Araba Motoru Neden Sesli Çalışır?

Araba Motoru Neden Sesli Çalışır?
24.11.2022 22:28
Bazen aracınızın motorundan anlamsız sesler işitebilirsiniz. Peki bunun sebebini daha önce araştırdınız mı? Araba motoru neden sesli çalışır? Motor neden hararet ve tekleme yapar? Araba motoru neden yağ akıtır, neden alev alır? Motor neden arızalanır ve neden terleme yapar gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Araç motorlarından gelen seslerin genellikle arızadan kaynaklı olduğu düşünülse de bu durum basit basit önlemlerle giderilebilir. Bu durumda motorun arızalandığını düşünmemenizi öneririz. Motorun sesli çalışması genellikle motor yağından kaynaklanmaktadır. Kalitesi düşük motor yağları bazı bölgelere tam ulaşamaz ya da az miktarda ulaşır bu nedenle de motor gürültülü çalışır. Bir diğer neden ise aracın motor kısmındaki parçaların arasında yine motor yağının eksikliği ya da düşük kaliteli motor yağı kullanımı nedeniyle boşluklar oluşur. Bu nedenle motor sesli çalışır. Sizlere de motorunuzun sesli çalışmaması için kaliteli motor yağı kullanmanızı ve aracınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamanızı öneririz.

Araba Motoru Neden Hararet Yapar?

Araçlardaki hararetin nedeni aşırı ısıdan kaynaklanmaktadır. Peki araç motorunda neden aşırı ısınma olur?  Genellikle bakımların düzensiz yapılmasından kaynaklanan bu durum araçlarda büyük problemlere yol açabilir. Araçlarda hararetin en önemli nedeni araçtaki antifiriz yani soğutma sıvısının azalması ya da bitmesidir. Aracınızın soğutma sıvısının düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda hararetin nedeni soğutma sisteminde oluşan bir sızıntıdan dolayı da olabilir. Contada meydana gelen yanık da hararete yol açar. Termostatta oluşabilecek arızalar, hararet göstergesinde meydana gelen arızalar, soğutma fanında ya da sisteminde oluşabilecek arızalar, vantilatörde oluşabilecek arızalar, motorun sıcaklığının sabit kalmasını sağlayan devir daim pompasından kaynaklı arızalar, radyatörde oluşabilecek arızalar, yüksek devirde araç kullanılması gibi nedenlerle de araç hararet yapabilir. Bu nedenle yukarıda sıraladığımız durumlara dikkat ederek aracınızı kullanmanızı ve aracınızı düzenli olarak bakıma sokmanızı öneririz.

Araba Motoru Neden Tekleme Yapar?

Araba motorunda oluşan teklemenin nedeni, ateşleme sisteminde oluşan gecikmeler ya da ateşlemenin gerçekleştirilememesidir. Bu tarz durumlar genellikle bujilerden kaynaklanmadır. Buji kapakları, ateşleme bobini, distribütör kapağı nedeniyle oluşan sıkıntılar da araçta teklemeye sebebiyet vermektedir.

Araba Motoru Neden Yağ Akıtır?

Araçlarda görülen problemlerden birisi de yağ akıtma durumudur. Araçlardaki yağ akıtma sorunu genellikle bakımların düzenli bir şekilde yapılmamasından kaynaklanır. Valf kapakları araçta oluşabilecek sızıntıları önlemek için kullanılır. Bunlarda oluşabilecek arızalar, contada oluşabilecek arızalar, yağ tahliye tıpasında oluşabilecek arızalar araçlarda yağ akıtmaya neden olmaktadır. Bu nedenle aracınızı düzenli bir şekilde teknik servise götürüp bakım yaptırmanızı öneririz.

Araba Motoru Neden Alev Alır?

Araç yangınlarının nedeni motorda meydana gelen alevlenme ve buna bağlı olarak gelişen durumlardan kaynaklanmaktadır. Peki araçlarda meydana gelen bu durumun nedeni nedir? Genellikle karbüratörde gelen yakıt hortumlarda oluşan eskime, aşınma ya da çatlama nedeniyle yakıtın sızıp motor üzerine akmasından dolayı araçlarda yangınlar görülmektedir. Bu durumu yaşamamak için aracınızı düzenli olarak bakım yaptırmanızı öneririz.

Araba Motoru Neden Arızalanır?

Araçlarda meydana gelen en talihsiz arızalar motor arızalarıdır. Gerek tamirinin uzun sürmesi gerek de pahalı olmasından dolayı araç sahipleri tarafından korkulan durumların başında gelmektedir. Peki sürücülerin korkulu rüyası olan motor arızaları neden kaynaklanmaktadır? Genellikle bu durum ateşleme, hava emiş, egzoz ve yakıt sisteminden kaynaklı arızalardan dolayı olur. Bu tarz bir durumdan kaynaklı olarak motor arıza ışığınız yanıyorsa aracınızı en yakın zamanda servise götürmeniz gerekmektedir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir