Bilgisayar ve cep telefonlarını rahatlıkla kullanmaya yarayan sistem işletim sistemidir. İşletim sistemi sayesinde teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan faydalanmak mümkündür. Bu sistemlerin oluşması için elbette bir girişimci ve yatırımcıya ihtiyaç vardır. İşte tam da bu noktada Android işletim sistemi için Google gibi dev bir şirket öncü olmuştur. Kısacası bakıldığında Android işletim sisteminin kurucusu ve geliştiricisi Google’dır. Geliştirildiği ilk yıllardan bugüne değin milyonlarca kişinin kullandığı bu sistem, Linux işletim sistemi altyapısı ile hizmet verir. Apk uzantıları ile de desteklenen bu sistem, ‘çekirdek, uygulama çatısı, android runtime, uygulama katmanı ve kütüphaneler’ olmak üzere beş ana kısımdan oluşmaktadır. Her bir teknoloji severin merak ettiği Android işletim sistemini sizler için ele aldık. Keyifli okumalar...
Android İşletim Sistemi Özellikleri Nelerdir?
-Unix tabanlı bir sistemdir.
-Uygulamalar oldukça hızlı bir şekilde kurulur ve açılır.
-Güncellemelerin neredeyse tamamı kendiliğinden ve kolaylıkla yapılır.
-Güç tasarrufu sağlayarak kullanıcılarına uzun süreli olarak mobil cihazlarını kullanabilme imkanı tanır.
-E ticaret sistemlerinde kullanıcılara güvenli ödeme imkanı sağlar. Ödemeler esnasında kullanılan özel bilgileri kendi hafızasında saklar ve bu sayede kolaylık verir. Fakat yer alan bilgiler yalnızca kullanılan cihazda kayıt altında kalır.
-Jelly Bean gelişimi sayesinde hızlılık güncellenmesi getirilir.
-Uygulamalar arası geçiş özelliğine sahip olduğundan dolayı kullanıcılarına keyifli bir gezinme deneyimi sağlar.
-Dokunmatik ekranlar pek çok telefonda yer alsa dahi tuşlar gerçek anlamda tuştu. Basılarak çalıştırılması gerekiyordu. Android sistemi sayesinde bunlarda yerini fiziki özellikten dokunmatiğe bıraktı.
-USB girişli cihazlar sayesinde hem cihazlar arası dosya aktarımları yapılır hem de cihazlar arası şarj geçişleri sağlanabilir.
Android İşletim Sistemi Nasıl Değiştirilir?
Bir cihazın mevcut konumdaki işletim sisteminin değiştirilmesi söz konusu değildir. Fakat yeni sürümlerin yüklenmesi için güncellenebilir. Bunun için yapılması gerekenler ise cihazınızda yer alan ayarlar kısmına girmektir. Ayarlara girildiğinde alt tarafta yer alan gelişmiş sisteme tıklanmalıdır. Cihazınızın otomatik bir şekilde son yenilikleri sizlerle sunmak için hazırlanacaktır.
Android İşletim Sisteminin Avantajları Nelerdir?
-Android kullanımının herhangi bir ücret talep etmediği bilinir.
-Son derece hızlı ve pratik bir sistemdir. Herkes hitap eder.
-Android sistemi tüm tablet, telefon, ya da diğer sistemlere aktarılabilir, ya da kurularak çalıştırılabilir.
-Kurulduğu cihaz üzerinde yıpratıcı etkileri bulunmamakla birlikte, cihazın ömrünü de kısaltıcı bir ağırlıkta bulunmaz.
-Sistemde yer alan tüm web siteleri üzerinde çalışabilir haldedir.
-Çoklu pencere açabilme özelliği bulunmaktadır.
Android İşletim Sistemi IOS’a Çevirme Nasıl Yapılır?
Android işletim sistemine sahip olan bir cihazı tamamı ile IOS’a çevirebilmek maalesef mümkün değildir. Fakat IOS’un kullanıcılarına sunduğu yeni deneyimleri Android işletime sahip olan bir cihazda kullanmanız için bazı önerilerimiz bulunuyor. Bunun için yapılması gerekenler ise şu şekilde;
-Uygulamalardan ‘trueios ikon’ paketi indirilebilir.
-Nova launcher prime indirerek ana ekranda yer alan simgelerin görünümü değiştirilebilir.
-Sanal çentik olarak bilinen görseli yükleyebilmek için ‘xoutof10’ yüklenebilir.
-Uygulamalar bölümünden ‘floatify’ indirilebilir.
Android İşletim Sistemi Nasıl Çalışır?
-Bilgisayar, tablet, ya da cep telefonunun açma kapama tuşuna basılır ve beklenir.
-Sistem tüm içeriğini bu esnada belleğe yüklemeye başlar.
-Tamamen açılan ekranda ilk başta görüntüler yüklenir, akabinde ise uygulamaların her biri kullanım için hazır hale gelir.
Android İşletim Sistemi Mi IOS Mu?
İşletim sistemi denildiğinde akıllara iki teknoloji devi gelir. Bunlardan ilki IOS, diğer ise Android’dir. İkisi arasındaki rekabet yıllardan beri süregelse de her ikisinin de ayrı ayrı avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır. Android işletim sistemi esneklik sağlamasının yanı sıra kullanıcılarına geniş bir kullanım yelpazesi sunmaktadır. Fakat IOS’da durum bundan farklıdır. Ana kumandadan yönetimini olması, istenilen zaman diliminde güncelleme yapılaması nedeni ile pek çok kullanıcı IOS’u tercih etmemektedir. Buna ek olarak iki işletim sistemi ile donatılmış olan cihazların fiyat aralıkları da birbirinden çok bağımsız olurken, aradaki fiyat farkı her bir yeni cihazda daha da açılmaktadır. Daha ekonomik düşününler için Android işletim sistemi tercih edilirken, pek çok kişi de IOS2u tercih eder. Tamamen bütçe, kişisel zevk ve işlevsellikle bu sorunun yanıtı aranabilir.
Android İşletim Sistemi Nasıl Kurulur?
-Windows işletimine sahip olan bir bilgisayar ya da tablet açılmalı ve içine ‘rufus’ indirilmelidir. Bu indirme için ise mutlaka web sitesinden yardım almak gereklidir.
-En az GB olacak şekilde flash sürücü eklemeyi ihmal etmeyin.
-Rufus’u açın ve OS ISO’ya tıklayın.
-Burada yer alan başlat tuşuna basın.
-Çıkan tüm sorulara evet yanıtını verin.
Android İşletim Sistemi Hangi Şirkete Aittir?
Android işletim sisteminin kurucusu ve geliştiricisi olarak Google gösterilir. Fakat Google şirketi aynı zamanda Open Handset Alliance ile iş ortaklığında bulunduğu belirtilmektedir.
Android İşletim Sistemi Telefona Nasıl Yüklenir?
Android işletim sisteminin telefona yüklenmesi için mutlaka telefonun Android işletim sisteminin desteklemesi gereklidir. Eğer cihaz Android’e uyumlu değilse maalesef sistemi kurulamamaktadır. Buna ek olarak firmanın da bu sistemi desteklemesi gereklidir. Zaten satın alınan telefon içerisinde bu sistemler genelde kendiliğinden yüklü olmaktadır.
Android İşletim Sistemi Ücretsiz Mi?
Evet. Tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulan bir işletim sistemi olarak bilinmektedir. Buna ek olarak bakıldığında satın alınan cihazlar içerisinde kendiliğinden yer almakta, ya da talep edilmesi halinde otomatik olarak yüklenmektedir.
Android İşletim Sistemi Yedekleme Nasıl Yapılır?
Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarımızın yedekleme yapmasını istediğimizde yapmamız gerekenler çok basittir. Bunun için şu yollar izlenmelidir;
-Cihazın ayarlar sekmesine gelinmelidir.
-Burada bulunan sistem butonuna tıklanmalıdır.
-Şimdi yedekle ve devam tuşlarını sırası ile takip ederek yedekleme işlemi yapabilirsiniz.