2022 Yılbaşı Günü Kapanma Olacak Mı?

2022 Yılbaşı Günü Kapanma Olacak Mı?
22.12.2021 11:28
Yılbaşı günü yaklaşırken, kutlamalar için olası planlar şimdiden yapılmaya başlandı. Pek çok insan yılbaşını nerede karşılayacağının planını yaparken olası kapanma ihtimalleri de sorgulanıyor. 2022 yılbaşı günü kapanma olup olmayacağı internet üzerinde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 Yılbaşı yasak var mı, 2022 Yılbaşı gece 12'den sonra müzik yasak mı konularını sizler için araştırdık.

Geçtiğimiz yılbaşı pandemi sebebiyle uygulanan 4 günlük kısıtlamanın bu sene de olup olmayacağı merak konusu oldu. Yılbaşı günü yaklaşırken, pek çok insan yeni yılı nerede karşılayacağının planlarını yapmaya başladı. Bir yandan planlar yapılırken, bir yandan da olası bir kısıtlama durumunun olup olmayacağı sorgulanmaya başladı. Avrupa’nın birçok bölgesinde yeniden kısıtlama kararları gündeme gelirken, aynı kararların ülkemizde uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. 2022 yılına girmeye sayılı günler kala, yılbaşı günü ile alakalı bir kapanma kararı henüz gündeme gelmiş değil. 2022 yılbaşı günü ile alakalı kapanma konularının önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Kabine Toplantısı’nda gündeme gelmesi bekleniyor.

2022 Yılbaşı Yasak Var Mı?

2022 yılını karşılamamıza sayılı günler kala, pek çok mekân yılbaşı programı hazırlamış durumda. Tüm dünya 2 senedir virüs ile mücadele ederken, yeni bir varyant türü olan Omicron varyantının yüksek hızla yayılması endişelere de yol açtı. Virüs ile mücadelemiz tam gaz devam ediyor. Ancak geçmişte evde kaldığımız günlerin ardından virüs gerçeğini kabul etmemize rağmen sosyal hayatlarımıza geri döndük. Yeni varyantların ortaya çıkması ve vaka sayılarında yaşanan artışlar sebebiyle yılbaşına sayılı günler kala, olası bir yasak durumu vatandaşları düşündürmeye başladı. 2022 yılbaşı günü uygulanması muhtemel yasaklarla alakalı henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı. Yılbaşı günü ile alakalı değerlendirmeler ve olası yasaklar önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan Kabine Toplantısı’nda görüşülecek. Kabine Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda uygulanabilecek yasaklar halk ile paylaşılacak.

2022 Yılbaşı Gece 12’den Sonra Müzik Yasak Mı?

Covid-19 tedbirleri kapsamında hayatımıza yeni bir yasak dâhil oldu. Gece 12’den sonra mekânlarda canlı müzik ve yüksek sesli müzik çalınması yasaklandı. Söz konusu yasak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Covid-19 tedbirleri açıklamalarının ardından yürürlüğe girmiş ve günümüze kadar uygulanmaya devam edilmişti. Ancak resmi yasağın 2021 yılında yürürlükte olması, 2022 yılında da geçerli olup olmayacağını sorgulattı. 2022’yi karşılayacağımız yılbaşı gecesi 12’den sonra müzik yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.

Gece 12’den sonra müzik yayını yasağına dair henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı. Bu anlamda yasağın kaldırılması gibi bir haber şimdilik söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan Kabine Toplantısı’nda gece 12’den sonra müzik yayını ile alakalı resmi bir bilgi paylaşılmaması durumunda, söz konusu yasak aynı şekilde uygulanmaya devam edilecek. Müzik yayını yasağı resmi olarak kaldırılmadığı sürece, tüm eğlence mekânları gece 12’den sonra, müzik yayını bitirmek zorunda. Dolayısıyla 2022’nin karşılanacağı gece geri sayım yapıldıktan sonra mekânların müzik yayını kesmesi gerekecek. Yılbaşı eğlencelerini heyecanla bekleyen vatandaşlar ise yasağın kaldırılması yönünde isteklerini sosyal medya platformları üzerinden dile getiriyorlar. Gece 12 ‘den sonra müzik yasağının kaldırılması ile alakalı şimdilik yeni bir haber açıklanmış değil.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir