Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü yeni meslek tercihinde bulunacak adaylar tarafından yakın mercek altına alınan alanlar arasında yer buldu. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü; afet gerçekleşmeden önce ve sonrasında çalışma ekiplerine ve topluma gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını sağlayacak, planlamalardan sorumlu tutulacak, afet anında düzeni sağlayacak bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları sivil toplum kuruluşları ve devlet başta olmak üzere pek çok farklı çalışma alanında yer alabilir. Söz konusu iş imkânlarından yararlanmak için KPSS puan türlerinin etkili olduğunu belirtmekte fayda var.
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar?
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi bölümü afet anında ve sonrasında yapılacak işlerde görev alacak kişileri yetiştirir. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü; afetler yaşanmadan önce ve yaşandıktan sonra aktif görevlerde yer alırlar. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları deprem, heyelan, yangın ve sel gibi özel durumlarda görev almakla birlikte bu gibi durumlarda topluma yardımı olacak işler yaparlar.
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü yeni popüler olmaya başlayan tercihler arasında yer alıyor. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü; Aksaray Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi gibi üniversitelerde var.
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?
Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünde öğrencilere çok amaçlı dersler ve eğitimler veriliyor. Mezunlarını nitelikli bir eğitim ile profesyonel olma yolunda eğiten Acil Yardım ve Afet bölümünde uygulamalı ve teorik dersler ile karşılaşmak mümkün. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü dersleri arasında;
Arama ve Kurtarma Becerileri
Yönetim ve Organizasyon
Farmakoloji
Acil Servis Araçları Eğitimi
Afet ve Acil Durum Yönetimi
Travma ve Resüsitasyon
Afetlerde Salgın Hastalıklar
Afet ve Acil Durum Planlaması
Afetlerde İnsan Kaynakları Yönetimi
Afet ve Acil Durum Mevzuatı gibi dersler yer alıyor.
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Hangi Alanlarda Yüksek Lisans Yapabilir?
Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları için yüksek lisans güçlü bir seçenek halini alıyor. Acil Yardım ve Afet Yönetimi; Afet Yönetimi ve Afetlerde Sağlık Yönetimi gibi alanlarda yüksek lisans yapabilir. Ayrıca 4 yıllık lisans mezuniyeti şartı koşan tüm yüksek lisans bölümlerinde akademik anlamda eğitim alabilirler.
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları afet anında ve sonrasında aktif işlerde görev alırlar. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları başta devlet olmak üzere sivil toplum kuruluşlarında devamlı çalışmakla birlikte afet süresi boyunca iş yaparlar.
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Ne Zaman Açıldı?
Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü ne zaman açıldığı bu alanda yeni meslek tercihinde bulunacak kişiler tarafından sorgulanıyor. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü ilk kez 2004 senesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesi altında açıldı. 2005 yılında ilk öğrencilerini eğitime alarak faaliyetlerine başlamıştır