğinin farkında olmak, sorunu ilerlemeden ve çalışan bir araba olmadan bırakmadan önce çözmenize yardımcı olabilir.

Araç Şarj Dinamosu Tamiri Nasıl Yapılır?

Araç şarj dinamosu tamiri için, kömürlerin değiştirilmesi gerekir. Bunun yanı sıra şarj dinamosu tamamen değiştirilerek de araç şarj dinamosu tamiri yapılabilir.

Araç Şarj Dinamosu Neden Bozulur?

Araç şarj dinamosunun bozulma nedenleri, farklı birkaç alandan kaynaklanabileceğinden, yanlış parçayı tamir etmekten veya değiştirmekten kaçınmak için nedenleri tek tek elemek önemlidir. Araç şarj dinamosu, aracınızı kullanırken akünün şarj edilmesini sağlar. Şarj dinamosunun aküyü şarj etmesi önemlidir. Hasarlı kablo sistemi, şarj sisteminin bozulmasına neden olabilir. Şarj dinamosu bozulma nedenleri arasında şarj dinamosunun kömürünün bitmesi yer alır. Şarj kömürü bittiğinde elektrik üretemez. Bunun yanı sıra bilyelerin bozulması sonucunda araç şarj dinamosundan ses gelebilir. 

Araç Şarj Dinamosu Kaç Volt Üretir?

 Araç şarj dinamosu, yaklaşık 12 Volt ile 15 Volt üretir. Bu, aracın motor tipine ve araç modeline göre farklılık gösterir.

Araç Şarj Dinamosu İle Elektrik Üretimi Nasıl Olur?

Araç şarj dinamosu ile elektrik üretimi yapılabilir. Bir araçta, aküyü şarj etmek için bir araç şarj dinamosu kullanılır. Böylece elektrik üretmeye başladıktan sonra herhangi bir ek iş yapmadan hareket etmeye devam edebilir. Eski tasarıma sahip bir şarj dinamosu kullanarak elektrik üretimi yapabilirsiniz. Bunlar, şarj oranını kontrol etmek için dâhili regülatörlerle birlikte gelir, bu nedenle bağlantı ve kurulumu minimumda tutmak için bunlardan birini seçmek gerekir.

Sistemde stabilite sağlamak için cihazı 12 voltluk bir aküye bağlayın. Alternatörün en büyük terminalini akünün pozitif terminaline bağlayın; akünün negatif terminali, alternatörün gövdesine bağlanır. Tasarıma bağlı olarak iki veya üç küçük terminal kalacaktır. İki terminalli tasarımda bu genellikle bir regülatörün yerleşik olduğu anlamına gelir ve bir terminali akü artı kutbuna ve diğer küçük terminali bir tür anahtar aracılığıyla pozitif bir voltaj kaynağına bağlamanız gerekir. Bu açma devresi regülatöre enerji verir ve alternatör çıkış voltajını maksimum yaklaşık 14 ile 14,7 Volta kadar kontrol eder. 

Araç Şarj Dinamosu Kömürü Nasıl Değişir?

Araç şarj dinamosu kömürünün değişmesi, araç şarj dinamosu düzgün çalışmadığında gereklidir. Şarj dinamosunun güç üretebilmesi için kömürlerin iyi durumda olması gerekir. Bu sebeple şarj dinamosu arızasında teknik bir servise götürerek araç şarj dinamosunun kömürü değiştirilmektedir.

Araç Şarj Dinamosu Bozulursa Ne Olur?

Araç şarj dinamosu bozulursa güç kaybı yaşanır. Kabin içi aydınlatmanın loş veya yanıp sönmesi ile ilgili sorunlar yaşayabilir veya farlarınız da kararabilir. Tamamen güç kaybı yaşanırsa araba çalışmaz duruma gelir. Araç şarj dinamosu bozulursa farlar veya diğer ışıklar kararabilir veya titreyebilir. Bunun yanı sıra şarj dinamosu bozulduğunda elektrikli aksesuarlar veya elektrikli camlar normalden daha yavaş hareket eder.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir