Allah'ın Üzerine Yemin Etmek Günah Mıdır?

Allah'ın Üzerine Yemin Etmek Günah Mıdır?
23.11.2022 21:56
Allah’ın üzerine yemin etmek günah mıdır? Kur’an-ı Kerim’i Türkçe okumak günah mıdır? Kur’an-ı Kerim’i yanlış okumak günah mıdır? İncir ağacı kesmek, nazar boncuğunu süs olarak takmak günah mıdır? Namazı bilerek kazaya bırakmak günah mıdır? Ölünün saçını saklamak, fotoğrafını çekmek günah mıdır? İslam inancında, inananların sorduğu sorulardan birisidir bir eylemin günah olup olmadığıdır. İşte tüm detayları bu yazımızda değerli okuyucularımız için paylaştık...

Allah’ın isim ve sıfatlarından Rab, Mevla, Melik gibi insanlar için de kullanılabilenler üzerine yemin etmenin geçerliliği ise çoğu rüya alimlerine görme anlamlarına geleceğine rivayet edilmektedir.

Ayrıca bilinenlere göre fakihler anne, baba, oğul, peygamber, melek, namaz, oruç, kabe, zemzem, mezar, minber vb. şeyler üzerine yemin ya da söz edilmesini haram veya mekruh kabul etmiştir.

Küfür amacı taşımadığı sürece kişi bu sözlerle dinden çıkmış sayılmasa da çoğunluğa bakılır ise sevap eşlediği söylenemezdir.

Kur'an-ı Kerim'i Türkçe Okumak Günah Mıdır?

Anlamak için tercümesini okumak doğru olmayacaktır. Aksine yazısının tercüme edenin, bilgi derecesine göre yaptığı mealini öğreneceği bilinmektedir.

Başka dillere tercüme etmek caiz olarak bilinmektedir. Fakat, tercümeden İslam dininin ahkamının hepsi öğrenilemeyeceği bilinmektedir.

Kur'an-ı Kerim’i Yanlış Okumak Günah Mıdır?

Kur'an okurken yanlış okumak günah olmayacaktır. Kur'an okumayı öğrenirken, herkesin yanlış yapması normal bir davranış olarak kabul edilir. Böyle bir şey günah olsa, hiç kimsenin Kur'an öğrenmemesi ve çabalamaması gerekir. Günah olmayan bir şeye günah demek insanı mesul edecektir.

İncir Ağacı Kesmek Günah Mıdır?

Asıl itibariyle İslam hukukunda barış ve savaş halinde her türlü malın telef edilmesi yasak olmakla birlikte, düşmana ait çevre değerlerine karşı savaş sırasında gerçekleştirilecek bir kısım fiiller vardır. Savaş halinde zaruret nedeniyle genel hükmün dışına çıkan bazı istisnai ilkeler vazedilerek düşmana ait binaların yıkılması, ağaçların kesilmesi ve zirai mahsullerin telef edilmesi caiz olarak bilinmektedir.

Tarih boyunca yapılan savaşlarda, taraflar birbirlerinin insan gücü ile birlikte doğal kaynaklarını da hedef aldığı bilinmektedir.

Nazar Boncuğunu Süs Olarak Takmak Günah Mıdır?

Geçmişten günümüze uzanan yalan yanlış batıl inançlardan birisi de nazardan korunmak amacıyla satılan nazar boncuklu takı ya da süslerini kullanmaktadır. Dini inançlarımıza göre bizi Allah (c.c)'dan başkasına yönelterek medet ummamıza sevk edecek inanç ve davranışların sakıncalı davranışlarda bulunacağına hepsi yasak olarak yanlış olarak bilinmektedir.

Namazı Bilerek Kazaya Bırakmak Günah Mıdır?

Meşru bir özür sebebiyle namazın kazaya bırakılmasında bir sakınca genel olarak bulunmamaktadır. Düşman korkusu, bir doktorun ameliyat operasyonunun uzaması, ebenin doğum yapacak kadının başından ayrılamaması bu özürler arasında sayılan olaylar arasında yer almaktadır. Namazı bilerek ve tembelliği yüzünden vaktinde kılmayan kimse günahkarbirey halinde olur ve bu namazı kaza etmesi gerektiği bilinmektedir.

Ölünün Saçını Saklamak Günah Mıdır?

Ölünün saçını saklamanın herhangi bir sakınca ya da günahı bulunmamaktadır. Çok fazla değil mesela bir insan kendi annemin saçı yanımda bulunsun, onu gördükçe ona dua edilmesi gerekmektedir. Yani saça tapılmaması gerekir. Saça ibadette edilecek türden bir nesne olmayacaktır.

Ölünün Fotoğrafını Çekmek Günah Mıdır?

Ölü olsun hayatta olsun, canlıların boydan çekilmiş fotoğraflarının asılması dinimizce uygun olarak bulunmuyor. Ancak boydan olmayan fotoğrafların asılması caiz olarak belirlenmiştir.

Namahrem karşı cinslerin resimlerini odaya asmak doğru kabul edilmemektedir. Ancak aile fertlerinin resimlerini boydan olmayacak şekilde asılması caiz olarak belirlenmiştir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir