Ağrı Kesici Kullanımı Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Ağrı Kesici Kullanımı Hakkında Merak Edilen Bilgiler
24.08.2021 17:00
Baş ağrıları, diş ağrıları, eklem ağrıları ve benzer ağrılarla karşılaştığımız zaman hemen bir ağrı kesici kullanmak istiyoruz. Ağrı kesici hap kaç yaşında kullanılır, c vitamini ile ağrı kesici içilir mi, ağrı kesici suda eritilir mi, ağrı kesici kaç saatte bir alınır, ağrı kesici ne zaman etki eder? D vitamini ile ağrı kesici içilir mi, ağrı kesici çiğnenirse ne olur?

Baş ağrıları, diş ağrıları, eklem ağrıları ve benzer ağrılarla karşılaştığımız zaman hemen bir ağrı kesici kullanmak istiyoruz. Bunun için bazen eczaneden satın aldığımız ilaçları, bazen ise evde bulduğumuz ya da başkalarının ilaçlarını kullanıyoruz. Ancak ağrı kesici kullanımı basit bir şey gibi görünmemeli, kullanmadan önce muhakkak bir doktora danışmalıyız. Çünkü ağrı kesiciler ne kadar vücudumuzdaki ağrıları yok etse de fazla ve bilinçsizce kullanımında birçok yan etkiye neden olabilir. Mide bulantısı, baş dönmesi, mide yanması, ciltte döküntü, kızarıklık, titreme gibi hafif yan etkilere yol açabileceği gibi mide ve bağırsak delinmesi gibi şiddetli yan etkilere de yol açabilir. Ayrıca bazı ağrılar için kullanılan ağrı kesiciler yeterli olmayabilir. Vücutta ciddi bir hastalık olabilir. Bu da ağrı kesicilerle iyileşmez. Bu nedenle geçmeyen ağrılarınız varsa doktora danışmalısınız. Doktorunuzun önerdiği ilaç ve ağrı kesicileri kullanmalısınız.

Ağrı Kesici Hap Kaç Yaşında Kullanılır?

Ağrı kesiciler vücuttaki eklem, baş, diş, ve birçok ağrıların azalmasına yardımcı olurlar. Ancak ağrı kesici ilaçlar kullanımı bazı kişiler için sakıncalı olabilir. 2 yaşından küçük çocukların ağrı kesici kullanması kesinlikle tehlikelidir. Çünkü hem boğaza kaçabilir, hem de bebeklerin vücudunda çok fazla yan etkiler bırakabilir. Doktorlar 6 yaşından küçük çocuklar için ağrı kesicilerin hap formunda değil de şurup formunda olanı kullanılmasını önerir.

C Vitamini İle Ağrı Kesici İçilir Mi?

Ağrı kesici ilaçlar yiyecek ve içecekle tüketildiğinde vücuda yarardan çok zarar verebilir. Doktorlar özellikle C vitamini takviyesi alırken süt ve süt ürünleri tüketilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca C vitamini içerisinde bulunan asit nedeniyle mideye yan etki bırakabilir. Böylece mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, yüksek ateş ve çarpıntıya yol açabilir.

Ağrı Kesici Suda Eritilir Mi?

Ağrı kesici haplar hastanın ihtiyacına uygun olarak verilir. Ağrı kesici haplar kullanıldıktan sonra ilk olarak mide asidinde sonra ise bağırsaklarda çözülür. Ardından kana karışır ve ağrıların azalması sağlanır. Ancak bazı hastaların ağrı kesici hapların zor yutulduğundan şikayet ederler. Böylece ağrı kesicileri bölerek yutmayı veya suda eritip içmeyi tercih ederler. Ancak doktorlar bunun yanlış olduğunu, ağrı kesicilerin yapısının değiştiğini ve böylece çözüldüğü bölgenin de değiştiğini dile getiriyorlar. Bunun da ölümcül bir tehlikeye yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Ağrı Kesici Kaç Saatte Bir Alınır?

Ağrı kesiciler düzgün ve kontrollü bir şekilde kullanıldığında vücuttaki ağrıların azalmasına yardımcı olurlar. Ancak bilinçsizce kullanıldığında bazı yan etkilere yol açabilirler. Ayrıca çok uzun süre boyunca kullanıldığında ağrıları baskılarlar ve vücuttaki ağrıya neden olan hastalığın teşhis edilmesini geciktirirler. Bu nedenle günde 3 kereden fazla kullanılmaması ve 10 günden daha uzun süre kullanılmaması önerilir.

Ağrı Kesici Ne Zaman Etki Eder?

Ağrı kesici ilaçlar yutulduğu andan itibaren hızla çözülmeye ve kana karışmaya başlar. Böylece 30 dakika veya 1 saat içerisinde etkisini gösterir. Eğer çok yoğun ağrılarınız var ve kullandığınız ilaçlar etkisini göstermiyorsa ciddi bir hastalığınız olabilir. Bundan dolayı doktorunuza danışmanızı öneririz.

D Vitamini İle Ağrı Kesici İçilir Mi?

Ağrı kesici ilaçların yiyecek ve içeceklerle tüketilmemesi gerekir. Çünkü bazı ilaçlar ve yiyecekler beraber tüketildiğinde mideye zarar verebilir. Özellikle D vitamini ve C vitamini ile beraber yiyecek içecek tüketilmemelidir.

Ağrı Kesici Çiğnenirse Ne Olur?

Ağrı kesici hapların çiğnenmeden ve ikiye bölünmeden direkt yutulması gerekir. Çünkü ağrı kesiciler ağızda çiğnenirse içerisindeki etken madde kana çok hızlı karışır ve etkisini çok fazla gösterir. Bu nedenle ağrı kesiciler zehirleyici olabilir ve hayati tehlikeye yol açabilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir