1 Aylık Bebek Baş Çevresi Kaç Olmalı?

1 Aylık Bebek Baş Çevresi Kaç Olmalı?
15.12.2022 21:44
1 aylık bebek baş çevresi kaç olmalı? 1 aylık bebek dışarı çıkarılır mı, günde kaç kere çiş yapar, gazı nasıl çıkarılır? 1 aylık bebek emdikten sonra neden kusar? 1 aylık bebek emerken neden ağlar, en fazla kaç saat aç kalabilir? 1 aylık bebek hakkında anneler tarafından merak edilen pek çok soru bulunmaktadır. İşte tüm detaylar...

Bebeklerin baş çevresi ölçümü, önemli derecede beyin fonksiyonlarının işleyişiyle yani gelişimleriyle ilgili önemli bilgileri bize gösterebilmektedir. Gelişim döneminde ortalama ölçülerin çok üzerinde ya da altında olması, bebeğin sahip olduğu bir hastalığın ya da rahatsızlığın belirtisi olarak kendini gösteriyor olabilir. Böyle durumlarda doktorunuza fikrini sormak önem arz etmektedir.

Zamanında doğmuş olan bir bebeğin baş çevresi ortalama 35 cm olarak belirlenmiştir. Baş çevresinin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi beyin gelişiminin de gerçekleşmesiyle doğrudan ilgili olduğu için önem arz eden bir konu olarak bilinmektedir. Doğumdan sonra ilk 3 ayda 40,5 cm, ilk 6 ayda 43 cm, ilk 12 ayda 47 cm'e çıkmaktadır.

1 Aylık Bebek Dışarı Çıkarılır Mı?

Bebeği ilk ayda kalabalık, havasız yerlere, örneğin alışveriş merkezlerine götürmemeye özen göstermek gerekir. İlk ayda bebeğin bağışıklık sistemi düşük olduğundan dolayı daha kolay enfeksiyon gelişmesi gözlemlenebilir. Dış dünyaya adapte olmaya çalıştığını aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Yenidoğan bir bebek dışarıda ilk zamanlarda 15 dakika kadar süreyle kalabilmektedir.

1 Aylık Bebek Günde Kaç Kere Çiş Yapar?

Günde 6-8 kere idrar yeterli bir miktar olarak belirlenmiştir. Bebeğin bezini elinize aldığınızda biraz ağırlığının olması gerekmektedir. Yeterince anne sütü ve mama ile beslenen bebekler günde 4-8 defa idrar yapmaları sağlıklı olarak gözlemlenmiştir. Günde 4-8 defa idrarla ıslanmış bez alıyorsanız aldığı sıvı miktarı yeterli anlamına gelecektir.

1 Aylık Bebek Gazı Nasıl Çıkarılır?

·        Bebeğin gazını çıkarmak için midesinin alt kısmından yukarı doğru hafifçe ovuşturmak, gaza bir çıkış yönü sağlamasında yardımcı olacaktır.

·        Bebeği kucağınıza alıp kolları ve başı, sizin omuzlarınızdan hafifçe aşağı sarkacak şekilde yerleştirip sırtına masaj yaparak da gazını çıkartmanız mümkündür.

1 Aylık Bebek Emdikten Sonra Neden Kusar?

Her bebek az ya da çok miktarda kusma eylemini gerçekleştirebilir. Bu kusmalara bakıldığı zaman genel olarak ilk aylarda ve beslenmeden hemen sonra olmaktadır. Bunun ana sebebi ise yeni doğan bebeklerde yemek borusuyla mide arasındaki sfinkterin henüz gelişimini tamamlamamasından dolayıdır. Bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalma gösterecektir.

1 Aylık Bebek Emerken Neden Ağlar?

Bebeğin emerken ağlamasının nedenleri arasında;

·        Biberonla beslenmeye alışmış olması,

·        Alerji,

·        Sütün hızlı akması,

·        Ağızda pamukçuk,

·        Fiziksel ve duygusal bağlanmada yetersizlik gibi durumlardan dolayı olabilir.

1 Aylık Bebek En Fazla Kaç Saat Aç Kalabilir?

Yenidoğanlar en fazla 3 saat zaman diliminde aç kalabilmesi mümkündür. 1-6 ay arası bebeklerde bu durum 4 saat olabilmektedir. 6 aydan büyük bebeklerde 6 saat kadar açlık mümkündür. 1 aylık bebek her ağladığında emzirilmesi gerekmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir